Wednesday, March 13, 2013

Futurity.org – oefening met Wii fights vermoeidheid na kanker

Oefenen met een home video game system maakt plezier uitwerken voor mensen die hebben gehad chirurgie voor longkanker, aangezien vele belangrijke hebben symptomen die normaal hen houden zou uit zelfs overweegt oefening. (Krediet: Sarah Iddings/Flickr)

MICHIGAN staat (VS) — met behulp van een video game systeem om oefening thuis kan helpen overwinnen een van de meest voorkomende en omslachtige symptomen van kanker patiënten: ernstige, blijvende vermoeidheid.

Onderzoekers hadden eerder getoond de Nintendo Wii systeem was een veilige en effectieve bron van licht-intensiteit oefening voor patiënten met longkanker in de eerste zes weken na de operatie.

Een nieuwe kleinschalige studie, gepubliceerd in het tijdschrift kanker verpleging, blijkt dat alle patiënten bereid waren te blijven de rehab nog eens 10 weken, hun vermoeidheid daalde na verloop van tijd, en ze voelde zich steeds meer vertrouwen in hun vermogen om dagelijkse taken uit te voeren.

"We hebben genegeerd dit bevolking, en ze hebben onze hulp nodig", zegt Amy Hoffman, assistent-professor in de College verpleging aan de Michigan State University. "Onze voorlopige resultaten hebben ons enthousiast over de toekomst voor de sanering van een bevolking die mensen kunnen hebben gedacht was te ziek om te oefenen."

Dat is belangrijk, omdat geen formele richtlijnen bestaan voor de rehabilitatie van patiënten na kanker longchirurgie.

"Dit is een belangrijke stap in de richting tot vaststelling van een duidelijk rehab plan," aldus Hoffman. "De Wii heeft gemaakt leuk oefening voor patiënten, die belangrijk is omdat veel meerdere symptomen die normaal houden hen hebben zou uit zelfs overweegt oefening. Met de Wii beschikbaar in hun huizen is het zeer toegankelijk gemaakt zodat zij uitoefenen kunnen wanneer zij willen en in hun eigen tempo."

Het klinkt misschien als een kleine symptoom van een ernstige ziekte, maar de moeheid in verband met kanker is veel meer dan wordt moe. Patiënten zeggen dat het is een overweldigend gevoel van uitputting van het full-body die dagelijks leven verstoort en niet verdwijnen na een goede nachtrust.

"Het is een van de ergste symptomen van kanker," aldus Hoffman. "Hun vermoeidheid verergert andere symptomen zoals pijn, angst, kortademigheid, en verstoring van de slaap terwijl ook op het gebied van hun stemming, vermogen, betrekkingen met andere mensen en genieten van het leven lopen."

De studie, die had zeven patiënten, zal behoeven te worden herhaald op een grotere schaal voordat onderzoekers duidelijke conclusies over het programma succes kunnen tekenen.

Echter, het is bemoedigend dat er effectief voor patiënten die niet alleen had ondergaan chirurgie, maar die ook ontvingen bestraling of chemotherapie en had gemiddeld zes andere chronische aandoeningen zoals chronische longziekte, hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten en artritis, Hoffman zegt.

"We hebben laten zien dat het is een veilige en haalbare rehabilitatie plan. We kunnen werven en behouden van patiënten, en ze willen het. "

Link: 10 Manieren om te overwinnen de creativiteit No.1 Crusher

No comments:

Post a Comment