Friday, March 15, 2013

Gordelroos vaccin effectiviteit varieert met de leeftijd - CBC.ca

Een reclamecampagne voor gordelroos vaccin bevordert foto's om te voorkomen dat een jeukende, blaarvorming huiduitslag en voortdurende pijn in oudsten, maar het kan niet het volledige beeld opleveren.

TV-advertentie van Merck voor Zostavax zegt dat het wordt aangegeven om te voorkomen dat dakspanen in mensen leeftijd 50 of ouder. De virale flare-up wordt gespeeld zoals knippert verlichting omhoog over de heup en de borst.

CBC News gevraagd Dr. Shelly McNeil in het Canadese midden vaccintechnologie in Halifax te analyseren van de beweringen van de fabrikant. Een beperking van het geven van het vaccin voor mensen in hun jaren vijftig is dat zou kunnen zijn te vroeg, zei McNeil, een professor in de geneeskunde aan de Dalhousie Universiteit en een lid van het Nationaal Raadgevend Comité op immunisatie (NACL).

"We weten dat het duurt uit tot ongeveer vijf jaar zeker, maar mijn belangrijkste risico natuurlijk zijn zal wanneer ik 70, 80, 90 ben," zei McNeil.

"Wij hoe eerder, hoe hoger de kans die dat het misschien niet kan nog werken tegen de tijd dat je bij uw hoogste periode van risico."

Artsen nodig om te beslissen welke leeftijd van patiënten die ze moeten bieden het vaccin, het kost ongeveer $200 en is niet gedekt door provinciale ziektekostenverzekering plannen.

Iedereen proberen om te beslissen ook geconfronteerd met een paradox: bevorderen van leeftijd verhoogt de kans op het krijgen van shingles zelf maar de effectiviteit van het vaccin ook vermindert met de leeftijd.

McNeil gewezen op het echte probleem van langdurige pijn complicatie die in maximaal de helft van die over de leeftijd van 70 gebeuren kan. Het is slopende, zeer moeilijk en duur om te behandelen.

Dat is waarom McNeil gelooft Zostavax werkt goed genoeg voor provinciale gezondheid plannen een overheid gefinancierde vaccinatie programma te implementeren.

Ze studeert een live versie van het vaccin met een verzwakte vorm van het virus voor mensen wier immuunsysteem normaal, niet zoals mensen met orgaantransplantaties of kanker werken.

Ralph Borelli, 61, weet hoe pijnlijk gordelroos is. In 35 jaar op de baan zei Borelli dat hij niet had gemist een dag werken. Dat was tot Kersttijd, wanneer hij kon niet langer lopen, liggen of opstaat van de pijnlijke uitslag op zijn been, heup en voet.

"Wat ik u kan vertellen is dat het is geweest de meest pijnlijke ervaring die ik ooit heb gehad," zei Borelli, vergeleek het met een elektrische schok naar beneden zijn been een paar keer per dag. Hij wordt nog steeds pijn twee maanden later.

"Als het voorkomt de pijn dat, het is de moeite waard," zei Borelli. Hij van plan om te vragen zijn arts van vaccinatie om te voorkomen dat het opnieuw ervaren.

Via: De resultaten van de proef onethisch en bastaard Asess chelatie therapie (TACT) zijn tot slot geopenbaard, deel 2

No comments:

Post a Comment