Friday, March 1, 2013

Werkzaamheid, niet de prijs, van nieuwe borst kanker Drug wordt toegejuicht - Medscape

Amerikaanse clinici zijn enthousiast over de onlangs goedgekeurde ado-trastuzumab emtansine (Kadcyla, Genentech/Roche) toe te voegen aan hun behandelingsopties voor patiënten met HER2-positieve uitgezaaide borstkanker, volgens de opmerkingen van deskundigen ontvangen door Medscape medisch nieuws.

"Ik ben enthousiast over de goedkeuring van T-DM1," zei Ann Partridge, MD, van de Dana Farber Cancer Institute en Harvard Medical School in Boston, Massachusetts, in een e-mail. Dr. Partridge noemde de nieuwe drug een "zeer effectief agent met relatief beperkte bijwerkingen", en zei dat het "zal toe te voegen aan het arsenaal voor vrouwen met uitgezaaide HER2-positieve borstkanker."

De goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) was een "gedenkwaardige" dag bij borstkanker, zei Kathy Miller, MD, van de Indiana University in Indianapolis, in haar Miller op oncologie Medscape blog vorige week.

"Dit is het klassieke scenario van de licht-bier; het is minder vulling en smaakt geweldig,"samengevat ze, verwijzend naar de combinatie van redelijke nadelige effecten en aanzienlijke werkzaamheid.

"There will be verleiding groot gebruik van T-DM1 eerder in de loop van de ziekte," zei Dr Miller in een e-mail. Echter, voordat dit gebruik kan worden aanbevolen, resultaten van klinische proeven, die aan de gang zijn, zijn nodig, zij toegevoegd.

T-DM1 is duur, wat leidt tot speculatie dat zal er een terugslag tegen het, als er met aflibercept (Zaltrap, Regeneron/Sanofi was). In oktober weigerde het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York City zeer publiekelijk te gebruiken aflibercept want het was veel duurder dan een andere goedgekeurde drug voor de behandeling van colorectal kanker, die had soortgelijke werkzaamheid.

"Alle van deze drugs zijn erg duur, waardoor het moeilijk voor sommige patiënten om hen zelfs wanneer ze goedgekeurd en beschikbaar zijn," zei Dr. Partridge. Zij voegde hieraan toe dat alle 4 van de gerichte therapieën goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van de HER2-positieve uitgezaaide borstkanker met een hoog prijskaartje komen.

De eerste van deze HER2-gerichte producten, trastuzumab (Herceptin, Genentech), werd gelanceerd in 1998, gevolgd door lapatinib (Tykerb, GlaxoSmithKline), pertuzumab vorig jaar (Perjeta, Genentech), en T-DM1 vorige week.

In de 3 Genentech producten, is er een grote sprong in prijs na verloop van tijd. Volgens berichten in de media trastuzumab kost ongeveer 4500 dollar per maand, pertuzumab kost ongeveer 6000 dollar per maand, en T-DM1 kost ongeveer $9800 per maand.

Steven Vogl, MD, een particuliere arts in de Bronx, New York, is verontrust over de prijs van de nieuwe drug. "Ik zal gebruik maken van TDM-1 [maar] ik ben boos over de hoge prijs," hij zei in een e-mail.

Het bedrijf zal waarschijnlijk "rekenen een steile premie voor TDM-1 vergeleken met trastuzumab plus chemotherapie," schreef hij. "Drug prijzen nu lijken te worden ingesteld op de geschatte maximum die de markt zal dragen."

Ondanks haar bezorgdheid over de prijs, Dr. Partridge getemperd haar opmerkingen over TDM-1 vanwege de werkzaamheid. "De kosten is hoog, maar dat niet zo slecht voelen wanneer de gegevens zijn zo helder dat de drug deze vrouwen helpt," zei ze.

Hij heeft kritiek geuit op de cruciale klinische proef van TDM-1, bekend als EMILIA. De studie control regime (lapatinib en capecitabine) was "duidelijk suboptimaal" en niet een standaard van zorg, ook al is het een behandelingsoptie van de FDA-goedgekeurde in deze instelling, zei hij. De 5.8 maand verschil in de totale overleving in de 2 studiegroepen kan is opgeblazen door deze controle regime, legde hij uit. Dr. Vogl liever de controle patiënten ook ontvangen trastuzumab, die hij gelooft te zijn een noodzakelijke aanvulling op lapatinib.

"TDM-1 doet niet voldoen aan [de] doelen van een grote stap vooruit," Dr. Vogl heeft geschreven, waarin wordt uitgelegd dat deze een voorschot, volgens hem, sommige patiënten moet genezen verhogen van klinische volledige verlossing, of een hoge mate van zeer lange gedeeltelijk antwoord produceren.

Het nieuws over TDM-1 is niet beperkt tot enthousiasme over een nieuwe behandelingsoptie en kritiek over de prijs. Er is ook het concrete probleem van wanneer het te gebruiken in de kliniek.

De FDA heeft aangegeven dat TDM-1 een tweede lijn therapie, na patiënten vooruitgang op trastuzumab en een taxane chemotherapie is.

Echter, als een recente studie toonde, in 2009, ongeveer een derde van het totale gebruik van gepatenteerde intraveneuze chemokuren, waaronder gerichte therapieën zoals trastuzumab, was "afwijkend."

Dr. Vogl is van plan over het gebruik van afwijkend TDM-1, soms, voordat de huidige eerste regel optie trastuzumab plus chemotherapie. "Ik zal gebruiken TDM-1 over [trastuzumab] plus docetaxel," zei hij. Maar hij uitgedrukt onzekerheid over waar pertuzumab in besluit-makend past. Het is geïndiceerd voor gebruik in combinatie met trastuzumab en docetaxel bij patiënten met metastatische borstkanker HER2-positieve die vorige therapie voor gemetastaseerde ziekte niet hebben ontvangen.

"Pertuzumab maakt alles ingewikkeld. We moeten gegevens over de veiligheid en werkzaamheid van pertuzumab plus TDM-1,"zei hij. Anderzijds is er de altijd aanwezige vraag van verzekeraars betrekking met betrekking tot pertuzumab hebben zal. "Ik weet niet wat betalers doen met pertuzumab. Ik vrees dat ze zijn beperkt tot het eerste regel; Dit bespaart hen geld, die meestal hun belangstelling,"zei hij.

Zoals hierboven vermeld, doorschemeren Dr. Miller dat er mogelijk een rol voor T-DM1 in eerdere ziekte. De bron van de "grote temptation" van afwijkend gebruik komt van een klinische proef van vroege fase. 'Er is een prikkelende gerandomiseerde fase 2 proef suggereren dat TDM-1 grotere werkzaamheid en minder toxiciteit dan docetaxel plus trastuzumab als eerstelijns therapie heeft,' zei ze.

Dr. Miller toed echter uiteindelijk de regelgevende lijn. "We moeten definitieve fase 3 gegevens uit de proef MARIANNE voordat standaard gebruik van de eerste regel kan worden aanbevolen," zei ze. Dat proces 3 regimes in patiënten met HER2-positieve progressieve borstkanker, terugkerende vergelijkt lokaal advanced borstkanker of eerder onbehandeld uitgezaaide borstkanker: T-DM1 plus pertuzumab, T-DM1 plus pertuzumab-placebo (verblind voor pertuzumab), en trastuzumab plus een taxane (docetaxel of paclitaxel).

"Mijn collega's en ik zal zeker gebruiken T-DM1," zei Dr. Partridge, "waarschijnlijk na de eerstelijns behandeling met een ander regime zoals [paclitaxel], [trastuzumab], en pertuzumab."

Dr. Partridge en Dr. Vogl hebben vermeld geen relevante financiële relaties. Dr. Miller verslagen financiële banden met Genentech, Bristol-Myers Squibb, AstraZeneca, Roche en Clovis oncologie.

Via: Medische Marihuana: Voodoo of legitieme therapeutische keuze?

No comments:

Post a Comment