Sunday, March 10, 2013

Geen verband tussen Asperger, geweld

Terwijl een ambtenaar heeft gezegd dat de 20-jaar-oude schutter in de Connecticut school schieten gehad Asperger's syndroom, zeggen deskundigen dat er is geen verband tussen de wanorde en het geweld.

"Er is echt geen duidelijke associatie tussen Asperger's en gewelddadig gedrag," zei psycholoog Elizabeth Laugeson, een assistent klinische professor aan de University of California, Los Angeles.

Weinig er is bekend over Adam Lanza, geïdentificeerd door de politie als de schutter in het bloedbad van vrijdag op een Newtown, Conn., elementary school. Hij schoot dodelijk zijn moeder voordat u naar de school en doden 20 jonge kinderen, zes volwassenen en zichzelf, bovengenoemde autoriteiten.

Een rechtshandhaving officiële, zei spreken op voorwaarde van anonimiteit, omdat de persoon is niet gemachtigd om te bespreken het ontvouwen onderzoek, dat Lanza had gediagnosticeerd met Asperger's.

Middelbare school klasgenoten en anderen hebben beschreven hem als helder maar pijnlijk verlegen, angstig en een eenling. Dergelijke symptomen stroken met Asperger's, zei psycholoog Eric Butter van Landelijke Kinderhospitaal in Columbus, Ohio, die autisme, Asperger's waaronder behandelt, maar heeft geen kennis van Lanza's geval.

Onderzoek suggereert dat mensen met autisme hebben een hoger tarief van agressief gedrag — uitbarstingen, duwen of het duwen of boos schreeuwen — dan de algemene bevolking, zei hij.

"Maar wij zijn het niet over de aard van de geplande en opzettelijke vorm van geweld die we bij Newtown gezien hebben," hij zei in een e-mail.

"Dit soort tragedies hebben voorgedaan door toedoen van individuen met vele verschillende types van persoonlijkheden en psychologische profielen," voegde hij toe.

Autisme is een ontwikkelingsstoornis die van milde tot ernstige variëren kan. Asperger's wordt in het algemeen gezien als een milde vorm. Autisme en Asperger's kan worden gekarakteriseerd door de slechte sociale vaardigheden, repetitief gedrag of belangen en communicatieproblemen. In tegenstelling tot de klassieke autisme, Asperger's doorgaans geen vertragingen in de geestelijke ontwikkeling of toespraak.

Experts zeggen dat mensen met autisme en verwante stoornissen zijn soms gediagnosticeerd met andere psychische problemen, zoals depressie, angst, bipolaire wanorde of obsessief-compulsieve stoornis.

"Ik denk dat het veel waarschijnlijker is dat wat er is gebeurd meer hebben kan te maken met een andere vorm van geestelijke gezondheid aandoening, zoals depressie of angst in plaats van Asperger's," zei Laugeson.

Na veel discussie, wordt de term Asperger uit het diagnosehandboek gebruikt door psychiaters van de natie wordt verwijderd. In de wijzigingen goedgekeurd eerder deze maand, zullen Asperger's worden opgenomen onder de overkoepelende term "autisme spectrum disorder" voor alle bereiken van autisme.

Nu bent u in de zone van het publiek commentaar. Wat volgt is niet Armeense medische netwerk spullen; het komt van andere mensen en wij niet vouch voor het. Een herinnering: door het gebruik van deze Web site, u akkoord gaan met onze Servicevoorwaarden. Klik hier om te lezen van de Rules of Engagement.

Link: Volwassen ADHD (aandacht-deficit/hyperactivity disorder)

No comments:

Post a Comment