Monday, April 8, 2013

Alcohol verhoogt risico op borstkanker maar helpt overlevenden leven langer - The Seattle Times

Drinken, de meeste vrouwen weet, hun risico op het krijgen van borstkanker kan verhogen. Maar nu blijkt dat matig drinken voordat of nadat diagnose ook lijkt te verhogen van levensduur, onderzoekers van het Fred Hutchinson Cancer Research Center en andere centra maandag gemeld.

Het beste nieuws voor matig drinken, pre- of post-diagnosis, was dat het risico van een vrouw overlijden aan kanker van de borst niet beïnvloeden.

Het onderzoek vond ook een duidelijk verband tussen alcohol en betere overleving van hart-en vaatziekten, steeds meer erkend als een significant risico voor borstkanker overlevenden, Polly Newcomb, hoofd van de kanker preventieprogramma op "The Hutch," die ertoe geleid dat de studie, gepubliceerd in maandag in de editie van de Journal of Clinical Oncology zei.

Newcomb zei veel vrouwen, bewust van wat nu een vaste verbinding is tussen het drinken van alcohol en borstkanker, zijn bezorgd dat het drinken, vóór of na de diagnose, hun kans op sterven aan kanker van de borst kan toenemen.

Pre-diagnosis drinken — drie tot zes glazen per week — beperkt de kans op overlijden aan borst kanker 15 procent, vergeleken met nondrinkers gediagnosticeerd met borstkanker. En drinken na diagnose had geen effect één van beide manier.

"Onze bevindingen moeten worden geruststellend aan vrouwen," zei Newcomb: "want hun ervaring uit het verleden consumeren van alcohol of eventuele toekomstige consumptie zal niet waarschijnlijk invloed hun borstkanker overleving na diagnose."

Newcomb en de andere onderzoekers gebaseerd op gegevens uit bijna 23.000 vrouwen die aan een nationale kanker instituut-gesponsorde studie genaamd de Collaborative borst kanker bestuderen en follow-up studies deelnamen. Onderzoekers gevolgd de vrouwen voor ongeveer 11 jaar na de diagnose, gemiddeld.

Alle vrouwen gemeld op pre-diagnostic alcoholgebruik, maar alleen een deelsteekproef van 4,881 gemeld op hun drinken post-diagnosis.

Alcohol de voordelen voor het overleven van cardiovasculaire ziekten gevarieerd afhankelijk van of vrouwen dronk vóór of na de diagnose.

Ten opzichte van nondrinkers, borstkanker overlevenden die dronk maximaal negen drankjes per week voor diagnose waren 25 tot 30 procent minder waarschijnlijk dan nondrinkers om te sterven van hart-en vaatziekten.

Vrouwen die dronken na diagnose, zelfs meer dan 10 glazen per week, had 40 tot 60 procent minder kans om te overlijden aan hart-en vaatziekten dan nondrinkers, en over het algemeen gestegen levensverwachting.

Omdat een geschatte 65 procent van de vrouwen in de VS consumeren van alcohol, en omdat alcohol een rol in kanker van de borst risico wordt herkend, wilde onderzoekers kijken naar de relatie tussen pre- en post-diagnosis drinken en sterfte onder borstkanker overlevenden.

De bevindingen werden gecorrigeerd voor leeftijd, kanker stadium, body mass index, roken, mammografie geschiedenis en verschillende risicofactoren voor borstkanker.

Patiënten vragen vaak hun artsen of hun drinken geschiedenis voorspelt de loop van hun ziekte en algemene gezondheid, en of zij nu van alcohol onthouden moeten, Wendy Demark-Wahnefried schreef in een begeleidende redactionele. Maar er is beperkt onderzoek op dit gebied, met name kijken naar post-diagnosis alcoholgebruik vereniging met borstkanker resultaten, de auteurs opgemerkt.

De bevindingen van deze studie Demark Wahnefried schreef, zijn geruststellend voor vrouwen, met name over post-diagnosis drinken, een levensstijl keuze die de studie deed niet koppelen aan een verhoogd risico op overlijden van borstkanker.

Maar, voegde ze eraan toe, alleen maar omdat matig alcoholgebruik gekoppeld aan cardiovasculaire voordeel is, nondrinkers mag niet worden aangemoedigd om te drinken, aangezien alcohol gekoppeld aan andere gevaren, zoals toevallige en gewelddadige dood, chronische gezondheidsvoorschriften en psychosociale problemen is.

Bovendien, ze schreef, vanwege het ontwerp van studie, andere factoren, zoals fysieke activiteit of hoe goed vrouwen gevolgd behandeling regimes kan een rol hebben gespeeld in de waargenomen voordelen, zodat er meer onderzoek nodig is.

Newcomb zei dat ze zullen blijven richten op vragen over overleven, "en hoe vrouwen en mannen hun levensduur na een diagnose van kanker verbeteren kunnen."

Via: Gel Manicures duurzaam, maar kan leiden tot blijvende problemen

No comments:

Post a Comment