Sunday, March 3, 2013

Risico's van kanker baby in nieuwe geschetst Fukushima die rapporteren — RT nieuws

De ramp Fukushima heeft geleid tot hoge kanker risico's voor kinderen in de buurt: The WHO een toename van het risico dat de meisjes op 12 mijl straal van het epicentrum wonende schildklierkanker zullen ontwikkelen met 70 procent geschat.

Een omvang-9 aardbeving en de daaropvolgende tsunami bijna 19.000 mensen gedood na een kernsmelting op de Fukushima kerncentrale triggering in maart 2011. Na de radioactieve kernsmelting-de ergste sinds de ramp in 1986 Tsjernobyl elektriciteitscentrale-hebben wetenschappers nauw gemeten de potentiële langetermijneffecten van de verspreiding van straling.

Een stijging van kind kanker tarieven werd ontdekt in de meest vervuilde gebieden van de prefectuur Fukushima, met jonge meisjes in het gebied op een 70 procent verhoogd risico van kanker van de schildklier. De standaard risico is 0,75 procent, oplopend tot 1,25 op het gebied van de plant.

Er was een 4 procent verhoogde kans van alle vaste kanker bij vrouwen blootgesteld als zuigelingen, een 6 procent verhoogd risico van borstkanker in dezelfde groep en rond een 7 procent verhoogd risico van leukemie bij mannen blootgesteld als zuigelingen. Op deze gebieden werd een stralingsdosis van circa 50 milli-Sievert gemeten.

Jim Smith, professor in Environmental Science aan de Universiteit van Portsmouth in Engeland vertelde "Afgezien van noodgevallen werknemers, de meest getroffen mensen waren degenen die in sommige sterk vervuilde steden en dorpen in het noordwesten van de kerncentrale voor maximaal vier maanden voor evacuatie bleven," Reuters.

In de tweede meest vervuilde regio, net buiten de 12 mijl straal van de evacuatie-zone, maar nog steeds binnen de prefectuur, waren deze cijfers risico gehalveerd. Als de Fukuhsima ramp getroffen, werden de bewoners wonen binnen 18 mijl van de plant geadviseerd te evacueren. In andere gebieden van de prefectuur Fukushima, en de rest van Japan, werden geen waarneembare toename in kanker verwacht.

De resultaten van die onmiddellijk besmette gebied hebben echter geleid tot oproepen voor de voortdurende controle van de potentieel schadelijke effecten.

Een 200-pagina verslag-met een adellijke titel 'Gezondheid risico-evaluatie van het nucleaire ongeluk na de 2011 grote East Japan aardbeving en de Tsunami op basis van voorlopige dosis schatting' – werd uitgevoerd door verschillende internationale ambtenaren uit velden zoals straling risico modellering, epidemiologie en volksgezondheid effecten van straling.

De beoordeling heeft ook betrekking op gevallen van nood werknemers in het gebied, een derde van wie wordt verwacht om te zien grotere risico's van kanker in vergelijking met de lokale bevolking.

Geen stijging wordt verwacht voor miskramen, stillbirths en andere voorwaarden die voortvloeien uit de straling bij zuigelingen bedacht na het ongeval, aldus het rapport.

"De WHO verslag benadrukt de noodzaak voor lange termijn gezondheidsmonitoring van degenen die met een hoog risico, samen met de verstrekking van de nodige medische follow-up en ondersteunende diensten," die directeur voor volksgezondheid en milieu Dr. Maria Neira zei.

-Die blootgesteld aan straling in de zwaarst vervuilde gebieden in Fukushima Prefecture ontvangen een 50 milli-sievert (MSV) levensduur stralingsdosis.

-Blootstelling aan hoge niveaus van straling kan leiden tot stralingsziekte. Een hoog niveau wordt beschouwd als meer dan één 'grijs,' de eenheid waarin een duidelijk geabsorbeerde dosis straling wordt gemeten. Meer dan vier grays is een dodelijke dosis voor de helft van alle gezonde volwassenen.

-Een sievert is een grijs gewogen door de doeltreffendheid van een bepaald type van straling. Grays doen geen rekening houden met de gevolgen van biologische factoren, of de straling type effectiviteit op beschadiging van weefsel.

-De sievert maatregelen van lagere niveaus van straling, en wordt gebruikt bij de beoordeling op lange termijn risico, in plaats van de directe gevolgen van blootstelling. Er zijn 1000 MSV in een sievert.

-Mensen absorberen veilig lage niveaus van straling in het dagelijkse leven, gemiddeld ongeveer 2 MSV per jaar. Een 1.000 MSV dosis zou veroorzaken stralingsziekte, maar stop doden volwassenen. Met een 100 MSV dosis is een toename van de risico's van kanker duidelijk.

Link: Badzout Drugs: problemen, ingrediënten, gevaren en meer

No comments:

Post a Comment