Friday, March 15, 2013

Oudere Amerikanen Over-Screened op darmkanker - ABC News (blog)

Screening is de beste manier om te voorkomen dat dikke darmkanker. Maar moet iedereen een colonoscopie krijgen?  Niet zo snel.

De aanbevelingen voor kankerscreening colorectal zijn vrij duidelijk: Start screening op leeftijd van 50 en blijven door middel van 75-jarige leeftijd met een colonoscopy om de 10 jaar, een Sigmoïdoscopie om de vijf jaar of een fecale bloedonderzoek elk jaar. Degenen die een hoog risico op darmkanker hebben moeten gescreend vaker en beginnen op een jongere leeftijd.

Het voordeel van dikke darm kankerscreening is dat het precancerous poliepen detecteren kan voordat ze hebben een kans om te ontwikkelen tot vormen van kanker. Verwijderen van de poliepen zorgt voor het probleem. Echter de meeste poliepen uitgroeien tot kanker heel langzaam, en de procedure om ter plaatse en verwijder ze draagt risico's zoals bloeden, infectie en perforatie van de dikke darm.

Waarom zorgen maken over het opsporen van een kanker die geen kwaad in je leven zal doen?  U wilt alleen de screening doen wanneer de voordelen van de uitbreiding van leven door het verhinderen van kanker opwegen tegen de risico's van de screening zelf. Voor de meeste mensen is de juiste cutoff leeftijd 75.

Helaas lijkt het alsof een heleboel oudere Amerikanen zijn zich onnodig in gevaar brengen. Een studie gepubliceerd deze week in JAMA interne geneeskunde gevonden dat 32 procent van de colonoscopies uitgevoerd in mensen leeftijd 76 tot en met 85 waarschijnlijk ongepast zijn. Het is één ding om een colonoscopie wanneer het waarschijnlijk is dat zij heilzaam zijn; het is een geheel andere kwestie te hebben gedaan wanneer u niet nodig een hebt.

Het lijkt misschien hoe meer u krijgen gescreend, de gezonder u zult zijn. Maar dat is gewoon niet waar. Hier zijn enkele van de meest recente screening aanbevelingen om te voorkomen krijgen van over-tested:

Op de top van hun medische risico's, onnodige medische tests kost tijd en geld. Dus doe jezelf een plezier en investeren in de tests die recht voor u.

"Tell Me de waarheid, Doctor" is een wekelijkse column geschreven door ABC News belangrijkste gezondheid en medische editor Dr. Richard Besser. Zoek naar Dr Besser boek 23 April.

Via: Zoute voeding kan helpen Trigger MS, reumatoïde artritis

No comments:

Post a Comment