Saturday, March 2, 2013

Wie: Iets hoger kankerrisico voor degenen die het meest getroffen door Fukushima ramp maar... - Washington Post

Londen-Mensen blootgesteld aan de hoogste doseringen van straling tijdens de ramp kerncentrale Fukushima in 2011 kunnen hebben een iets hoger risico van kanker die is zo klein dat het waarschijnlijk zal niet aantoonbaar, volgens een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie vrijgegeven donderdag.

Een groep van deskundigen bijeengeroepen door het Bureau beoordeeld het risico van verschillende soorten kanker gebaseerd op schattingen van hoeveel straling mensen bij het epicentrum van de nucleaire ramp ontvangen, namelijk die direct onder de pluimen van straling in de meest getroffen gemeenschappen in Fukushima, een landelijk landbouw gebied ongeveer 150 mijl ten noorden van Tokio (240 kilometer).

Ongevallen, vergunning vertragingen hebben geteisterd boor plannen; milieuactivisten dat permanente halt toe te roepen.

Als Apples Passbook geeft deze mobiele betalingsservice gebruikers een digitale plaats voor hun coupons en tickets.

Sommige 110.000 mensen rond de Fukushima Dai-ichi kerncentrale werden geëvacueerd na de massale 11 maart 2011 aardbeving en de tsunami knock-out van de plant macht en koelsystemen, waardoor meltdowns in drie reactoren en spuwen straling in de omringende lucht, bodem en water.

Deskundigen berekend dat mensen in de meest getroffen regio's had een extra 4 tot 7 procent algehele risico van het ontwikkelen van kanker met inbegrip van leukemie en borstkanker. In Japan hebben mannen over een 41 procent levensduur risico van het ontwikkelen van kanker van een orgaan, terwijl het risico van een vrouw levensduur is ongeveer 29 procent. Voor die het meest zijn getroffen door de straling na Fukushima, zou de kans op kanker ongeveer 1 procent stijgen.

"Dit zijn vrij kleine evenredig toeneemt," zei Richard Wakeford van de Universiteit van Manchester, een van de auteurs van het verslag.

'Het extra risico is vrij klein en zal waarschijnlijk worden verborgen door het lawaai van andere (kanker) risico's zoals levensstijl keuzes en statistische schommelingen,' zei hij. "Het is belangrijker om niet te beginnen met roken dan was ik in Fukushima."

Deskundigen waren met name bezorgd over een piek in de schildklierkanker, aangezien jodium uitgebracht in nucleaire ongevallen wordt geabsorbeerd door de schildklier, vooral bij kinderen. Na de ramp in Tsjernobyl, ongeveer 6.000 kinderen blootgesteld aan straling later ontwikkelde schildklierkanker, omdat veel verontreinigde melk dronk na het ongeval.

In Japan, zuivel stralingsniveaus werden nauwlettend gevolgd en kinderen zijn niet hoe dan ook grote melk drinkers.

DIE geschat dat vrouwen blootgesteld als zuigelingen aan de meeste straling na het ongeval Fukushima een 70 procent hogere kans op het krijgen van schildklierkanker in hun leven zou hebben. Maar schildklierkanker is uiterst zeldzaam en het risico van de normale levensduur van de ontwikkeling van het is ongeveer 0,75 procent. Dat zou voor die vrouwen die kreeg de hoogste stralingsdoses als baby's tot 0,5 procent stijgen.

Wakeford zei dat de toename van dergelijke kanker kan zijn zo klein dat ze zullen waarschijnlijk niet waarneembaar.

Voor mensen buiten het meest direct getroffen gebieden van Fukushima zei de Wakeford het risico dramatisch gedaald. "De risico's voor iedereen anders waren gewoon infinitesimale."

Sommige deskundigen zei dat het was verrassend dat een toename van kanker was zelfs voorspeld en geloven dat de lage dosis straling mensen in Fukushima ontvangen is nog niet bewezen te verhogen de kans op kanker.

"Op basis van de stralingsdoses mensen hebben ontvangen, er is geen reden om te denken zou er een toename van kanker in de komende 50 jaar," zei Wade Allison, een emeritus hoogleraar in de natuurkunde aan de Universiteit van Oxford, die niet is verbonden met de WHO-verslag. "De zeer kleine toename van kanker betekent dat het is zelfs minder dan het risico van overschrijding van de weg," zei hij.

Copyright 2013 de Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of gedistribueerd.

More Info: Cynthia McKinney spreekt met Adam Kokesh

No comments:

Post a Comment