Sunday, March 17, 2013

Nieuwe kanker diagnostische techniek ontwikkeld - economische tijden

Kankercellen breken suikers en produceren de metabole zure lactaat in een veel hoger tempo dan normale cellen. Dit verschijnsel signalen dat kanker aanwezig is, via diagnostische gegevens zoals PET scans, en misschien een weg voor nieuwe kankertherapieën biedt.

Nu, heeft een team van Chileense onderzoekers bij het Centro de Estudios Cientificos (LME), met de medewerking van de Carnegie Wolf Frommer, bedacht een moleculaire sensor die niveaus van lactaat in afzonderlijke cellen in real time detecteren kan.

Voorafgaand aan dit voorschot, kon geen andere meetmethode lactaat niet gebeurt in real time op het niveau van één cel detecteren.

Het werk, gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE, is een zegen om te begrijpen hoe de verschillende soorten cellen gaan mis wanneer kanker raakt.

"De afgelopen tien jaar, het Frommer lab van Carnegie heeft baanbrekend werk verricht het gebruik van Forster Resonance Energy Transfer of FRET, sensoren voor het meten van de concentratie en stroom van suikers in afzonderlijke cellen met een eenvoudige fluorescerende kleur veranderen," zegt Alejandro San Martin, auteur van de studie leiden.

"Met behulp van hetzelfde onderliggende fysieke principe en geïnspireerd door de suiker sensoren, hebben we nu een nieuw type van sensor, gebaseerd op een transcriptionele factor uitgevonden. Een molecuul dat normaal helpt bacteriën aan te passen aan de omgeving heeft nu zijn misleid in meten lactaat voor ons,"zei Martin.

"Standaard methoden om te meten lactaat zijn gebaseerd op de reacties onder enzymen, waarvoor een groot aantal cellen in complexe cel mengsels," zei Felipe Barros, leider van het project.

"Dit maakt het moeilijk of zelfs onmogelijk om te zien hoe de verschillende soorten cellen handelen wanneer kanker. Onze nieuwe techniek laat ons meten het metabolisme van afzonderlijke cellen, geeft ons een nieuw venster voor het begrip van hoe de verschillende kankers opereren,"zei Barros in een verklaring.

Onderzoekers de sensor op drie soorten cellen ingeschakeld: normale, hersencellen, hersencellen tumor en menselijke embryonale stamcellen. De sensor was in staat om zelfs zeer lage concentraties van lactaat, bieden een ongekende gevoeligheid en bereik van detectie te kwantificeren.

De onderzoekers vonden dat de tumorcellen geproduceerd lactaat 3 - 5 keer sneller dan de niet-tumorcellen. "Het hoge tempo van lactaat productie in de kankercel is het kenmerk van kanker metabolisme," zei Frommer.

Onderzoekers hebben bedacht een moleculaire sensor die kan detecteren niveaus van lactaat in afzonderlijke cellen in real time, weg vrijmaakt voor nieuwe kankertherapieën.

Via: Seasonal affective disorder behandeling: het kiezen van een lichtbak

No comments:

Post a Comment