Friday, March 1, 2013

Agressieve borstkanker in meer jonge vrouwen, studeren vondsten - Vital

Stephanie Carson, 38, werd gediagnosticeerd met kanker van de borst op 29. Ze maakt deel uit van een groeiende trend van zeer jonge vrouwen die zijn gediagnosticeerd met kanker van de borst die zich heeft verspreid.

Meer jonge vrouwen worden gediagnosticeerd met geavanceerde borstkanker, artsen gemeld op dinsdag. Het is een zeer kleine stijging in een groep van mensen die slechts zelden kanker te ontwikkelen, maar het is significant genoeg om te vragen waarom deskundigen hebben.

De grootste toename werd gezien in vrouwen tussen de 25 tot en met 34. Het is slecht nieuws omdat wanneer vrouwen deze jonge, de kanker is meestal meer agressieve, er is geen goede manier aan het scherm voor het en omdat er geen genezing, zelfs als de vrouwen het kunnen bepalen zij worden geconfronteerd met decennia van het leven als borstkankerpatiënten zijn gediagnosticeerd.

Stephanie Carson is een van hen. Gediagnosticeerd op 29-jarige leeftijd, is ze nu 38 en inzake handicaps van haar baan als software engineer. Kanker van de borst beroofd haar en haar echtgenoot van alle hoop van het hebben van een familie.

"Op het moment dat het was zeker een schok. Carson vertelde de kanker tumor was letterlijk growing voor mijn ogen,"NBC News. "Elke dag het werd steeds groter, dus het was zeer agressief." Ze had een dubbele mastectomie maar kanker reeds aan haar beide longen heeft uitgespreid.

Dit is wat artsen geloven is een typisch voorbeeld van borstkanker bij jongere vrouwen: het groeit sneller, spreads sneller, en is moeilijker te behandelen. Hoewel het vijfjarig overlevingspercentage voor kanker van de borst die niet zich heeft verspreid 93 procent, voor vrouwen 39 en onder wiens kanker zich heeft verspreid, is het slechts 31 procent.

Dr Rebecca Johnson van Seattle Children's Hospital en de Universiteit van Washington in Seattle was het werken met een non-profitorganisatie kanker kritische massa: de jonge volwassen kanker Alliance en wilde zien of er eventuele verschillen in tarieven van kanker voor jonge volwassenen.

Johnson, een pediatrische oncoloog en borst kanker overlevende zelf, keek National Cancer Institute gegevens van 1973 tot en met 2009. Ze en collega's brak het naar beneden door de leeftijd, ethinic groep, diagnose en andere factoren.

Ze vonden een gestage toename vanaf 1976 van kanker van de borst die uit de borst onder vrouwen van 25 - tot 39-jarige had verspreid. Het tarief ging van 1,53 per 100.000 vrouwen in 1976 tot 2,9 per 100.000 vrouwen in 2009, schreef Johnson en collega's in hun rapport in het Journal van de American Medical Association. Dat is een gemiddelde stijging van slechts 2.07 procent per jaar, een relatief kleine stijging, maar het toont geen tekenen van te verminderen, de auteurs opgemerkt.

"Deze verandering zich vertaalt in een verdrievoudiging van de incidentie van uitgezaaide borstkanker periode van 34 jaar," zei Johnson NBC News. 'In 1975, onze projecties Toon waren er ongeveer 250 gevallen per jaar van metastatische borstkanker in jonge volwassen vrouwen. In 2009 was het ongeveer 800."

De studie kijkt alleen naar gegevens en Johnson is niet zeker van waarom het verhogen van de gevallen mogelijk. Het is niet meer of betere screening--deze jonge vrouwen niet routinematig worden gescreend voor borstkanker. Ze gelooft ook niet artsen zijn meer gevallen te vinden omdat ze moeilijker proberen om te zien als de kanker zich heeft verspreid in deze jonge vrouwen.

Het aantal jonge vrouwen leeftijden 25 tot 39 die werden gediagnosticeerd met agressieve uitgezaaide borstkanker die roos in de afgelopen drie decennia volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal van de American Medical Association dinsdag. De verhoging is klein, onderzoekers zeggen, maar roept belangrijke vragen op.  NBC's Dr. Nancy Snyderman verslagen.

"Als dat het geval was, dan het zou zoals een taart, met een groter stuk van de taart worden distale ziekte," zei Johnson. ' Maar er is geen daling in enig ander stadium van kanker van de borst.'

Obesitas is een risicofactor voor borstkanker bij vrouwen van middelbare leeftijd en dat is de moeite waard meer studie, zegt Johnson. Maar ze merkt op dat zwaarlijvigheid eigenlijk het risico van borstkanker onder de jongste vrouwen verlaagt. Sommige studies hebben gesuggereerd een combinatie van obesitas, een gebrek aan lichaamsbeweging en overeten het risico kan verhogen en dat is moeite waard te kijken, zegt ze.

Het is mogelijk chemische stoffen een of andere manier een oorzaak zou kunnen zijn. Er zijn ook theorieën dat virussen betrokken worden kunnen--een virus worden veroorzaakt baarmoederhalskanker en hoofd en nek kanker, bijvoorbeeld.

Dr. Sandra Swain, een borst kanker specialist bij Washington Hospital Center in Washington D.C. en fungerend voorzitter van de American Society of Clinical Oncology, zegt vrouwen zijn zwangerschap langer uitstellen en die gevolgen kunnen hebben.  "Met jongere kinderen vermindert het risico van kanker van de borst met de helft," zegt ze.

Swain gelooft ook hogere tarieven van obesitas kunnen een factor zijn. Ze onderstreept dat de resultaten moeten worden bevestigd in grotere studies, en zelfs als ze zijn bevestigd zegt, de resultaten zijn niet een oorzaak voor paniek.

"Er is eigenlijk een daling van de sterfte, vooral bij jongere vrouwen, waarschijnlijk omdat onze behandelingen beter zijn," zegt Swain.

Carson is een levend voorbeeld van dit. Ze heeft gehad chirurgie, radiotherapie, verschillende soorten chemotherapie en behandeling met de nieuwe "smart bomb" drugs. Ze gaat om te beginnen een nieuwe ronde van de behandeling met een drug het voedsel en Drug Administration goedgekeurd vorige week-Kadcyla--die een sterke chemotherapie drug met Herceptin, een genetisch gemanipuleerde immuunsysteem eiwit dat huizen combineert op tumorcellen.

"Hopelijk het zal knock dingen out weer," zegt Carson vrolijk. Ze gedekt door de verzekering van de gezondheid van haar man - hij is een softwareingenieur, ook.

"Het neveneffect dat me het meest recent pijn - ik was in een klinische proef in Seattle drie jaar geleden, een immuun therapie proces, en het gaf me een hoofdpijn," zegt Carson. "Ik heb gehad een hoofdpijn elke dag sinds sindsdien. Ik heb een hoofdpijn voor drie jaar. Dat is een reden waarom dat ik moest stoppen met werken."

Carson gebruikt sommige alternatieve benaderingen om te gaan, zoals qigong, een meditatieve versie van een Chinese krijgskunst. En ze werkt met andere jonge vrouwen met borstkanker door de jonge Survival coalitie.

"Ik kan helpen hen omgaan met een aantal van de gevoelens van isolatie," zegt Carson. "Het is vreemd om deze leeftijd en handicap. Je voelt soort met pensioen, maar uw collega's zijn allemaal verhogen van gezinnen en werken full-time,"zij voegt toe. "Ik kan betrekking hebben op het gevoel van niet in staat zijn om kinderen te krijgen."

Jonge kankerpatiënten hebben ook hogere tarieven van andere soorten kanker, zoals leukemie, die worden veroorzaakt door de chemotherapie en straling. Zij dreigen ook hart-en vaatziekten, om dezelfde redenen.

Borstkanker is de grootste kanker moordenaar van Amerikaanse vrouwen, na longkanker. Het dit jaar bij ongeveer 235.000 Amerikaanse mannen en vrouwen worden gediagnosticeerd en 40.000, volgens de American Cancer Society zal doden.

Het risico stijgt met de leeftijd. Ongeveer één op de acht gevallen van invasieve borstkanker worden bij vrouwen onder 45 gevonden. Minder dan 1 procent--0,43 procent--van vrouwen zal leeftijd 30 borstkanker ontwikkelen in de komende 10 jaar en slechts 4 procent zal krijgen door de leeftijd van 70. Over 35 uit elke 1000 vrouwen nu zal leeftijd 60 borstkanker ontwikkelen in de komende 10 jaar, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.

Johnson, de onderzoeker is nu 44. Ze was een van de meer geluk jonge overlevenden van kanker van de borst. Ze was gediagnosticeerd op 27 en haar tumor had niet verspreid buiten de borst. Ze een Brok bij toeval gevonden en wachtte enkele maanden voordat ze had het gecontroleerd. 'Ik was super,' zei ze. Dus haar advies voor jonge vrouwen? "Als er een algemene netto bericht zou alleen voor bewustzijn. Als u een brok van de borst, u moet weten dat borstkanker kan gebeuren,"zei ze.

Link: Israëlische Gaza Airstrikes geschonden wetten van oorlog

No comments:

Post a Comment