Friday, March 1, 2013

Beschikbaarheid van suiker tarief van diabetes beïnvloedt, studie zegt - Los Angeles Times

In een zoeken bepaalde nieuwe druk uitoefenen op de leveranciers van suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken, blijkt een wereldwijd analyse dat ongeacht de invloed ervan op obesitas, de eb en vloed van suiker in een land dieet sterk beïnvloedt de diabetes tarief er.

De nieuwe studie biedt overtuigend bewijs dat obesitas de wereldwijde pandemie van Type 2 diabetes zo veel als de stijgende consumptie van suiker is niet rijden — grotendeels in de vorm van gezoete frisdranken, zei deskundigen.

Stijging van suiker inname account voor een derde van de nieuwe gevallen van diabetes in de Verenigde Staten en een kwart van de gevallen wereldwijd, volgens berekeningen woensdag gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE. In 175 landen bestudeerd, een 150-calorie dagelijkse toename in de beschikbaarheid van suiker — over het equivalent van een blikje cola of Pepsi — verhoogt de prevalentie van Type 2 diabetes met 1,1%, een onderzoeksteam aan de Stanford University en UC San Francisco gevonden.

Dr. Walter Willett, een voedingsdeskundige en epidemioloog bij de Harvard School of Public Health, zei dat de resultaten vrijwel zeker onderschat de rol van suiker is toegevoegd in de ontwikkeling van diabetes, aangezien de gegevens geen onderscheid maken tussen suiker dat afkomstig is van vers fruit en suiker die is geconcentreerd in junkfood en frisdrank met geen andere voedingsstoffen.

De resultaten maken duidelijk dat suikerconsumptie "is tanken de globale epidemie van diabetes", en dat dat de consumptie te verminderen een essentiële stap is bij de bestrijding van de opkomst van de aandoening, zei Willett, die niet betrokken bij de studie was.

In de laatste halve eeuw, de toenemende beschikbaarheid van suiker beschikbaar heeft gemaakt 62 nieuwe calorieën dagelijks voor elke man, vrouw en kind op aarde. De meeste van deze extra suiker is geproduceerd in de laatste tien jaar, zoals de VS, China en andere landen hebben enorm uitgebreid hun productie van zoetstof voor de wereldmarkt.

Het resultaat is een wereldwijde stijging van het aantal mensen die overgewicht of obesitas, met een geschatte 1,4 miljard volwassenen boven de 20 vallen in een van deze categorieën, volgens de World Health Organization. Type 2-diabetes was ooit een ziekte van welvaart, maar het beïnvloedt nu naar schatting 312 miljoen mensen in de rijke en arme landen gelijk; DIE schat dat diabetes doden — grotendeels te wijten aan hart-en vaatziekten — met twee derde tot ongeveer 5,7 miljoen tegen het jaar 2030 zal toenemen.

Of suikerconsumptie of zwaarlijvigheid de grootste factor in diabetes is is een onopgeloste kwestie die aanzienlijke gevolgen hebben voor het beleid op volksgezondheidsgebied. Als zwaarlijvigheid de primaire oorzaak is, moeten maatregelen die lichaamsbeweging stimuleren en verminderen van de inname van elke vorm van calorieën diabetes percentages rijden. Als suiker verantwoordelijk is, moet de nadruk overgaan tot de vermindering van het bedrag van de zoetstof in eten en drinken verbruikt.

Veel onderzoek impliceert suiker gezoet dranken als een outsized rol in gewichtstoename. Bijvoorbeeld, zei studies die mensen tot 20 jaar bijgehouden hebt gevonden dat het risico van het ontwikkelen van diabetes met elke dagelijkse portie van soda die een persoon verbruikt, met 15% tot 25% stijgt, Willett. Een 12-ounce portie Coca-Cola bevat 140 calorieën, voornamelijk uit suiker, en het gelijkwaardige serveren van Pepsi heeft 150 calorieën.

De drankindustrie, die miljarden dollars in de wereldwijde verkoop van dergelijke producten genereert, heeft een pittige verdediging tegen maatregelen ter vermindering van soda consumptie, met inbegrip van zogenaamde soda belastingen en beperkingen op de grootte van de fontein dranken die kunnen worden verkocht in snackbars en concessie staat gemonteerd.

Dr. Robert Lustig, een expert op suiker metabolisme en senior auteur van de nieuwe studie, zei dat in het licht van haar bevindingen, frisdrank-fabrikanten redelijkerwijs niet langer beweren kunnen dat calorieën uit hun producten niet gevaarlijker dan calorieën uit een andere bron zijn.

De studie bijgehouden wijzigingen in diabetes tarieven, beschikbaarheid van suiker en een gastheer van andere sociale en medische factoren in 175 landen tussen 2000 tot 2010. De onderzoekers gebruikt gegevens over de beschikbaarheid van suiker in plaats van suikerconsumptie omdat de VN voedsel- en Landbouworganisatie consequent tracks markt beschikbaarheid van suiker en diverse andere categorieën van levensmiddelen. De V.N. wordt geen onderscheid gemaakt tussen verschillende vormen van suiker, met inbegrip van tabel suiker en high-fructose corn siroop.

De onderzoekers vonden dat in landen waar de incidentie van diabetes ging, de beschikbaarheid van suiker had verhoogd eerder en in ongeveer dezelfde verhouding. Door de oprichting van een dosis-respons relatie, kan de studie onderzoekers om te concluderen dat hoge doses van suiker veroorzaakt diabetes.

De directe relatie hield zelfs wanneer de onderzoekers beschouwd als suiker de rol in gewichtstoename en obesitas de rol in diabetes. In landen waar de gemiddelde calorie-inname was relatief laag, obesitas was zeldzaam en fysieke activiteit was het gebruikelijk, hebben mensen meer kans op het ontwikkelen van diabetes als beschikbaarheid van suiker hoog was. De analyse wordt uitgelegd waarom diabetes tarieven zijn gedaald in landen als Nieuw-Zeeland, IJsland en Pakistan ondanks stijgende obesitas en waarom de ziekte op de stijging in plaatsen zoals de Filippijnen, Roemenië, Bangladesh en Sri Lanka is, hoewel er weinig mensen zwaarlijvig zijn.

"Dit is zo goed als geneeskunde wordt in termen van bewijzen oorzakelijk verband," zei Lustig, een pediatrische endocrinoloog op UCSF die lang heeft gewaarschuwd voor de gevaren van de gezondheid van suikerachtige dranken, met inbegrip van vers sap. De studie moet "een tippend punt" markeren in het publieke debat over de regulering van de suiker-gezoete frisdranken, voegde hij toe.

"Deze studie toont niet — of eens een poging gedaan om te laten zien — dat consumeren suiker diabetes veroorzaakt," de handelsgroep zei in een verklaring. "Conclusies van de studie op suiker en diabetes moeten voorzichtig worden gezien, gezien het feit dat het onderliggende model ontbroken te overwegen de potentiële impact van solide vetten — zoals boter, kaas en spek — of factor voor familiegeschiedenis."

In een verklaring verweten de suiker Assn. de studie voor het niet te scheiden van de gevolgen van "natuurlijke suiker" en high-fructose corn siroop.

More Info: Chronische inspanningsdyspnoe compartiment syndroom: vermindering van de pijn en zwelling

No comments:

Post a Comment