Saturday, April 6, 2013

Sekwestreren bezuinigingen hit ouderen kankerpatiënten - CBS Nieuws

SETAUKET, N.Y. Ze moesten geld besparen, maar een onbedoelde neveneffect van bezuinigingen op de federale begroting heeft verhinderd dat, meldt CBS New York station WCBS-TV.

Ze zijn chemotherapie wordt geweigerd omdat artsen zei dat ze zich niet veroorloven om te absorberen steile Medicare bezuinigingen voor chemotherapie drugs.

Voor Tom McCloskey komt een pijnlijke verandering aan een toch al moeilijke routine. Hij is al negen jaar een chemotherapie patiënt op North Shore hematologie oncologie. Maar nu, hij zal moeten worden behandeld in een ziekenhuis in plaats daarvan.

"Het is eng. Ik weet hoe ze behandelen me hier en ik weet hoe ze worden behandeld in het ziekenhuis,"vertelde McCloskey WCBS-TV.

Hij is een van de duizenden senioren met kanker wordt verteld door klinieken hun behandeling elders te krijgen. Op de North Shore hematologie oncologie alleen, zijn 5.000 patiënten verteld dat ze niet langer kunnen worden behandeld. Patiënten schuld wetgevers.

Ze zijn slachtoffers van sekwester bezuinigingen van de bittere federale begroting strijd. Lineaire besparingen trad in werking op 1 maart. Medicare zag slechts 2 procent gesneden, maar als het gaat om dure chemo drugs, dat is nog steeds grote bokken.

"We konden niet laatste voor meer dan drie tot zes maanden als wij worden moesten het rood op iedereen die drugs die nu de vergoeding is gedaald op," zei Dr Jeff Vacirca, CEO van Northshore hematologie oncologie.

Een cursus van één maand van chemo voor één patiënt 10.000 dollar zou kunnen gaan kosten. Medicare vergoeding zal nu ongeveer $200 korte vallen.

"Het gaat worden een ontbering aan patiënten, hun caregivers en echt zo'n een hogere kosten voor de samenleving en aan Medicare op de lange termijn dat het geen zin voor mij," zei Vacirca.

Het kost Medicare $6.500 meer per patiënt voor chemo beheerd in een ziekenhuis, en patiënten zal besteden meer uit de zak ook--650 dollar meer. Ziekenhuizen wellicht ook een harde tijd het opvangen van de toestroom.

Ondertussen, kanker opvangfaciliteiten worstelen met een besluit: blijven behandelen Medicare patiënten of potentieel gaan brak.

Op Long Island zei beheerders op Stony Brook University Hospital dat zal ze de zorg voor patiënten met kanker die anders nodig therapie kunnen niet ontvangen.

No comments:

Post a Comment