Tuesday, March 19, 2013

Blauwdruk geneesmiddelen om samen te werken op kanker drugs met Wellcome Trust Sanger... - Boston Globe

Blauwdruk geneesmiddelen, een Cambridge bedrijf dat wil benutten van het potentieel van kanker genomics, zei dinsdag dat zij op zoek is om zijn onderzoek naar mogelijke behandelingen van kanker door samen te werken met de Wellcome Trust Sanger Institute en het Massachusetts General Hospital kanker Center.

Gelanceerd in 2011 door derde Rock Ventures, een Boston-based venture capital bedrijf gericht op de industrie biowetenschappen blauwdruk is op zoek naar persoonlijke, zeer selectief kankertherapieën te ontwikkelen.

Te dien einde heeft blauwdruk samengesteld een bibliotheek met verbindingen die de potentie hebben kunnen om gepersonaliseerde kankertherapieën gericht op specifieke genetische afwijkingen.

Onder de samenwerkingen, zal Sanger en MGH gebruik maken van deze bibliotheek en scherm blauwdruk verbindingen tegen panelen van kanker cellijnen en evalueren van hun activiteiten naar bepaalde kanker doelstellingen.

Deze inspanning kon potentieel nieuwe kanker streefcijfers voor blauwdruk van toekomstige drugkandidaten te richten op identificeren.

In een verklaring, Chris Varma, president en chief executive van blauwdruk geneesmiddelen, zei: "onze discovery-proces begint met een genomic blauwdruk van specifieke patiënt populaties en het gebruik van onze merkgebonden genomica-platform waarmee snel nieuwe doelstellingen en mogelijke combinatie partners. We hebben nu een baanbrekende chemische bibliotheek van nieuwe stoffen dat betrekking heeft op de meerderheid van de kinome, gebouwd sommige daarvan worden gebruikt in deze samenwerking, met selectiviteit die ver eerdere generaties van kinase-remmers overtreft. "

Link: Vol met pluis!

No comments:

Post a Comment