Thursday, April 4, 2013

Robotic galblaas chirurgie - WCVB Boston

Voor Anthony Tirado was herstel van de galblaas chirurgie onderging hij onlangs in Beth Israël diaken Medical Center zeer snel. 'Ik voel me geweldig,' zei hij. "Ik had geen moeite helemaal na chirurgie."

Tirado, 39, waarvan chirurg Benjamin Schneider, MD was, onderging de eerste single-incisie robotic galblaas chirurgie in Boston. Voor de één miljoen mensen die elk jaar galblaas operatie nodig, is deze single-incisie chirurgie geweldig nieuws.

Dr. Schneider vertelde de heer Tirado dat de enige manier om te elimineren zijn ernstige galblaas problemen chirurgie was. Hij stelde een nieuwere benadering een één site robotic cholecystectomie (galblaas verwijdering), die wordt uitgevoerd via een enkele kleine opening, met behulp van het ziekenhuis state-of-the-art robotic technologie genoemd.

Traditionele open galblaas verwijdering omvat een zes-inch insnijding onder de juiste rib. Vandaag, ongeveer 90 procent van de galblaas verhuizingen minimaal gebeurt worden gedaan (laparoscopically), waarin de chirurg maakt drie tot vier kleine (één tot twee - inch) insnijdingen. Door deze, kunnen scopes en andere chirurgische instrumenten worden ingevoegd om te bekijken en verwijderen van het orgaan.

Met deze nieuwe één site chirurgie, wordt slechts één insnijding, of "poort", gemaakt op de navel (belly button) door die alle instrumenten worden ingevoegd. Voor Tirado is het litteken bijna onmogelijk om te zien.

Het state-of-the-art robotic chirurgische platform vertaalt de chirurg handbewegingen in kleinere, nauwkeurige manoeuvres van instrumenten binnen het lichaam van de patiënt. Gedurende de gehele procedure, de chirurg bevindt zich op een console naast de patiënt en is in volledige controle van de robot-systeem.

Dr. Schneider zegt dat er vele voordelen aan deze robot-assisted methode. "Er is minimale littekens, natuurlijk, en minimale pijn en zeer lage bloedverlies," zegt hij. "Het verblijf in het ziekenhuis is ook kort, en de patiënt is snel na de operatie weer op zijn voeten."

Dr. Schneider is ook van mening dat de robotic methode chirurgen biedt betere controle en meer toegang in vergelijking met manuele laparoscopische procedures.

Standaard laparoscopische chirurgie instrumenten zijn rigide, "zoals eetstokjes," overwegende dat de instrumenten die worden gebruikt in de robotachtige benadering flexibel zijn, verklaart Dr. Schneider. Daarnaast kan de robot-systeem de chirurg te zien in drie dimensies en high-definition, die helpt bij de exploitatie veilig doen. "Het is een grote vooruitgang," zegt Dr. Schneider.

De operatie één site galblaas is de laatste procedure worden toegevoegd aan de afdeling chirurgie groeiende roster van robotic procedures voor patiënten met de voorwaarden waaraan de alvleesklier, dikke darm, prostaat, blaas, nieren en longen.

Verwacht wordt dat andere bewerkingen, zoals procedures voor terugvloeiing, achalasia (een oesofageale wanorde), verlies van het gewicht, en vele andere aandoeningen zal mogelijk in de niet al te verre toekomst met behulp van de robot aanpak bij ervaren robotic centra zoals BIDMC, zegt Dr. Schneider.

More Info: Stammen van raap: een onbekende bron van calcium

No comments:

Post a Comment