Tuesday, March 19, 2013

Cervicale kanker vaccins versmaad met 44% van Amerikaanse ouders - Bloomberg

Bijna de helft van de Amerikaanse ouders zeggen dat ze zal niet vaccineren hun dochters met Merck & Co. (MRK) van Gardasil of GlaxoSmithKline Plc (GSK) van Cervarix, waardoor het seksueel overdraagbare virus dat cervicale kanker veroorzaakt.

Onderzoekers geanalyseerd gegevens uit een nationale enquête van 2008 tot 2010 op inentingen voor tieners. Het aandeel van de ouders zeggen dat ze zou niet vaccineren hun tienerjaren tegen het humaan papillomavirus steeg naar 44 procent in 2010 van 40 procent twee jaar eerder, volgens het vandaag gepubliceerde rapport in het tijdschrift Pediatrics.

Het aantal meisjes die ofwel injectie ontvangen steeg tot ongeveer een derde in 2010 van 16 procent in 2008, de analyse gevonden. Ongeveer 1 in 6 ouders zei dat ze waren niet overtuigd het veilig was, en vaccinatie tarieven voor HPV waren aanzienlijk lager zijn dan injecties om te beschermen tegen tetanus, kinkhoest en Meningokokkenziekte.

"Dat is het tegenovergestelde richting dat percentage zou moeten gaan," Robert Jacobson, een kinderarts in de Mayo Clinic Children's Center in Rochester (Minnesota), en een senior onderzoeker van het papier, zei in een verklaring. "HPV veroorzaakt in feite 100% van baarmoederhalskanker en 50 procent van alle Amerikanen ten minste eenmaal geïnfecteerd raken."

De meeste mensen die besmet zijn met HPV kan het bestrijden van de infectie met geen blijvend letsel. In sommige, maar het blijft hangen en kanker verandert. Het vaccin is effectiever bij jonge adolescenten, zei Jacobsen. Het biedt geen enkele bescherming zodra seksueel actieve mensen het virus contract.

HPV is de meest voorkomende seksueel overdraagbare infectie. Ongeveer 20 miljoen Amerikanen hebben, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Ongeveer 12.000 vrouwen krijgen cervicale kanker elk jaar in de VS en 4.000 sterven, volgens de American Cancer Society.

Gardasil vonkte debat in 2007 zoals 24 staten wetgeving aan mandaat HPV schoten voor schoolmeisjes, zelfs met een gebrek aan veiligheid langetermijnstudies ingevoerd. Sindsdien hebben verschillende studies de immunisatie is veilig, maar het is moeilijk op te sporen zeldzame nevenwerkingen nadat een product op de markt is gesloten.

Via: Angst voor inzet? Ideeën die kunnen helpen

No comments:

Post a Comment