Monday, March 25, 2013

Kankerpatiënt in Aetna strijd Dies - ABC News

Arijit Guha, een Arizona State University graduate student die met succes tussled met gezondheid verzekering reus Aetna over zijn medische rekeningen van vorig jaar, is overleden op 32, volgens een goede vriend.

Zijn vrouw, Heather Ehlers, Facebook gemaakt in eerbetoon aan dit leven herinneren hem als een 'gespuis rouser, gooder-doen, snor liefhebber.

"Zijn leven was een van de liefde, optimisme, vreugde, humor en mededogen, en deze pagina is om te vieren dat het leven," schreef ze.

Guha terug van een reis naar India vorig jaar met een buikpijn en slechts een maand later leerde dat hij fase-4 dikke darmkanker had. Aetna overeengekomen om volledige dekking voor zijn behandeling, maar de agressieve kanker keerde terug in de herfst.

"Mijn hart pijn, maar de pijn een beetje is verlicht te weten dat hij de steun van dergelijke een geweldige gemeenschap van mensen, heeft dus van wie velen nog nooit hebben ontmoet hem," zei ze op de pagina eerbetoon vandaag. "

Hij had een beleid in het kader van de Universiteit gezondheidsplan waarover hij 400 dollar per maand uit eigen zak betaald, maar de vervoerder, Aetna, had een jaarlijks maximum op uitbetalingen. Na chirurgie en chemotherapie, had hij de levensduur 300.000 dollar limiet uitgeput.

[De betaalbare gezondheidszorg wet heeft sinds geëlimineerd levensduur grenzen, maar dan, het bevatte geen student gezondheid plannen.]

Maar in augustus, Aetna CEO Mark T. Bertolini, een voormalige verpleger die zijn eigen aandeel van medische crises heeft, tweeted rechtstreeks met Guha en overeengekomen te betalen "elke laatste cent" van zijn rekeningen.

"Het systeem is gebroken, en ik ben vastbesloten om vaststelling van het," Bertolini zei op zijn Twitter-account. "Ik ben blij dat we vandaag verbonden en kreeg dit probleem opgelost. Ik waardeer de dialoog maakt niet uit hoe puntige. Ik heb het en het eigen!"

In 2001, Bertolini de zoon, werd Eric, dan 16, gediagnosticeerd met een zeldzame en dodelijke lymfoom, volgens een profiel in de Hartford Courant. En in 2004, hij voorzitter van Cigna toen, Bertolini was uitgeschakeld na wordt bijna omgekomen bij een ski ongeluk. Hij schonk uiteindelijk ook een nier om te helpen redden zijn zoon.

Bertolini toegelaten dat de gezondheidszorg systeem was "brak" en tweeted, "Er is veel te doen om te maken het goed."

Ondertussen, Guha had verhoogd $120.000 via T-shirt sales in zijn edgy campagne "Kak Strong," riffed on cancer survivor Lance Armstrong's "Live sterk." En toen Aetna stapte, Guha zei dat hij zou alles aan drie kanker liefdadigheidsinstellingen in Arizona doneren.

Colorectal kanker is de tweede-leidende kanker killer in de Verenigde Staten, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. In 2008, het laatste jaar waarvoor er statistieken zijn, 142,950 Amerikanen werden gediagnosticeerd met colorectale kanker en 52,857 Amerikanen gestorven aan de ziekte.

Colorectal kanker is verrassend, niet dat ongebruikelijk onder jongere mensen zoals Guha, vooral degenen die heb een familiegeschiedenis van early-onset ziekte.

"Het is niet schokkend helemaal niet," zei Dr. Joel Levine, directeur van de dikke darm kanker preventieprogramma aan de Universiteit van Connecticut.

Dit was het geval met Guha, die werd gediagnosticeerd in februari 2011. Hij had geregeld in Phoenix met zijn vrouw en kreeg een doctoraat in de duurzaamheid van het milieu. Het paar terug van een reis naar India voor een bezoek aan zijn familieleden en buikpijn van de Guha ontwikkeld.

Link: Colorado Anti-NDAA Bill gezichten laatste Stand

No comments:

Post a Comment