Monday, April 8, 2013

Blootstelling aan kwik gekoppeld aan verhoogd diabetesrisico - Amerikaanse nieuws & World Report

MAANDAG, 8 April (Nieuws HealthDay)--Jonge volwassenen die hogere niveaus van kwik in hun systemen hebben kunnen een 65 procent verhoogd risico van het ontwikkelen van type 2 diabetes later in het leven worden geconfronteerd, een nieuwe studie waarschuwt.

De bevindingen--die zijn de eerste om kwik en diabetes bij de mens--te koppelen zijn alarmerend op het gebied van voeding, omdat het eten van vis en schaal-en schelpdieren is de belangrijkste bron van kwik in mensen, de onderzoekers toegevoegd.

Zij merkten op dat bijna alle vis en schaaldieren sporen van kwik bevatten, maar ze ook mager eiwit en andere belangrijke voedingsstoffen zoals magnesium en omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren, dat kon bestrijding van de gevolgen van kwik bevatten.

De studie omvatte bijna 3900 mannen en vrouwen tussen de leeftijden van 20 en 32 die waren gratis diabetes in 1987 en volgde tot en met 2005. Kwikniveaus in hun teennagels werden gemeten, en ze werden getest voor diabetes gedurende de studieperiode. De link tussen kwikniveaus en type-2 diabetesrisico werd opgericht na de onderzoekers gecontroleerd voor een aantal levensstijl en dieet factoren.

De mensen met de hoogste niveaus van kwik in vergelijking met andere deelnemers, gezondere levensstijl (lagere niveaus van lichaamsvet, kleinere taille en de hogere niveaus van oefening) had en ook aten meer vis.

De bevindingen, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes Care, wijzen op de noodzaak voor mensen om te selecteren zeevruchten bekend te hebben lage niveaus van kwik, zei studie leider Ka hij, een epidemioloog aan de Indiana University School of Public Health.

Soorten zeevruchten met lagere niveaus van kwik zijn garnalen, zalm en meerval, terwijl die met hogere niveaus zwaardvis en haai omvatten.

Hoewel de studie vond een associatie tussen hogere kwikniveaus en latere ontwikkeling van type 2 diabetes, bleek het niet een oorzaak en gevolg relatie.

Het Amerikaanse Agentschap voor toxische stoffen en register ziekte heeft meer over de gezondheidseffecten van kwik.

Via: Zelfgemaakte Oatmeal Cookies (versie 2.0)

No comments:

Post a Comment