Thursday, April 4, 2013

Een "Navel" benadering van galblaas verwijdering - WCVB Boston

Eerst, was er een laparoscopische chirurgie, waardoor een chirurg te verwijderen van de galblaas is via kleine insnijdingen in de buik. Hoewel veel minder invasief dan traditionele open chirurgie, it nog steeds nodig maken van verscheidene besnoeiingen in de buikmuur.

Sommige chirurgen proberen nu, een nieuwe methode, genaamd één poort toegang of verminderd-poort toegang chirurgie, waarmee de gehele procedure worden gedaan via een één-duim incisie in de navel van de patiënt.

"Deze procedure is nog steeds voor onderzoek op dit punt," zegt Dr. Benjamin Schneider, een chirurg aan Beth Israel diaken Medical Center. "Maar het houdt groot potentieel."

In een open cholecystectomie (de technische term voor operatie om te verwijderen van de galblaas), maakt de chirurg een enkele, grote snede in de buik. Traditionele laparoscopische chirurgie voor galblaas verwijdering vereist normaliter vier kleine insnijdingen. Maar met de operatie verminderd-poort, de instrumenten en de camera zijn threaded via een kleine opening in de navel.

Zoals het geval met traditionele laparoscopische chirurgie, wordt de procedure uitgevoerd onder algemene verdoving met behulp van een laparoscoop. Deze techniek wordt ook getest voor andere soorten operaties, zoals appendectomies en hernia reparatie.

Een van de belangrijkste voordelen van de verminderd-poort chirurgie, cosmetische Dr. Schneider zegt, is. Omdat de hele operatie wordt uitgevoerd door de navel, laat het geen zichtbare littekens als de traditionele aanpak met meerdere poorten.

"De voordelen zijn theoretische en het cosmetische voordeel lijkt te zijn het grootste voordeel op dit punt," zegt hij. "Maar met meer onderzoek, kunnen we vinden dat patiënten ervaring minder postoperatieve pijn en een terugkeer naar werk of activiteit eerder dan andere methoden."

Op dit moment kandidaten voor de aanpak van verminderd-poort kunnen niet lijden aan een besmette galblaas, en ze krijgen een BMI meer dan 30 niet of hebben een heleboel littekenweefsel in de buikstreek.

Dr. Schneider wijst er ook op dat er de kans dat, zodra de chirurg chirurgie begint, voorwaarden verlangen kunnen dat de bewerking worden geconverteerd naar traditionele chirurgie is.

Jennifer Shumaker, 32, had net haar tweede baby wanneer ze onderging een verminderd-poort cholecystectomie in 2009. Ze had galblaas problemen tijdens haar zwangerschap, en was zo blij om deze minimaal invasieve aanpak worden aangeboden.

"Ik niet hoefde geen pijn medicatie," voegt de Framingham moeder. "En aangezien ik was verpleging, dat was een enorme factor voor mij."

More Info: Voor de eerste keer, een meerderheid van de Amerikanen steun legalisering van marihuana

No comments:

Post a Comment