Friday, March 15, 2013

Waarom de meeste vrouwen met eierstokkanker ondermaatse behandeling krijgen? -Boston.nl

It's ™ s moeilijk te geloven in dit tijdperk van patiënt empowerment en instant internettoegang tot de nieuwste kankeronderzoek dat de meeste vrouwen gediagnosticeerd met ovariale kanker ondermaatse zorg, maar thata krijgen ™ s precies wat een nieuwe studie gevonden-- en het kan het aftrekken van een jaar of meer van hun leven.

Terwijl zeldzamer dan borstkanker, doodt ovariale kanker ongeveer 15.000 Amerikaanse vrouwen jaarlijks omdat er geen betrouwbare screeningtest, zodat de kanker onopgemerkt gaat tot opgeblazen gevoel, misselijkheid, en andere symptomen ontwikkelen na de tumor heeft verspreid buiten de eierstok.

Operatie om te verwijderen van de kanker vaak hiervoor is het verwijderen van de eierstokken, de eileiders, en baarmoeder, en soms deel van de darm, terwijl scraping weg tientallen of honderden kleine gezwellen puntjes de buikholte en de omliggende organen--bekend als debulking. In de handen van de verkeerde chirurg, kanker kan blijven, mogelijk verkorten een vrouw ™ s leven.

â œà algemeen chirurg die doesnâ ™ t zien veel ovariale kanker kan niet hebben de mogelijkheid om deze procedure te kunnen â zei Dr Ursula Matulonis, directeur van de gynaecologische oncologie program bij het Dana Farber Cancer Institute. Een 2006 studie uitgevoerd door onderzoekers van Dana Farber en anderen vond dat ovariale kankerpatiënten meer kans op een debulking procedure ondergaan als ze werden geopereerd door een gynecologic oncoloog dan een algemeen chirurg en waren minder kans om te overlijden van enige oorzaak--de conclusie dat werd bevestigd in een 2010-studie uitgevoerd door onderzoekers van Californië.

De nieuwe Universiteit van Californië, Irvine, onderzoek, gepresenteerd op de laatste Mondayâ ™ s vergadering van de maatschappij Gynecologic Oncologie in Los Angeles, vond dat slechts 37 procent van ovariale kankerpatiënten die behandeld werden van 1999 tot 2006 in Californië de standaard van zorg thatâ ontvangen ™ s aanbevolen in de richtsnoeren voor de klinische praktijk uitgegeven door de nationale uitgebreide Cancer Network, een non-profit alliantie die 21 kanker behandelingscentra vertegenwoordigt.

De studie vond ook dat chirurgen die ten minste 10 ovariale kankerpatiënten behandeld elk jaar en hoogvolume ziekenhuizen met ten minste 20 ovariale kankerpatiënten per jaar meer waarschijnlijk waren aan deze praktijk richtlijnen, die gebaseerd zijn op het meest recente bewijs voor het maximaliseren van een patientâ ™ s overlevingskansen en kwaliteit van leven.

Bieden de optimale vorm van chemotherapie is net zo belangrijk als chirurgie, maar veel gemeenschap ziekenhuizen en particuliere oncologie praktijken, volgens de nieuwe onderzoek zoeken, hebben verzuimd om te beheren een nieuwere vorm thatâ ™ s afgeleverd direct in de buikholte via een poort.

â œItâ ™ s ingewikkeld om te beheren en omvat meer bijwerkingen, die is waarom it's ™ s voornamelijk alleen beschikbaar via academische medische centra, â Matulonis zei. Nog, onderzoekers vonden in 2006 dat de behandelingsschema, genaamd intraperitoneaal of IP-therapie, uitgebreid de gemiddelde patientâ ™ s leven door bijna 16 maanden over standaard chemotherapie behandelingen geleverd via een IV in de bloedstroom.

â œDe belangrijke boodschap van deze nieuwe studie, â Matulonis benadrukt, â OEIS dat vrouwen gediagnosticeerd met ovariale kanker moet maken die twee of drie uur rijden om naar een plaats met gynecologic oncologists en verpleegkundigen die leven, ademen en nadenken over deze kankers elke day.â

Thatâ ™ s wat Vicki Schmidt besloten te afgelopen zomer na een CT scan onthulde dat haar buikpijn was te wijten aan een maligniteit die had verspreid van haar eierstokken in haar bekken. De 56-jarige verpleegster oorspronkelijk vroeg haar vriend die was een algemeen chirurg werken op haar in Rhode Island, totdat de chirurg haar scans herzien en vertelde haar om te gaan naar Boston.

Ze had debulking chirurgie in het Massachusetts General Hospital en eindigde haar vier maanden cursus van IP-therapie op Dana Farber toegediend in januari. â œWe donâ ™ t doen IP-chemo in Newport ziekenhuis waar ik werk, ze me vertelde â.

Gelukkig, Schmidt had de middelen om te reizen naar Boston herhaaldelijk en haar ziektekostenverzekering vallen de out-of-state behandeling; Sommige patiënten donâ ™ t die voordelen, en Matulonis zei oncologists in haar praktijk vaak reizen naar landelijke locaties in de staat voor het uitvoeren van operaties in Cape Cod, Milford of Lowell.

Shea ™ s onlangs gevestigd relaties met algemene oncologists in Maine en New Hampshire te instrueren hen over het beheren van IP-therapie aan patiënten niet in staat om een vier of zes uur rijden meerdere malen per maand om de behandeling te krijgen.

â œOncologists moet wel bereid om te leren van deze praktijk, â Matulonis zei. â œWe nam de tijd om echt leren hoe het te doen dit enkele jaren geleden, maar ik denk dat anderen in de community-instellingen kunnen als well.â

Link: TV-advertenties voor Statins kunnen rijden Overtreatment

No comments:

Post a Comment