Sunday, March 17, 2013

FDA sonde van diabetes drugs doet pijn makers voorraad - Businessweek

TRENTON, NJ (AP) — Aandelen van verschillende farmaceutische bedrijven die op grote schaal gebruikt, nieuwere diabetes medicijnen daalde donderdag, na Amerikaanse regelgevers waarschuwde ze zijn op zoek naar potentiële risico's van drugs in twee soorten behandelingen voor diabetes.

De Food and Drug Administration zei het is op zoek naar meer informatie over bewijs gevonden door academische onderzoekers die de twee groepen van drugs kunnen verhogen het risico van ontsteking van de alvleesklier en cellulaire veranderingen in het orgaan insuline te maken die zich voor kanker voordoen. Maar het Agentschap aangeraden patiënten houden hun geneesmiddel inneemt totdat ze met hun arts bespreken.

Merck & Co., gevestigd in Whitehouse Station, NJ, en Deense Novo Nordisk A/S waren zwaarst getroffen als hun drugs in vraag rekening voor 12 procent van de jaarlijkse inkomsten van elk bedrijf.

Merck maakt Purchase en drie geneesmiddelen die zijn actieve ingrediënt met een andere geneeskunde combineren: Janumet, uitgebreid-release Janumet en Juvisync. Die medicijnen gebracht in een totaal van ongeveer 5.75 miljard dollar vorig jaar. Dat maakt ze de grootste franchise van de onderneming sinds allergie en astma drug Singulair, die had gebracht in ongeveer 5,5 miljard dollar per jaar, had haar US patent vervallen in augustus.

In de vroege middag handel, waren Merck aandelen onderaan 48 cent of 1,1 procent, op $48.11, na een daling in eerste instantie 2,2 procent.

Novo Nordisk Amerikaanse aandelen daalden $1,43, van 0,8 procent, op $173.22. Ze had gevallen 1,4 procent alvorens enigszins te herstellen.

Novo maakt de injectie van zodra-a-dag Victoza, die in ongeveer 1,7 miljard dollar vorig jaar bracht. Dat is veel minder dan de drugs van Merck, maar Novo Nordisk is bekend als's werelds grootste verkoper van insuline en ongeveer 80 procent van de totale inkomsten is afkomstig van producten voor de behandeling van diabetes.

Bristol-Myers Squibb Co, die heeft uitgebreid haar zakelijke diabetes met partner AstraZeneca PLC van Groot-Brittannië, verkoopt nu vier diabetes drugs: injecties Byetta en Bydureon en de pillen Onglyza en Kombiglyze.

Aandelen van New York gevestigde Bristol-Myers daalden 30 cent of 0,8 procent, op $38.19. Amerikaanse aandelen van AstraZeneca stegen echter 46 cent of 1 procent, tot $46.31.

Aandelen van Eli Lilly & Co van Indianapolis, die de pillen Tradjenta en Jentadueto verkoopt, daalde met 9 centen bij $54.97.

De resterende drie drugs nu onder de loep zijn minder bekende pillen verkocht door Japan van Takeda Pharmaceuticals: Nesina, Kazano en Oseni. Takeda Amerikaanse aandelen stegen met 61 cent, of 2,3 procent, op $26.84.

De geïnjecteerde drugs zijn allemaal in de klasse GLP-1 genoemd en worden genomen door bijna 1 miljoen Amerikanen, volgens health firm gegevens Kantar gezondheid. Deze geneesmiddelen werken door het nabootsen van de effecten van een natuurlijke hormoon dat ervoor zorgt dat het lichaam om meer insuline, het hormoon dat vermindert de hoeveelheid suiker in het bloed door het invoeren van cellen die de suiker, of glucose, omzetten in energie.

De pillen onder de loep zijn in de klasse met de naam van de DPP-4-remmers, genomen door ongeveer 1,6 miljoen Amerikanen, volgens Kantar. Deze geneesmiddelen werken door stimulerende insuline en, tegelijkertijd, remming van de release van een hormoon dat de bloedsuikerspiegel verhoogt.

De FDA heeft eerder aan de gedetailleerde pakket inserts informatie over fatale soms van pancreatitis toegevoegd voor Byetta, in 2007, Purchase en Janumet, in 2009.

No comments:

Post a Comment