Wednesday, April 10, 2013

Tiener genie ontwikkelt kanker Test - National Geographic

Jack Andraka is niet uw gewone tiener. In plaats van opknoping uit met vrienden of TV-kijken liever Andraka werken in een lab, op zoek naar een nieuwe manier om te ontdekken van kanker.

Het gekke is, hij eigenlijk deed! Op slechts 16 Andraka heeft een nieuwe hulpprogramma voor het detecteren van pancreatic kanker in een vroeg stadium dat hij is goedkoper, minder opdringerig en beter zegt op het opsporen van kanker dan onze huidige methode gemaakt. Anadraka de test kunt passen in je rugzak. Hij vertelde ons dat zijn doorbraak staat of met een materiaal genaamd koolstof nanobuisjes valt.

Ze zijn deze lange dunne buizen van koolstof, zijn ze een atoom dik en.150 de diameter van je haar. Maar desondanks zij deze ongelooflijke eigenschappen hebben, zijn ze net zoiets als de superheld materiaal van de wetenschap. Bijvoorbeeld: ze zijn sterker dan staal, zij kunnen ook elektriciteit beter dan koper overdragen. Ze hebben al deze toepassingen. Dan hebben we deze dingen genoemd antilichamen; antilichaam is een type van molecule die slechts op één specifieke proteïne reageert. In dit geval zou het eiwit een biomarker van kanker genaamd mesothelin die je bloedbaan op een zeer hoog niveau circuleert wanneer u deze verschillende soorten kanker hebt, zoals alvleesklier, eierstokken en longkanker. Dus je hebt deze circulerende mesothelin in je bloedbaan en ik wilt detecteren die.

In wezen is wat ik doe deze antilichamen in een netwerk van koolstof nanotubes weven zodat u beschikken over een netwerk dat met een specifieke proteïne reageert. Door de eigenschappen van koolstof nanobuisjes, wanneer de reactie gebeurt, zou het netwerk de elektrische eigenschappen op basis van de hoeveelheid proteïne wijzigen. Ik zou die wijziging meten met een $50 meter kreeg ik van Home Depot en ik zou in wezen kundig voor speurder kanker... en potentieel een ziekte variërend van HIV/AIDS tot de ziekte van Alzheimer.

In tegenstelling tot onze huidige pancreatic kanker test die kost 800 dollar per test en 30% van alle kanker bij mist, mijn test kosten drie centen, vijf minuten om uit te voeren, vereist geen gespecialiseerde opleiding en het is een stuk kleiner dan de huidige test. Hier zijn een aantal statistieken: het is 168 keer sneller, meer dan 2600 keer minder duur en meer dan 400 keer uitgebreider dan onze huidige standaard van detectie.

Andraka van innovatie heeft draaide hem in iets van een beroemdheid. Hij won een grote wetenschappelijke award, een TED Talk gegeven en behoorlijk interessante mensen ontmoet. Andraka een van zijn hoogtepunten zegt: "het was echt cool gaan naar de staat van de Unie en de mogelijkheid om te praten met Obama. Ik kreeg alleen te praten met hem voor als vijf minuten, maar het was waanzinnig cool om te praten met de wereldleider van de democratie over uw science fair project." Tijdens hun gesprek, President Obama Andraka niet behandelen als een tiener, maar vroeg hem over zijn ervaring probeert te krijgen zijn goedgekeurd door de regering regelgevende agentschappen test.

Andraka verwacht dat zijn test zal worden gebruikt in medische centra binnen de komende twee tot vijf jaar na goedkeuring van de Food and Drug Administration ontvangt.

Meer van jeugd Radio science Bureau, waaronder afgelopen hersenen en bekers: Gamifying luchtverontreiniging en de wetenschap van de smaak.

More Info: De bipolaire wanorde in vrouwen: hormonen, zwangerschap en medicijnen...

No comments:

Post a Comment