Sunday, March 10, 2013

Verhoogde niveaus van C - reactief proteïne worden gekoppeld aan psychische nood, depressie weergegeven

Verhoogde niveaus van C - reactief proteïne, een marker van ontstekingsziekte, lijken te zijn geassocieerd met verhoogd risico van psychische nood en depressie in de algemene bevolking van volwassenen in Denemarken, volgens een rapport gepubliceerd door Archives of General Psychiatry, een publicatie JAMA netwerk Online eerste.

Depressie is een van de belangrijkste oorzaken van handicaps en eerdere studies suggereren dat low-grade systemische ontsteking tot de ontwikkeling van depressie bijdragen kan. C - reactief proteïne (CRP) is een veelgebruikte marker voor ontsteking en ontstekingsziekte wordt verdacht Wanneer CRP niveaus hoger zijn dan 10 mg/L. onderzoekers zijn onduidelijk of en in welke mate verhoogde CRP niveaus worden geassocieerd met psychische nood en depressie in de algemene bevolking, volgens de studie achtergrond.

Marie Kim Wium-Andersen, M.D., van Herlev ziekenhuis en het academisch ziekenhuis van Kopenhagen, Denemarken, en collega's onderzocht of plasma verhoogde niveaus van CRP geassocieerd met angst en depressie werden. Onderzoekers geanalyseerd CRP niveaus met behulp van gegevens uit twee algemene populatie studies in Kopenhagen, waaronder 73,131 mannen en vrouwen leeftijd 20 tot 100 jaar.

"De belangrijkste conclusie van deze studie bestond uit een vereniging van verhoogde CRP niveaus met een verhoogd risico op psychologische angst en depressie in de algemene bevolking," commentaar de auteurs.

Toenemende CRP niveaus werden geassocieerd met de toenemende risico's voor psychologische angst en depressie in de analyses. Voor zelf-gerapporteerde antidepressivum gebruik was de odds ratio 1.38 voor CRP niveaus van 1.01 tot 3 mg/L, 2.02 voor 3.01 tot 10 mg/L en 2.7 voor meer dan 10 mg/L in vergelijking met 0,01 tot 1 mg/L. Voor het voorschrijven van antidepressiva waren de overeenkomstige odds ratio's 1.08, 1.47 en 1,77, respectievelijk; voor ziekenhuisopname met depressie waren ze 1,30, 1,84 en 2.27 respectievelijk. Andere analyses suggereren dat toenemende CRP niveaus ook geassocieerd werden met de toenemende risico voor ziekenhuisopname met depressie, volgens de studieresultaten.

"Meer onderzoek is nodig om de richting van de associatie tussen CRP en depressie omdat deze studie en anderen voornamelijk transversale zijn. De resultaten ondersteunen ook de opening van interventiestudies te onderzoeken of anti-inflammatoire geneesmiddelen toe te voegen aan antidepressiva voor behandeling van depressie resultaat zal verbeteren,"besluiten de auteurs.

Nota van de redacteur: deze studie werd ondersteund door Herlev ziekenhuis, Kopenhagen universitair ziekenhuis en de Deense Raad voor onafhankelijk onderzoek, medische wetenschappen. Raadpleeg het artikel voor meer informatie, met inbegrip van andere auteurs, Auteur bijdragen en voorkeuren, financiële informatie, financiering en ondersteuning, enz.

Nu bent u in de zone van het publiek commentaar. Wat volgt is niet Armeense medische netwerk spullen; het komt van andere mensen en wij niet vouch voor het. Een herinnering: door het gebruik van deze Web site, u akkoord gaan met onze Servicevoorwaarden. Klik hier om te lezen van de Rules of Engagement.

Link: Wat ik heb geleerd over zelfzorg

No comments:

Post a Comment