Sunday, March 17, 2013

Studie vondsten toename van jonge vrouwen met borstkanker geavanceerde...

Een studie gepubliceerd in het Journal van de American Medical Association dinsdag gevonden een verhoging in geavanceerde borstkanker bij vrouwen onder de 40. Volgens de Associated Press is de toename van kankergevallen klein, maar verontrustend. Tumoren gevonden in jonge vrouwen zijn vaak meer agressieve en ongecontroleerde groeien omdat jonge vrouwen niet zo regelmatig als oudere vrouwen zijn gescreend voor kanker.

Onderzoekers zeggen dat ze het nodig hebben meer informatie over wat de oorzaak van de stijging van tarieven onder vrouwen onder de 40. Dr Rebecca Johnson, hoofdauteur van de studie en de medisch directeur van een tiener en jonge volwassen kanker programma in Seattle Children's Hospital, vertelde de AP dat het is waarschijnlijk dat meerdere factoren verantwoordelijk zijn.

"De verandering zou kunnen te wijten zijn aan een soort van replicatiemodellen risicofactor, zoals een levensstijl te veranderen," zei Johnson, of blootstelling aan een gevaarlijke chemische stof.

De studie onderzocht de tarieven van borstkanker onder Amerikaanse vrouwen leeftijden 25 tot en met 39 tussen 1976 en 2009, vinden dat een gemiddelde van 250 jonge vrouwen per jaar in de jaren zeventig werden gediagnosticeerd met geavanceerde borstkanker, wat betekent dat de ziekte had stapte over naar de afgelegen delen van het lichaam. In 2009, is dat aantal gestegen tot meer dan 800. Groei van de Amerikaanse bevolking accounts voor een aantal van de verhoging, Johnson zei, "maar zeker niet allemaal het."

Over het geheel genomen hebben borst kanker tarieven is gestaag daalt in de VS, maar niet zo sterk in de afgelopen jaren, die aangeeft dat de tarieven kunnen hebben plateaued. Er studie toonde geen verhoging in geavanceerde gevallen bij vrouwen boven de 40.

Sommige deskundigen schuld hogere tarieven van obesitas in Amerika, terwijl anderen vrouwen besluit zeggen uitgesteld tot later in het leven verantwoordelijk is ouderschap. Bestaande tumoren blootgesteld aan de hormonen in het lichaam van een vrouw uitgebracht tijdens de zwangerschap kunnen snel groeien en metastaseren naar andere organen en lichaamssystemen. Vrouwen die een of meer drankjes per dag hebben ook aangetoond te hebben hogere tarieven van kanker van de borst. Onderzoek is gaande met betrekking tot de gevolgen van het roken van sigaretten en milieu-toxines.

Een interdepartementale groep empaneled door de autoriteit van borstkanker 2008′s en milieu onderzoek wet een rapport uitgebracht, eerder deze maand rebuking borst kanker onderzoekers voor hun gebrek aan onderzoek naar milieu-oorzaken van de ziekte. Het verslag, "Borst en het milieu — prioriteren kankerpreventie" zei dat er veel meer onderzoek moet worden gedaan naar de effecten van voeding, alcoholgebruik en milieufactoren zoals blootstelling aan straling, pesticiden, levensmiddelenadditieven en kleurstoffen en chemische stoffen gevonden in kleding, medicijnen, make-up en andere chemische stoffen als haarlak en hand sanitizers.

"Jonge vrouwen en hun artsen moeten begrijpen dat het in jonge vrouwen gebeuren kan," vertelde ze de AP. Wanneer symptomen zich voordoen, moeten vrouwen hun artsen onmiddellijk raadplegen.

Ongeveer 1 in 8 vrouwen zal borstkanker ontwikkelen in haar leven, maar slechts 1 van elke 173 de ziekte zal ontwikkelen vóór de leeftijd van 40 jaar. Routine mammogrammen worden aanbevolen voor oudere vrouwen, maar niet voor vrouwen onder de 40.

Link: Esophageal varices

No comments:

Post a Comment