Saturday, March 2, 2013

Uptick in geavanceerde borstkanker bij jongere vrouwen verbijstert deskundigen - Fox News Latino

Terwijl borstkanker nog steeds ongewoon onder vrouwen jonger dan 40 is, blijkt een nieuwe analyse dat het aantal geavanceerde gevallen gaat omhoog.

De studie openbaart uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Washington, Seattle en St. Charles Health System in Bend, Oregon, een bizarre anomalie in kanker tarieven, die ernstige gevolgen voor vrouwen tussen de leeftijden van 25 en 39 kan hebben.

De resultaten van de 34-jaar-analyse zijn potentieel zorgelijk omdat jonge vrouwen tumoren neigen te zijn agressiever dan oudere vrouwen, en ze veel minder waarschijnlijk zijn om routine screening voor de ziekte.

Het is waarschijnlijk dat de verhoging meer dan een oorzaak heeft, zei Dr Rebecca Johnson, de studie hoofdauteur en medisch directeur van een tiener en jonge volwassen kanker programma in Seattle Children's Hospital.

"De verandering zou kunnen te wijten zijn aan een soort van replicatiemodellen risicofactor, zoals een levensstijl te veranderen" of blootstelling aan een soort van kanker-linked stof, zei ze.

De resultaten te vertalen naar ongeveer 250 geavanceerde gevallen gediagnosticeerd bij vrouwen jonger dan 40 in de jaren zeventig versus meer dan 800 in 2009, zei Johnson. In die jaren, het aantal vrouwen in die leeftijdscategorie landelijk ging van ongeveer 22 miljoen tot dichter bij 30 miljoen - een verhoging van dat deel van de studie verklaart trend "maar zeker niet alle van het,' zei Johnson.

Andere deskundigen zei vrouwen zwangerschap vertragen zou kunnen zijn een factor, deels omdat zwanger op oudere leeftijd leiden een al groeiende tumor tot kan te verspreiden sneller in reactie op zwangerschap hormonen.

Obesitas en met ten minste een drankje of twee per dag zijn beide verbonden met kanker van de borst, maar onderzoek is onduidelijk op andere mogelijke risicofactoren zoals tabak en chemicaliën in het milieu. Het is onbekend of een van deze verklaart de lichte stijging van gevorderde ziekte in jonge vrouwen.

Er was geen toename van kanker in andere stadia van jonge vrouwen. Er was ook geen verhoging in gevorderde ziekte onder vrouwen ouder dan 40.

Over het geheel genomen zijn Amerikaanse borst kanker tarieven meestal gedaald in meer recente jaren, hoewel er tekenen dat ze kunnen zijn gekomen om een halt toe te roepen.

Ongeveer één in 8 vrouwen zal borstkanker ontwikkelen in hun leven, maar alleen 1 in 173 zal het ontwikkelen door leeftijd 40. Risico's toenemen met de leeftijd en bepaalde variaties van het gen kan verhogen de kansen.

Dr. Len Lichtenfeld, de American Cancer Society plaatsvervangend chief medical officer, zei de resultaten ondersteunen anekdotische rapporten, maar dat er geen reden om te beginnen screening van alle jongere vrouwen aangezien borstkanker nog steeds zo ongewoon voor hen is is.

Hij zei dat de studie "is solide en interessant en zeker doen vragen rijzen over de vraag waarom dit is nageleefd." Een van de meest waarschijnlijke redenen is waarschijnlijk gerelateerd aan veranderingen in vruchtbare praktijken, hij zei, toevoegend dat de trend "is duidelijk iets te volgen."

Softwareingenieur Stephanie Carson ontdekt een grote borst tumor die al had verspreid naar haar longen; die diagnose in 2003 was een grote schok.

Carson, die in de buurt van St. Louis woont, had een borstoperatie, chemotherapie, straling en andere behandelingen en ze heeft vaak om te proberen nieuwe drugs om te houden van de kanker bij baai.

Omdat de meeste borstkanker is gediagnosticeerd in de vroege stadia, zei er is een misvatting dat vrouwen worden behandeld en vervolgens verder gaan met hun leven, Carson. Zij en haar man had om op te geven hoop van het hebben van kinderen, en ze is medisch verlof van haar werk.

Via: 5 Manieren om de banden met uw wens om te creëren

No comments:

Post a Comment