Friday, March 1, 2013

Dus waarom geen GPs het serieus nemen? -Daily Mail

Neil heeft leed aan jicht voor 12 jaar en vorig jaar moest overbrengen in een desk job omdat hij niet kan staan op zijn voeten voor langer dan een uur zonder pijn.

' Mijn Huisarts houding lijkt te zijn dat het is allemaal door eigen toedoen, zelfs hoewel ik nog niet had alcohol of gegeten rijk voedsel jarenlang,' zei Neil Pert

"Mijn enkels en voeten zijn bijzonder zwaar getroffen, en wanneer heb ik een aanval ik enig gewicht niet kan dragen op hen," zegt Neil 44-jarige, die in Clydebank, Glasgow, met zijn vrouw, Jennifer, 46, een assistent winkel manager, en hun dochter Hannah, 11 woont.

' Mijn Huisarts houding lijkt te zijn dat het is allemaal door eigen toedoen, zelfs hoewel ik nog niet had alcohol of gegeten rijk voedsel jarenlang, terwijl collega's denk ik gebruik het om uit werk.'

Een middelpunt van de belangstelling is gegooid op ernstige jicht onlangs na het verhaal dat Mark Cahill, een voormalige Publicanus van Yorkshire, onderging een transplantatie hand nadat zijn hand was verlamd na een jicht aanval die hebben geleid tot een infectie.

Hoewel dergelijke gevallen gelukkig zeldzaam zijn, zeggen artsen dat ze zien steeds meer patiënten met extreme jicht en gezamenlijke schade.

Ziekenhuisopnamen verdubbeld in een decennium tot 4.400 gevallen per jaar, volgens een recente studie van de verslagen van de praktijk van de GP.

Jicht is een vorm van artritis die plotselinge en ernstige aanslagen van pijn en zwelling in de gewrichten veroorzaakt.

Het wordt veroorzaakt door buitensporige bedragen van urinezuur in het bloed, die naald-achtige kristallen in en rond de gewrichten, meestal in de voet (met name de grote teen), maar ook de knieën, ellebogen, vingers en onderarmen.

De kristallen vormen in de extremiteiten, aangezien er de lichaamstemperatuur iets koeler is (kristallen groeien bij lagere temperaturen).

Urinezuur is een chemische stof geproduceerd wanneer het lichaam breekt purines (stoffen gevonden in bepaalde levensmiddelen met inbegrip van rood vlees).

Hoge niveaus van purines zijn ook gekoppeld aan een rijke dieet, of als een neveneffect van geneesmiddelen zoals diuretica voorgeschreven voor hoge bloeddruk.

Jicht is een vorm van artritis die plotselinge en ernstige aanslagen van pijn en zwelling in de gewrichten veroorzaakt

Andere risicofactoren omvatten obesitas (deels vanwege het extra druk op de gewrichten en chemische veranderingen als gevolg van het vet), en zware alcoholgebruik, met name bier (dat is hoog in purines).

Het meestal eerst verschijnt tussen de leeftijden van 30 tot 60 en wordt meer gemeenschappelijk met de leeftijd, die 7 procent van de mannen meer dan 85 en 3 procent van de vrouwen. (Het hormoon oestrogeen versnelt de uitscheiding van urinezuur, dus jicht minder gemeenschappelijk in Pre menopauze vrouwen is.)

Een naar schatting 800.000 Britten hebben jicht, maar het aantal stijgt als gevolg van obesitas, onze voeding en de vergrijzing van de bevolking.

' Het is nu de meest voorkomende chronische inflammatoire reumatische ziekte — vaker voor dan zelfs reumatoïde artritis,' zegt George Nuki, van de Britse jicht Society en emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Edinburgh Reumatologie.

' Hoewel jicht van effecten zeer ernstig kunnen, zo ernstig als de ergste misvormingen veroorzaakt door reumatoïde artritis — het echt zou moeten zijn zowel te voorkomen en te genezen door de medische behandelingen verkrijgbaar.'

Dit betekent medicatie, gecombineerd met eenvoudige veranderingen in levensstijl en het vermijden van purine-rijk voedsel.

"Het is zo frustrerend, want het is mogelijk om urinezuur tot dergelijke lage niveaus dat de kristallen ontbinden, maar helaas niet genoeg patiënten effectieve behandeling krijgen," zegt Professor Nuki.

"Er is gebrek aan begrip tussen artsen en patiënten over het belang van het terugdringen van urinezuur en handhaven ervan op een laag niveau."

Het risico van onbehandeld of undercontrolled jicht is gezamenlijke schade veroorzaakt wanneer de kristallen klomp samen vormen een krijtachtige stof genaamd tophi.Tophi zijn vaak pijnloos op eerste, maar ze kunnen rustig de gezamenlijke beschadigen. Sommige mensen ontwikkelen tophi en gezamenlijke schade zonder dat er ooit een acute jicht aanval.

Uiteindelijk, beperkt de schade ernstig verkeer, op het gebied van wandelen en het gebruik van de hand. Een beschadigde gewricht is ook meer vatbaar voor infectie.

De belangrijkste drug voor het voorkomen van jicht is allopurinol, die het enzym dat purines in urinezuur zet blokken.

GPs moeten patiënten beginnen op een lage dosis en geleidelijk pas vervolgens het omhoog totdat bloedonderzoek urinezuur belastingniveaus worden verlaagd genoeg onthullen zodat de kristallen ontbinden en nieuwe kristallen stoppen vormen.

' Maar onderzoek is gebleken dat minder dan 10 procent van de patiënten de follow-up tests van het bloed ontvangen, zodat veel mensen blijven op de lage dosis die hun urinezuur niveaus niet voldoende beperkt en kristallen blijven groeien en kan schade toebrengen aan hun gewrichten,' zegt Professor Nuki.

Soms, ook jicht patiënten stop met de allopurinol omdat ze het gevoel beter, hoewel kristallen kunnen nog steeds worden.

Of ze stoppen nemen vanwege de neveneffecten van de drug (zoals huiduitslag), of omdat de drug soms aanvankelijk jicht slechter maken kan vóór dan verbetering van de symptomen. In dergelijke gevallen zijn er, in feite, alternatieven — febuxostat en benzbromarone.

Neil Pert verhaal wijst op de problemen met jicht behandeling. Toen Neil's eerste symptomen 13 jaar geleden verscheen, zei zijn GP hij kon worden voorgeschreven allopurinol, of proberen aan te pakken zijn urinezuur niveaus door zijn levensstijl aanpassing.

'Op het moment ik woog 22st (ik ben 5 ft 11 in) en dronk vrij zwaar, dus ik in plaats daarvan besloot te proberen een laag purine dieet en alcohol voorgoed te geven.

Link: Medische Marihuana: Voodoo of legitieme therapeutische keuze?

No comments:

Post a Comment