Monday, March 25, 2013

Deense Cohort Study Finds Psoriasis, nieuwe-Onset Diabetes Link - Medscape

Nog heeft meer onderzoek geconstateerd dat de mensen met psoriasis een verhoogd risico van nieuwe-onset type 2 diabetes mellitus, hebben vooral als hun psoriasis ernstig is.

'De resultaten bevestigen eerdere grote epidemiologische studies die zijn uitgevoerd in de VS en het VK die duiden op patiënten met psoriasis hebben een verhoogd risico van diabetes te ontwikkelen en dat het risico met de ernst van huidziekte toeneemt,' commentaar Joel M. Gelfand, MD, universitair hoofddocent in de departementen Dermatologie en epidemiologie aan de Universiteit van Pennsylvania, Philadelphia, te Medscape medisch nieuws.

Dr. Gelfand en zijn groep publiceerde een studie in de Archives of Dermatology in 2012 dat gevonden psoriasis als een risicofactor voor incident diabetes onafhankelijk van traditionele risicofactoren, en Medscape medisch nieuws heeft ook eerder gerapporteerd over de verbanden tussen de 2 voorwaarden.

"Om het beste van onze kennis, onze studie is de eerste landelijk populatie gebaseerde studie onderzoek naar het risico van diabetes mellitus bij patiënten met psoriasis vergeleken met de algemene bevolking," lood Auteur Usman Khalid, MD, van Gentofte ziekenhuis, Hellerup, Denemarken, Medscape medisch nieuws te horen.

Hij en zijn team de hele Deense bevolking 10 jaar of ouder met ingang van 1 januari 1997 studeerde en volgde hen tot 31 December 2009 of tot emigratie, nieuwe-onset type 2 diabetes mellitus, of dood. Het primaire eindpunt was de ontwikkeling van diabetes farmacotherapie nodig.

Patiënten met psoriasis waren geïdentificeerd door verdeelde voorschriften van actuele vitamine-D derivaten gebruikt als eerstelijns behandeling uitsluitend voor psoriasis en niet beschikbaar als over-the-counter drugs. Deze voorschriften werden verkregen uit de Deense register van medicinale Product statistieken, die informatie over alle medicijnen afgezien van Deense apotheken bevat, Dr. Khalid uitgelegd.

De studie bevolking bestond uit 4,614,807 onderwerpen met een maximale opvolging van 13 jaar. Tijdens deze periode, werden 45,829 deelnemers met een milde en 6784 patiënten met ernstige psoriasis, met inbegrip van 2197 mensen met artritis psoriatica, vastgesteld.

De onderzoekers vonden dat individuen met ernstige psoriasis had het grootste risico van de ontwikkeling van nieuwe-onset diabetes mellitus en dat die met mildere psoriasis had een toegenomen, hoewel minder, risico, in vergelijking met personen die niet over psoriasis.

In het bijzonder de incidentie van nieuwe-onset diabetes mellitus per 1000 manjaren 3.67 voor mensen met geen psoriasis diagnose (referentiepopulatie), werden 6.93 voor mensen met een milde psoriasis en 9,65 voor personen met een ernstige psoriasis.

Na aanpassing voor verstorende factoren, zoals leeftijd, geslacht, kalenderjaar, gelijktijdige medicatie, comorbiditeit en sociaal-economische status, de incidentie tarief verhoudingen (IRR) voor nieuwe-onset diabetes mellitus "volledig vergelijkbaar" waren de bevindingen incident rate, zei Dr. Khalid.

De IRR voor milde psoriasis was 1,49 en voor ernstige psoriasis, was het 2.13, vergeleken met de referentiepopulatie.

"Onze resultaten tonen aan dat psoriasis een onafhankelijke risicofactor voor de ontwikkeling van diabetes mellitus is, en dit risico neemt toe met psoriasis Ernst," herhaald Dr. Khalid.

Dr. Gelfand wees erop dat de huidige studie niet voor obesitas maar dat eerdere studies van zijn fractie aangepast deed en anderen hebben aangetoond dat de associatie tussen psoriasis en diabetes onafhankelijk van de body mass index is.

"Clinici moeten te voeden en te helpen hun patiënten [psoriasis] in levensstijl aanpassing, met inbegrip van dieet en body weight management, om het risico van hart-en vaatziekten, diabetes en zijn complicaties," zei Dr. Khalid.

Zij moeten overwegen psoriasis "als een systemische inflammatoire aandoening in plaats van een geïsoleerd huid ziekte en vroegtijdige screening en behandeling van cardiovasculaire risicofactoren en cardiometabolic ziekte overwegen om te voorkomen dat op lange termijn complicaties," merkte hij op.

Dit omvat met name nuchtere glucose of een glycering hemoglobine (HbA1c) test op eerste evaluatie, herhaald om de drie jaar, zei Dr. Gelfand.

Bovendien, studies, evaluatie van de impact van psoriasis behandeling op het risico van grote gezondheidsproblemen zoals diabetes en hart-en vaatziekten zijn dringend nodig, hij voegde toe.

De studie werd ondersteund door de Stichting van LEO, de Axel Muusfeldts Foundation, DERMBIO, en de Deense vereniging van Psoriasis. Dr. Khalid meldt geen relevante financiële relaties. Dr. Gelfand is een onderzoeker en/of consultant voor Amgen, Abbott, Merck, Centocor, Pfizer, Celgene, Novartis en Genentech.

Link: Hernia truss: kan het helpen een liesbreuk?

No comments:

Post a Comment