Sunday, March 10, 2013

Hart risico link naar SSRI antidepressiva bevestigd

Sommige maar niet alle Antidepressivum medicijnen bekend als SSRI's vormen een zeer kleine maar ernstige hart-risico, zeggen onderzoekers.

Citalopram en escitalopram, die in deze drug groep vallen, kunnen leiden tot een verstoring van de ritme hart toont een nieuwe studie in het British Medical Journal.

Britse en Amerikaanse regelgevers hebben al gewaarschuwd artsen om extra voorzichtig te zijn over welke patiënten ze deze medicijnen voorschrijven.

Het Verenigd Koninkrijk van geneesmiddelen en gezondheidsproducten regelgevend agentschap (MHRA) zegt dat mensen met hart aandoening(en) moet een hart traceren alvorens in te gaan op deze drugs, om te controleren voor een verstoring van de ritme bekend als lange QT-interval.

Deskundigen geruststellen dat complicaties zeldzaam zijn en dat de voordelen voor de patiënt nemen van de drug in de meeste gevallen zal opwegen tegen de risico's.Lange QT

QT-interval is gemeten met een elektrocardiogram (ECG) en varieert met de hartslag - het wordt langer wanneer het hart langzamer klopt en korter is wanneer het hart sneller klopt.

Afwisseling is normaal, maar als het te lang wordt kan het verstoren de timing voor heartbeat met potentieel ernstige gevolgen - duizeligheid, Jon en zelden, plotselinge dood.

Om te beoordelen hoe vaak een probleem lange zou kunnen QT gekoppeld aan SSRI gebruik zijn, Amerikaanse onderzoekers besloten om te kijken naar de medische gegevens van patiënten meer dan 38,00 van New England.

De meeste van deze patiënten had een antidepressivum SSRI voorgeschreven, en sommige waren patiënten die had voorgeschreven methadon. De onderzoekers opgenomen de methadon patiënten voor vergelijking, omdat deze drug (gebruikt voor verlichting van pijn en spenen verslaafden uit heroïne) is bekend om te verlengen QT-interval.

Maar de onderzoekers zeggen dat terwijl langer QT interval een risicofactor voor abnormale hart ritmes is, deze abnormale ritmes nog steeds uiterst zeldzaam zijn, en de feitelijke toename van QT waargenomen was bescheiden - dus voor de overgrote meerderheid van de patiënten, de potentiële voordelen bij de behandeling van depressie of angststoornis zou veel groter dan het risico.

June Davison van de Britse Hartstichting zei: "na een lange QT-interval kan potentieel verhogen het risico van een ernstige abnormale hartritme. Echter, zoals deze abnormale ritmes zeer zeldzaam zijn, de potentiële voordelen bij de behandeling van depressie het risico zou overschrijden voor de meeste patiënten.

"Mensen nemen deze drugs niet moeten worden gealarmeerd en moet niet stoppen met hun medicijnen zonder te spreken met hun arts. Als u vragen hebt, spreken uw Huisarts of apotheker."

Een woordvoerder van de MHRA zei: "de potentiële risico's zijn bekend en beperkingen op het niveau van de dosering voor bepaalde groepen van patiënten.

"Dit verslag erkent dat de voordelen van deze medicament opweegt tegen de risico's, maar het is belangrijk dat deze factoren zorgvuldig worden beschouwd door professionals in de gezondheidszorg voor patiënten met reeds bestaande hygiënische omstandigheden zoals bepaalde hartaandoeningen."

Helen Williams, van de Royal Pharmaceutical Society, zei: "patiënten moeten worden gerustgesteld dat de effecten op de QT opgemerkt door de onderzoekers studie klein waren en het risico van een ongunstige uitkomst die zijn gekoppeld aan deze wijzigingen zeer laag is.

"De resultaten kunnen echter helpen clinici onderscheid maken tussen verschillende antidepressiva medicijnen voorschrijven-kiezen van een lager risico agent voor patiënten waar er een gevestigde verhoogd risico van hartritmestoornissen."

Nu bent u in de zone van het publiek commentaar. Wat volgt is niet Armeense medische netwerk spullen; het komt van andere mensen en wij niet vouch voor het. Een herinnering: door het gebruik van deze Web site, u akkoord gaan met onze Servicevoorwaarden. Klik hier om te lezen van de Rules of Engagement.

More Info: Het plotselinge verlies van geheugen kan voorspellen een beroerte

No comments:

Post a Comment