Sunday, March 17, 2013

Q&A: Borstkanker bij jonge vrouwen - WebMD

28 Februari 2013--Jonge vrouwen vond het verrassend nieuws en meer dan een beetje eng: gevallen van geavanceerde borstkanker zijn gestegen in 25 tot en met 39 vrouwen de afgelopen drie decennia, onderzoekers gemeld deze week.

Van 1976 tot 2009, het aantal gevallen van geavanceerde borst kanker bij jongere vrouwen op het moment van diagnose verhoogd, vonden de onderzoekers, van 250 per jaar 850 per jaar.

Hoewel deze nummers eng klinkt, heb je rekening houdend met het feit dat de bevolking van jonge vrouwen in deze periode groeide. Als je kijkt naar het percentage van de nieuwe gevallen, de verhoging is klein en toont ze bijna verdubbeld: 1.5 van elke 100.000 jongere vrouwen in 1976 tot ongeveer 3 per 100.000 in 2009.

WebMD wendde zich tot twee deskundigen vertrouwd met de studie te bieden van perspectief op de bevindingen en suggesties over wat jongere vrouwen moeten doen om hun borst gezondheid te beschermen. Len Lichtenfeld, MD, is plaatsvervangend chief medical officer bij de American Cancer Society. Laura Kruper, MD, is directeur van de Cooper Finkel Women's Health Center en co-directeur van de Breast Cancer Program van hoop uitgebreide kanker centrum in Duarte, Californië

"Jongere vrouwen moeten niet worden overdreven verontrust over de kop over het verhoogde risico van geavanceerde borstkanker bij jonge vrouwen," zegt Lichtenfeld.

Dat is niet te ontslaan van de ernst van een dergelijke diagnose, zegt hij. "Het is een ernstig probleem en het is vooral moeilijk voor jonge vrouwen en hun gezinnen om door te gaan."

Hij zegt, borstkanker bij vrouwen leeftijd 40 en jongere is echter niet gemeenschappelijk. Ongeveer 7% van alle kanker van de borst optreden bij vrouwen voor de leeftijd van 40.

Voor de meeste jongere vrouwen die worden beschouwd als op gemiddeld risico voor kanker van de borst, dienen de nieuwe studie voornamelijk als een herinnering aan zich meer bewust worden van hun borst gezondheid, Lichtenfeld zegt.

Een vrouw wordt beschouwd als op gemiddeld risico als ze niet een sterke familiegeschiedenis van kanker van de borst heeft of genetische mutaties (zoals BRCA1 en BRCA2) die risico verhogen hebben, zegt hij.

Terwijl het onderzoek was goed gedaan, de toename van kanker van de borst in jonge vrouwen moet verder worden bestudeerd zegt Kruper: "de grote vraag is waarom?"

Dat niet bekend van de studie. Deskundigen speculeren dat het kan worden gerelateerd aan veranderingen in levensstijl, zoals vertraagde zwanger, onder andere mogelijkheden.

De studie onderzoekers speculeren dat verbetering van de beeldvorming van methoden of het toenemende gebruik van imaging patiënten werden gebracht in een hogere '' stadium '' groep op diagnose, wat resulteert in meer vrouwen wordt ingedeeld als kanker hebben geavanceerde kan hebben betekend. Terwijl ze geen direct bewijs dat in de studie gevonden, zeggen ze dat het nog steeds mogelijk zou kunnen zijn.

Link: Te nemen van een cultuur van mededogen moed!

No comments:

Post a Comment