Friday, March 1, 2013

Obesitas, oefening kan invloed hebben op risico voor sleuteltype van dubbelpuntkanker - Amerikaanse nieuws & World Report

DINSDAG, 26 februari (Nieuws HealthDay)--Obesitas verhoogt van iemands risico voor een bepaald type van colorectal kanker, terwijl oefening het risico verlaagt, volgens een nieuwe studie.

Onderzoekers geanalyseerd gegevens van vrouwen in de VS verpleegsters gezondheid studie en mannen in de gezondheid Professionals studie om te bepalen of er een verband tussen gewicht, lichaamsbeweging en het risico voor CTNNB1-positieve of CTNNB1-negatieve colorectal kanker was.

Een hogere body mass index of BMI (een maateenheid van lichaamsvet op basis van lengte en gewicht), was geassocieerd met een verhoogd risico van colorectal kanker CTNNB1-negatieve, terwijl fysieke activiteit werd geassocieerd met een lager risico.

BMI en lichaamsbeweging hadden geen effect op het risico voor CTNNB1-positieve colorectal kanker, volgens de studie verschijnen 26 februari in het tijdschrift Cancer Research.

"Onze resultaten verstrekken aanvullend bewijs voor een oorzakelijk rol van obesitas en een fysiek inactieve levensstijl in een specifieke moleculaire subtype van colorectal kanker," Dr. Shuji Ogino, universitair hoofddocent van de pathologie van Dana Farber Cancer Institute en universitair hoofddocent bij de afdeling epidemiologie bij Harvard School of Public Health, zei in een persbericht van het dagboek.

"Als artsen kunnen identificeren mensen die gevoelig zijn zijn voor CTNNB1-negatieve kanker ontwikkelen, dan het zou kunnen raden lichamelijke activiteit," Ogino toegevoegd.

De bevindingen suggereren ook dat CTNNB1 een potentieel doelwit voor drugs te voorkomen en behandelen van colorectale kanker bij bepaalde patiënten zou kunnen zijn, zei Ogino.

Via: Flat-Out False: berichten in de Media van de gezondheid van Married...

No comments:

Post a Comment