Sunday, March 10, 2013

Mensen met psychische stoornissen meer kans te hebben ervaren huiselijk geweld

Mannen en vrouwen met psychische stoornissen, in alle diagnoses, hebben meer kans op hebben ervaren huiselijk geweld dan de algemene bevolking, volgens nieuwe onderzoek van King's College London Instituut van psychiatrie, in samenwerking met de Universiteit van Bristol. Vorige studies naar het verband tussen geweld en geestelijke gezondheidsproblemen hebben voornamelijk gericht op depressie, maar dit is de eerste studie om te kijken naar een breed scala van geestelijke gezondheidsproblemen zowel mannelijke als vrouwelijke slachtoffers.

In deze studie, gefinancierd door het Nationaal Instituut voor gezondheid onderzoek (NIHR) en vandaag gepubliceerd in PLOS ONE, herzien onderzoekers gegevens uit 41 studies wereldwijd. In vergelijking met vrouwen zonder geestelijke gezondheidsproblemen, vrouwen met depressieve stoornissen werden ongeveer 2 en een 2,5-maal meer kans te hebben ervaren huiselijk geweld in hun volwassen leven (prevalentie schatting 45.8%), vrouwen met angst aandoeningen waren meer dan 3 en een 2,5-maal meer kans (prevalentie schatting 27.6%); en vrouwen met post-traumatische stressstoornis (PTSS) waren ongeveer 7 keer meer kans (prevalentie schatten 61,0%).

Vrouwen met andere aandoeningen waaronder obsessief-compulsieve stoornis (OCS), eetstoornissen, gemeenschappelijke geestelijke gezondheidsproblemen, schizofrenie en bipolaire wanorde hebben ook op een verhoogd risico van huiselijk geweld ten opzichte van vrouwen zonder geestelijke gezondheidsproblemen. Mannen met alle soorten van psychische stoornissen waren ook op een verhoogd risico van huiselijk geweld. Prevalentieschattingen voor mannen waren echter lager dan die voor vrouwen, wat aangeeft dat het minder vaak voor mannen slachtoffer van herhaalde ernstige huiselijk geweld.

Professor Louise Howard, senior auteur van de studie van King's Instituut voor psychiatrie, zegt: "In deze studie, vonden we dat zowel mannen als vrouwen met psychische problemen op een verhoogd risico van huiselijk geweld worden.

Wijst erop dat zijn er twee dingen gebeuren: huiselijk geweld kan vaak leiden tot slachtoffers ontwikkelen van psychische problemen en mensen met geestelijke gezondheidsproblemen hebben meer kans om te ervaren van huiselijk geweld. "

Deze studie is onderdeel van opgeven, een vijf jaar onderzoeksprogramma inzake huiselijk geweld gefinancierd door NIHR. Professor Gene Feder, co-auteur van de studie van de Universiteit van Bristol School van sociale en communautaire geneeskunde en belangrijkste onderzoeker van PROVIDE zegt: "We hopen dat dit overzicht zal de aandacht vestigen op de behoeften van de geestelijke gezondheid van overlevenden van huiselijk geweld en herinneren huisartsen en geestelijke gezondheid teams die ervaring van huiselijk geweld kunnen liggen achter de presentatie van geestelijke gezondheidsproblemen."

Internationaal, de ervaringsgraad van fysieke en/of seksuele partner geweld onder vrouwen varieert van 15-71%. In het Verenigd Koninkrijk, the2010/11 Britse Crime Survey gemeld dat 27% van de vrouwen en 17% van de mannen partner misbruik had ervaren tijdens hun leven met vrouwen ervaren meer herhaalde en ernstige geweld dan mannen. Vanaf maart 2013 het UK Home Office tot wijziging van de definitie van huiselijk geweld met 16 en 17-jarigen, en zal worden gedefinieerd als "een incident of patroon van incidenten van controle, dwang of bedreigend gedrag, geweld of misbruik, tussen de leeftijd van 16 of over wie zijn of geweest intieme partners of familieleden ongeacht geslacht of seksualiteit. Dit kan omvatten, maar is niet beperkt tot, psychologische, lichamelijke, seksuele, financiële of emotionele misbruik."

Professor Howard concludeert: "professionals in de geestelijke gezondheidszorg moeten zich bewust zijn van het verband tussen geweld en geestelijke gezondheidsproblemen, en ervoor te zorgen dat hun patiënten veilig van huiselijk geweld zijn en voor de geestelijke gezondheid gevolgen van dergelijk misbruik worden behandeld."

Nu bent u in de zone van het publiek commentaar. Wat volgt is niet Armeense medische netwerk spullen; het komt van andere mensen en wij niet vouch voor het. Een herinnering: door het gebruik van deze Web site, u akkoord gaan met onze Servicevoorwaarden. Klik hier om te lezen van de Rules of Engagement.

No comments:

Post a Comment