Friday, March 15, 2013

Bij de beslissing dieet beperkingen, beoordelen urinezuur niveaus - renale en urologie nieuws

Vele artikelen hebben gemeld op de koppelingen tussen jicht en chronische nieraandoeningen (CKD) met behulp van gegevens verzameld uit verschillende delen van de nationale gezondheid en voeding onderzoek Survey (NHANES).

Onlangs, een groep van onderzoekers onlangs gericht op de koppelingen tussen CKD en jicht met behulp van de NHANES gegevens uit 1988-1994 en 2007-2010 (Semin artritis Rheum 2013; gepubliceerd online voor afdrukken).

De voormalige cohort opgenomen een totaal van 15,132 onderwerpen, terwijl de laatste was samengesteld uit 10,814 onderwerpen. Geschatte glomerulaire filtratie tarief (eGFR) werd negatief geassocieerd met leeftijd, albuminurie, serum urinezuur en prevalentie van diabetes mellitus, hypertensie en hyperurikemie. Diureticum en jicht medicatie gebruik toegenomen met lagere eGFR. De prevalentie van jicht in de voormalige cohort was 2,7%, terwijl de laatste 3,7 was %. De relatie tussen eGFR en albuminurie met jicht en hyperurikemie werden continu.

Personen in de laagste categorie eGFR had een drievoudig verhoogde prevalentie van jicht en elke toename van 10 mL/min/1.73m2 de eGFR gecorreleerd met een prevalentie van 10% verminderd van jicht. Macroalbuminuria gecorreleerd met een tweeledig verhoogd prevalentie van jicht.

Jicht is verbonden met nier gezondheid omdat •Uraat goedkeuring vindt plaats via de transporter GLUT9 in het proximale renale zaadvormende (huidige Opin Rheumatol 2012; 24:127-131). Verhoogde jicht risico kan optreden van genetische mutaties in het gen van de SLC2A9 die is gekoppeld aan de GLUT9 transporter, die niet alleen •Uraat maar ook glucose en fructose. URAT1 is een andere vervoerder specifiek zijn betrokken bij urinezuur vervoer in de nier, maar genetische mutaties in GLUT9 produceren meer dramatische effecten op de absorptie van •Uraat dan URAT1.

Hoewel onderzoek nog steeds nodig om te beoordelen of de relatie tussen hyperurikemie en jicht met Cementovenstof gewoon oereenstemming of oorzakelijke is is, kunnen diëtisten werken met CKD patiënten vaak vinden dieet begeleiding aan jicht beheer gerelateerde aanbieden. Een reeks van dieet factoren kan jicht bevorderen. Exogene purine inname kan veroorzaken jicht fakkels als gevolg van het metabolisme van purines aan urinezuur (Adv chronische nier Dis 2012; 19:392-397). Meeste high-protein voedingsmiddelen zijn verhoogde niveaus van purines die tot een jicht flare bijdragen kunnen.

Een extreem hoog in eiwit en vet met zeer weinig koolhydraten dieet kan ketogenese, die bekend staat als een inhibitor van de omwenteling van urinezuur excretie induceren. Een andere Inhibitor van de omwenteling van urinezuur excretie is verhoogde lactaat niveaus, die kunnen worden opgewekt door inname van alcohol. Geraffineerde suiker verergert ook de kwestie van de door de toename van dieet fructose. Fructose metabolisme bevordert de conversie van adenine moleculen gevonden in ATP urinezuur.

Vele aanbevelingen voor het beheer van jicht concentreren ons vooral op de vermindering van de purine inname. Dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten van bonen zijn gematigde niveaus van purine inhoud; meestal is de hoogste purine inhoud voedingsmiddelen zijn afgeleid van orgaanvlees.

Na de typische aanbevolen dieet hoeveelheid voor eiwitinname van 0,8 g/kg lichaamsgewicht zal waarschijnlijk geen buitensporige exogene purine bronnen over een jicht flare verergeren. Met betrekking tot alcoholgebruik is bier de meest problematische voor hyperurikemie omdat niet alleen de alcohol meer lactaat niveaus stimuleert, maar in tegenstelling tot wijn en moeilijker likeuren, bier een aanzienlijke calciumguanosine inhoud als gevolg van de gist heeft.

Wijn inname zou de veiligste vorm van alcohol, omdat het niet overeenkomt met de inhoud van de purine van bier, noch het alcoholgehalte van likeuren. Extreme ketogenic diëten moeten worden beperkt als patiënten hyperurikemie en jicht fakkels, maar koolhydraatarme diëten die niet bevorderlijk voor hoge niveaus van ketose lijken vertonen te zijn veilig als goed gecontroleerd en vergezeld gaan van verlies van het gewicht.

Omdat de meeste mensen westelijke diëten consumeren niet vaak extreme inname van eiwit of alcohol die risico hyperurikemie of jicht aanzienlijk verhogen vertonen zou, kan fructose inname worden een belangrijker aandachtspunt van interventie, ervan uitgaande dat sterke genetische factoren zijn beoordeeld. Verschillende studies hebben in het bijzonder gericht op de inname van suiker, gezoet dranken en serum urinezuur niveaus.

De resultaten op dit moment hebben gevonden associaties tussen suiker gezoete drank inname en verhoogde urinezuur niveaus, alsmede verhoogde urinezuur niveaus en verhoogde bloeddruk, maar de directe associatie van suiker, gezoet dranken aan bloeddruk moet meer bewijs op dit moment (J Hum Hypertens 2012; gepubliceerd online voor afdrukken).

Analyseren van deze gegevens in het kader van Cementovenstof, kunnen een aantal conclusies worden afgeleid. Hyperurikemie moet worden bewezen als een oorzakelijke factor in nier daling, maar de aanwezigheid van hyperurikemie en jicht is een risicofactor voor daling.

Het voedsel dat risico op jicht fakkels verhogen kunnen — namelijk zeer-eiwitrijke diëten, overmatig alcohol voornamelijk uit bier en buitensporige fructose inname — zijn ook dieet factoren die verdere nier kunnen bevorderen weigeren bij personen met CKD stadia 3-5. Buitensporige fructose inname kan verergeren bloedsuiker controle in diabetische individuen die verdere daling van de nier kunnen bevorderen.

Dus, als u werkt met CKD patiënten, urinezuur niveaus moeten worden beoordeeld bij de beslissing welke dieet beperkingen om voorrang te geven.

More Info: Eerste elektronische Tattoo afgedrukt rechtstreeks op de huid

No comments:

Post a Comment