Friday, March 1, 2013

Geavanceerde borst kanker Triples onder jonge vrouwen in studie - Bloomberg

Geavanceerde borst kankergevallen bij vrouwen jonger dan 40 jaar oud verdrievoudigd in de afgelopen drie decennia zonder een dergelijke verhoging onder oudere vrouwen in de VS, kan een trend die onderzoekers zei worden versnellen.

Advanced borstkanker bij vrouwen leeftijden 25 tot en met 39 rose tot 2,9 gevallen voor elke 100.000 vrouwen in 2009 van 1,53 per 100.000 in 1976, een kleine maar statistisch significante stijging, volgens een studie vandaag gepubliceerd in het Journal van de American Medical Association. Toepassen van de bevindingen op de Amerikaanse bevolking is gebleken dat meer dan 800 gevallen van geavanceerde borstkanker voorgedaan in deze leeftijdsgroep in 2009 van 250 in 1976.

'Deze studie identificeert een trend die nog niet zijn beschreven in het verleden,' zegt Rebecca Johnson, medische directeur van de Adolescent en Young Adult oncologie program bij Seattle Children's Hospital en hoofdauteur van de studie. "We zullen zeker moeten toekomstige studies om erachter te komen waarom deze wijziging zich voordoet."

De analyse gevonden het percentage van de geavanceerde gevallen meer per jaar en in een sneller tempo aan het einde van de studie, de onderzoekers zei. De opkomst was onafhankelijk van RAS en etnische afstamming en "toont geen bewijs om tegen te gaan", aldus de onderzoekers.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij 15 - tot 39-jarige vrouwtjes in de VS en is goed voor 14 procent van alle kanker bij vrouwen en mannen in deze leeftijdsgroep, schreef de auteurs. Die gediagnosticeerd met de ziekte op jongere leeftijd hebben een hoger risico om te sterven dan degenen die ouder zijn. De nationale vijfjarig overlevingspercentage voor 20 - tot 34-jarigen met geavanceerde borstkanker gediagnosticeerd is 31 procent, vergeleken met 87 procent voor vrouwen met minder agressieve vormen van de ziekte, zei onderzoekers.

"Het is een echt fenomeen en een belangrijke stap," zei Len Lichtenfeld, plaatsvervangend chief medical officer voor de Atlanta-based American Cancer Society. "Waarom het gebeurt, weten we niet. We hebben geconstateerd dat dit gebeurt en het is consistent na verloop van tijd en het is een bron van zorg die we hebben bij de evaluatie van houden."

De onderzoekers gekeken naar gegevens van de US National Cancer Institute van bewaking, epidemiologie en eindresultaten registers van 1973-2009, 1992-2009 en 2000-2009 om te bepalen of de borst kanker tarief in jonge vrouwen werd stijgt. Uit de bevindingen blijkt dat alleen geavanceerde kankers, degenen die hebben verspreid buiten de borst aan andere organen, stijgen en meestal tussen 25 - tot 34-jarigen, Johnson zei in een telefonisch interview.

Een aparte analyse, niet opgenomen in de krant van vandaag, toonde aan dat terwijl het aantal geavanceerde borstkanker stijgt, de jongere vrouwen met de ziekte langer dan die gediagnosticeerd in de leven jaren zeventig. Sterftecijfer nog niet gestegen als behandelingen verbeterd, zei Johnson.

Tot meer studies worden gedaan, zei Johnson dat ze kan alleen maar speculeren over de reden achter de stijging. Ze zei dat het zou kunnen zijn 'giftige milieublootstelling of veranderingen in levensstijl in de afgelopen 34 jaar.' De obesitas-epidemie maar kan niet volledig verklaren de opkomst als overgewicht vroeg in het leven eigenlijk beschermend tegen kanker van de borst vroeg begin is, zei ze.

Lichtenfeld, van de cancer society, zei dat sommige van de stijging kan worden verklaard door het feit dat vrouwen nu vertragen met kinderen meer dan vrouwen 30 jaar geleden. Hebben van kinderen vroeg in het leven is beschermend tegen de ziekte, zei hij.

Toch, hedendaagse bevindingen niet betekenen dat meer jongere vrouwen moeten gescreend worden voor de ziekte met mammogrammen, Johnson en Lichtenfeld zei. Screening doelen vinden van kanker in de vroegste stadia.

"Ik denk niet dat dat screening mammografie moeten praktijken te veranderen op basis van onze bevindingen," zei Johnson, een borst kanker overlevende zelf die werd gediagnosticeerd met de ziekte op de leeftijd van 27. "Wij zou pleiten voor bewustzijn bij jongere vrouwen. Bij vrouwen die borstkanker te krijgen voordat ze mammogrammen beginnen, vinden meeste de tumoren zich."

Als jonge vrouwen en hun artsen snel handelen om te diagnosticeren van borstkanker bij vrouwen borst brokken of andere symptomen hebben, kunnen misschien enkele van deze gevallen van metastatische kanker afgehaald worden eerder, zei ze.

De Amerikaanse preventieve diensten Task Force, een onafhankelijke medische adviesgroep aan de regering in 2009 aanbevolen tegen routine mammografie voor vrouwen leeftijden 40 tot 49 die niet op een verhoogd risico voor kanker van de borst, terwijl suggereert een mammogram om de twee jaar voor die 50 tot en met 74. De American Cancer Society stelt jaarlijkse mammogrammen basisgewicht van 40.

Stephanie Bernik, hoofd van chirurgische Oncologie in Lenox Hill Hospital in New York, zei dat ze veel jongere vrouwen voor borstkanker heeft behandeld en een stijging ten opzichte van de afgelopen 12 jaar, die heeft ze geoefend is niet opgemerkt. Ze noemde hedendaagse bevindingen "schokkend."

"Als je hebt een borst massa moet u onder medische aandacht brengen eerder vroeg dan laat," zei Bernik in een telefonisch interview. "Het doel is het vinden van dingen zo spoedig mogelijk zodat wij met de behandeling zo snel mogelijk beginnen kunnen. We moeten meer energie gestoken in het vinden van een manier om beste traktatie jonge vrouwen met borstkanker."

No comments:

Post a Comment