Friday, March 1, 2013

Eerste single-incisie galblaas operatie voltooid op Memorial Hermann... - The Tribune

Memorial Hermann Braziliaanse ziekenhuis algemeen chirurg Jose Ortega, M.D. heeft de eerste verwijdering van een galblaas uitgevoerd in de regio van Lake Houston via een kleine opening van één site in de navel met behulp van de da Vinci Si Surgical System.

"Dit is een hele vooruitgang over traditionele chirurgie," zei Ortega. "We waren in staat om te verwijderen van de patiënt galblaas veilig via een kleine incisie."

Hermann Braziliaanse HerdenkingsZiekenhuis was het eerste ziekenhuis Lake Houston-gebied aan de da Vinci Si robot op de markt brengen. De robot beschikt over de nieuwste technologie, met inbegrip van de "single-site" systeem waarmee een enkele incisie in plaats van de drie tot vijf, een traditionele Robot-assisted procedure voorgeschreven.

"Memorial Hermann noordoosten is trots om te hebben Ortega uitvoeren van de eerste 'één site' operatie," zei Heath haasten, chief operating officer bij Hermann Braziliaanse HerdenkingsZiekenhuis.

"Deze technologie heeft tot doel om gezonder te maken patiënten met weinig of geen littekens en biedt hen de kans voor een sneller herstel."

Met behulp van de da Vinci robot, Ortega uitgevoerd de procedure via de navel waar het vrijwel geen zichtbare litteken verlaat. Hij vereist slechts één insnijding ongeveer een centimeter lang in vergelijking met de vier insnijdingen voor een traditionele procedure.

"Er is een trend onder patiënten die minder invasieve technieken willen," zei Ortega. "De da Vinci robot is de doorbraak die we zochten ter ondersteuning van onze patiënten."

Ortega, Raad van bestuur in de algemene chirurgie gecertificeerd door de Amerikaanse Raad van chirurgie, is sinds 1995 lid van de Braziliaanse campus medisch personeel. Chirurgen op Memorial Hermann noordoosten zijn nu uitvoeren van da Vinci robot-assisted procedures in gynaecologie, urologie en algemene chirurgie.

No comments:

Post a Comment