Tuesday, March 26, 2013

Veel missen pre-diabetes wake-up call - Harvard Health Publications (blog)

Type 2-diabetes weergegeven niet plotseling meestal. Veel mensen hebben een lange, langzame, onzichtbare lead-in ernaar prediabetes genoemd. Tijdens deze periode zijn bloed suiker niveaus hoger dan normaal. Ze zijn echter niet hoog genoeg tot symptomen, noch te worden geclassificeerd als diabetes. Om te voorkomen dat de dia in full-blown diabetes in dit stadium is het nog steeds mogelijk. Prediabetes beschouwen als een wake-up call.

Helaas, weinig mensen horen ooit het alarm. Een nieuw rapport van de Centers for Disease Control and Prevention toont aan dat van de Amerikanen leeftijd 20 en ouder, slechts 10% van de met prediabetes weten dat ze het hebben. Gezien het feit dat maar liefst 73 miljoen Amerikanen hebben prediabetes, dat is een hoop gemiste kansen om te voorkomen dat de verwoestingen van diabetes.

Een reden waarom die vele mensen weten niet dat ze kunnen worden geleid naar diabetes is dat ze nooit hebben gehad hun bloedsuikerspiegel getest. Deze eenvoudige test is geen onderdeel van de routinematige preventieve zorg. De Amerikaanse preventieve diensten Task Force adviseert suiker van het bloed "screening" alleen bij personen met hoge bloeddruk. (Screening betekent jacht naar verborgen ziekte bij gebrek aan een uiterlijke tekenen of symptomen). Dat is belangrijk, omdat de aanbevelingen van de Task Force, een onafhankelijk panel van experts, worden gebruikt door vele gezondheidszorg organisaties om preventieve zorg. Bovendien, zal aanbevelingen van de Task Force helpen bepalen welke diensten vallen onder de betaalbare Care Act.

De American Diabetes Association en andere organisaties adviseren routine suiker van het bloed testen van in mensen met een hoog risico om diabetes te ontwikkelen. Deze omvatten:

Sommige deskundigen zijn de Amerikaanse preventieve diensten Task Force om uit te breiden haar aanbeveling inzake bloed suiker screening aanmoedigen.

Niet iedereen met prediabetes zal gaan ontwikkelen diabetes. Op de korte termijn (drie tot vijf jaar), ongeveer 25% van de mensen met prediabetes ontwikkelen full-blown diabetes. Het percentage is aanzienlijk groter op de lange termijn.

Krijgen van de wake-up call voor prediabetes kan zeer nuttig zijn. Een driedelige strategie kun veel mensen met het van ooit het krijgen van diabetes. De strategie omvat bescheiden gewichtsverlies, meer lichaamsbeweging, zoals wandelen 30 minuten per dag, en kiezen voor een gezondere voeding. Naast het helpen afwenden van diabetes, kunnen deze veranderingen in levensstijl ook helpen beschermen tegen hartaanval, beroerte, bot-dunner osteoporose en een gastheer van andere chronische voorwaarden.

Deze inspanningen zijn de moeite waard, omdat diabetes leiden schade door het hele lichaam tot kan. Extra glucose (bloedsuiker) kunt veranderen de manier waarop bloedvaten zich gedragen, verhogen de kans op een hartaanval, beroerte, of andere vorm van hart-en vaatziekten. Diabetes-gerelateerde schade aan kleine bloedvaten kan leiden tot blindheid, nierziekten, en verlies van gevoel. Het is een belangrijke oorzaak in de Verenigde Staten moeilijk te behandelen infecties en amputaties.

Meer mensen te voorzien van een wake-up call dat diabetes kan worden opdoemen, en acht te slaan op die oproep, kunnen de strijd van de epidemie van diabetes.

Link: Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's)

No comments:

Post a Comment