Friday, March 15, 2013

Nieuwe Drug neveneffect geïdentificeerd door het analyseren van Google - Geekosystem

De lijst van mogelijke bijwerkingen gegeven voor de meeste drugs is komisch lang, maar soms zijn sommige van deze gemist tijdens drug proeven. Patiënten kunnen bijwerkingen niet wordt vermeld in de etikettering van hun medicatie optreden, maar in plaats van roepen hun arts, velen van hen eerst te zetten met het Internet. Dat is hoe onderzoekers konden identificeren een nieuwe neveneffect van de combinatie van twee geneesmiddelen. Ze keken wat woorden mensen met de namen van die geneesmiddelen zochten.

Gebruikelijk voor mensen op zoek naar symptomen op het Internet is geworden, en meestal eindigt in iedereen denken dat ze sterven. Deze keer echter het daadwerkelijk geholpen door identificeren dat patiënten die zowel paroxetine, een antidepressivum en pravastatine, een cholesterol-geneeskunde, waren meer kans om te ervaren hypoglykemie dan mensen die drugs niet tezamen.

Deze studie keek naar de zoekopdrachten van miljoenen gebruikers en vond dat gebruikers die de woorden "paroxetine" en "pravastatine" samen zocht meer kans waren om ook zoeken naar een van de 80 woorden met een beschrijving van symptomen van hypoglykemie dan mensen gewoon op zoek naar een van de drugs.

Het papier dat de bevindingen publiceerde ook gekeken naar de mogelijkheid dat omdat een van de drugs, paroxetine, gewoonlijk voor angst, voorgeschreven wordt als de aard van een patiënt angst de resultaten door het zijn meer geneigd om te zoeken naar mogelijke bijwerkingen kan hebben scheef, maar de gegevens niet steunen. Patiënten die naar paroxetine door zelf zoeken zijn minder waarschijnlijk ook zoeken naar de woorden van hypoglykemie dan patiënten die beide drugs.

Dus er een zaak die we niet kenden is vóór, dankzij het analyseren van zoekopdrachten: Paroxetine en pravastatine samen symptomen van hypoglykemie kunnen veroorzaken. Goed werk, wetenschap!

No comments:

Post a Comment