Thursday, April 18, 2013

Waarom nemen enkele risicovrouwen drugs om te voorkomen dat borstkanker? -Boston Globe

Met weinig fanfare en nauwelijks media-aandacht aanbevolen een regering taskforce op maandag dat vrouwen met een hoog risico van borstkanker overwegen om medicijnen om de ziekte te voorkomen. De eerstelijnszorg artsen op de paneel bevestigde hun eerdere aanbevelingen terug in 2002, maar weinig vrouwen met een hoog risico hebben gekozen om te nemen van de medicijnen van oestrogeen blokkeren--tamoxifen of lexapro-- en I 'm guessing zeer dat weinig zo in de toekomst waarschijnlijk zal doen.

Maar meer van hen moeten proberen de drugs, volgens de ontwerp-richtsnoeren uitgegeven door de ons preventieve diensten Task Force op maandag, omdat de voordelen opwegen tegen de risico's.

"Een vrij klein percentage van de vrouwen die een netto voordeel uiteindelijk een van deze drugs," zei Dr. Mark Ebell, associate professor epidemiologie aan de Universiteit van Georgia College van de volksgezondheid die co-auteur van de nieuwe richtsnoeren. "Wij denken dat het is van belang voor vrouwen om hun opties te overwegen."

Om duidelijk te zijn, komt de task force uit tegen het routinematig gebruik van preventie medicijnen in die op gemiddeld risico van borstkanker.

De drugs worden aanbevolen alleen voor degenen die verhoogde kans op het krijgen van kanker van de borst vanwege bepaalde factoren berekend op dit evaluatieprogramma risico: familiegeschiedenis, vorige goedaardige borst biopsieën, eerste bevalling later in het leven en vroege menstruatie.

Vrouwen hebben een 3 procent of meer-breast cancer risk in de komende vijf jaar zou profiteren van het nemen van een preventie drug. Een 50-jaar oude vrouw die begonnen menstrueren op 11-jarige leeftijd, heeft een moeder met kanker van de borst, en had twee eerdere-borst biopsieën zou vallen in deze categorie.

Voor vrouwen die van de bekende BRCA genmutaties, die ze veel meer verhoogd risico een zet, heeft de task force een aparte set van richtsnoeren voor preventie die profylactische mastectomies of jaarlijkse MRI vertoningen kunnen bevatten.

Opnieuw bevestigend dat de vorige aanbevelingen, de task force deed een overzicht van de meest recente onderzoek en nog sterker bewijs gevonden dat tamoxifen werkt goed om te voorkomen dat de kanker van de borst die worden gedreven door het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Studies die maximaal zeven jaar vastgesteld dat ongeveer de helft van kanker van de borst in deze zeer riskante Groep, verminderen van hun kans op het ontwikkelen van kanker van de borst van 4 procent naar 2 procent, met behulp van tamoxifen voorkomen volgens Ebell.

Geen van de studies heeft aangetoond dat deze geneesmiddelen borst kankersterfgevallen, echter verminderen, maar Ebell zei dat zou kunnen zijn omdat de studies nog niet lang genoeg voortgezet of is groot genoeg om deze impact te meten.

De drug lexapro geleid tot een kleinere vermindering in breast cancer risk maar was ook minder waarschijnlijk worden geassocieerd met bijwerkingen zoals endometriumkanker, staar en bloedstolsels.

De task force zei met een hoog risico vrouwen die een hysterectomie niet had moeten meestal lexapro, in plaats van tamoxifen, te verlagen hun risico van darmkanker, die in het baarmoederslijmvlies voorkomt. Degenen die een hysterectomie hebben te verwijderen van hun baarmoeder zijn over het algemeen beter af met tamoxifen om de grotere borstkanker preventie profiteren.

Opvliegers mogelijk het grootste nadeel op het nemen van een van de twee drugs, omdat ze heel gebruikelijk en dramatisch met de kwaliteit van het leven van een vrouw interfereren kunnen. De plotselinge flush van warmte en zweten treedt op in ongeveer de helft van de vrouwen die deze geneesmiddelen voor de preventie, zelfs in degenen die afgelopen jaren menopauze.

"Een heleboel mensen vinden de opvliegers ontmoedigend," zei Dr. Judy Garber, directeur van kankerpreventie op het Dana Farber Cancer Center. "Veel vrouwen hoeft niet een, maar ze kunnen nodig hebben om te proberen de drugs om te zien hoe ze het doen."

Maar vrouwen op hogere breast cancer risk meestal niet eens willen proberen de drugs op korte termijn, ik kan niet begrijpen aangezien enquêtes dat borstkanker blijkt is de ziekte vrouwen vrezen de meeste.

Garber vertelde me dat ze denkt dat vrouwen kiezen tegen de medicijnen gehoord over de mogelijke bijwerkingen. "Mensen in het algemeen zijn meer sceptisch van medicatie veiligheid," zij zei, "en vaak willen nemen een natuurlijke aanpak, zoals een herbal supplement, zelfs als er geen bewijs dat het werkt."

Wat meer verontrustend, echter is de tendens naar het bilaterale mastectomies voor preventie doen. Terwijl dit gerechtvaardigd kunnen zijn voor degenen met BRCA genmutaties, sommige vrouwen zonder een mutatie BRCA vragen voor de operatie--verschillende goedaardige na biopsieën--borst omdat zij niet frequente controle willen of om te leven in constante angst voor het krijgen van borstkanker.

"Vrouwen borstkanker verhoogd risico moeten nemen de tijd om een zorgvuldige besluit over wat te doen voor preventie," zei Garber. "Maar de profylactische mastectomie is een onomkeerbare stap in vergelijking met medicatie, die ze kunnen stoppen."

Link: Spataderen en zwangerschap: benen en meer

No comments:

Post a Comment