Wednesday, March 13, 2013

Futurity.org Dr. Google kan kanker verwarring gemakkelijk

In een enquête van bijna 2.000 Amerikaanse volwassenen vonden de onderzoekers dat degenen die informatie over gezondheid op Internet gezocht naar meer kans waren om positieve overtuigingen over preventie van kanker. (Krediet:)

CORNELL / U. PENNSYLVANIA (VS) — als het gaat om kanker, het Internet kan eigenlijk verduidelijken desinformatie in plaats van brandstof fatalistische angsten, een nieuwe studie vindt.

Overspoeld met verslagen over de oorzaken van kanker en prevalentie, nemen veel mensen fatalistische houding over de preventie, te geloven dat krijgen van kanker is een kwestie van lot of geluk, vorige onderzoek heeft aangetoond. Maar een nieuwe studie suggereert dat het Internet kan worden gebruikt als een instrument om te helpen verduidelijken kanker verwarring en preventiepraktijken te bevorderen.

"We waren verbaasd. In het tijdperk van WebMD en 'Dr. Google', waren wij bezorgd over het potentieel voor het internet uit te breiden lacunes in kennis en gedrag om te voorkomen dat kanker,"zegt Jeff Niederdeppe, assistent-professor in de mededeling aan de Cornell University, die co-auteur van het verslag met Derek Freres, een onderzoeker aan de Universiteit van Pennsylvania en Lee Chul-joo, assistent-professor communicatie aan de Universiteit van Illinois.

"Sommige websites bevatten onjuiste en onvolledige informatie, geboekt zonder Redactierevisie, die aan niveaus van verwarring en een gevoel toevoegen kon dat alles wat kanker veroorzaakt," zegt Niederdeppe. "We waren ook bezorgd dat de mogelijkheid om te springen snel van een fragment van informatie naar de andere via links zou kunnen tot informatie-overload leiden."

Maar, zoals gemeld in de Journal of Communication, het team vond dat dergelijke met elkaar verbonden, geïntegreerde informatie kan eigenlijk bevordering van leren. In een enquête van bijna 2.000 Amerikaanse volwassenen, leeftijd van 40-70, vonden zij dat degenen die informatie over gezondheid op Internet gezocht naar meer kans waren om positieve overtuigingen over preventie van kanker.

Bovendien, het effect was sterkste voor mensen met lage niveaus van het formele onderwijs, wat suggereert dat het internet heeft de potentie om een krachtige tool om vermindering van de ongelijkheden in kanker kennis en preventie gedrag.

Dit is belangrijk omdat die met positieve vooruitzichten meer kans om deel te nemen in gezond gedrag dat helpen voorkomen dat kanker hebben kunnen, zoals het eten van fruit en groenten en krijgen gescreend voor kanker, zegt Niederdeppe.

"Vermindering van kanker fatalisme, met name bij mensen met lage sociaal-economische status, is aantoonbaar een van de belangrijkste doelstellingen voor de volksgezondheid in de natie," Lee zegt.

In vorige studies, Niederdeppe en Lee toonde aan dat frequente blootstelling aan korte verslagen over kanker in de media, met name via de lokale televisie, kanker fatalisme in de tijd toenemen kan. Een andere recente studie bleek dat de krant dekking die bevat informatie over hoe om af te wenden van de bedreigingen kan helpen verminderen gevoelens van informatie-overload. Maar er is veel tijd om te leren, Niederdeppe zegt.

"Er zijn nog steeds grote hiaten in kanker-gerelateerde kennis tussen socioeconomically bevoorrechte en achtergestelde bevolkingsgroepen. Toegang en gebruik van het internet zijn niet magische kogels die gaat oplossen van deze problemen, maar er is aanzienlijk potentieel om te gebruiken het web om schadelijke overtuigingen over de oorzaken en de preventie van kanker"

Onderzoekers van de Universiteit van Illinois bijgedragen aan het onderzoek dat werd gesteund door de National Cancer Institute.

Link: Twee houdingen van het lichaam bij koud geperst dat kan zij ons factuur

No comments:

Post a Comment