Saturday, March 30, 2013

Geen stijging van de gordelroos risico met sommige ID therapieën - Irish medische Times

Hoewel patiënten met reumatoïde artritis (RA) hebben een onevenredig hogere incidentie van herpes zoster (gordelroos), een analyse die bijna 60.000 patiënten met RA opgenomen en andere inflammatoire ziekten (IDs) gevonden dat degenen die geïnitieerd gliomacellen necrose factor therapieën waren niet op hoger risico van herpes zoster vergeleken met patiënten die niet-biologische behandeling regimes heeft gestart.

"Voor patiënten met reumatoïde artritis, het risico van herpes zoster is verheven een extra twee tot drie vouwen. De bijdrage van veel gebruikte biologische immunosuppressieve therapie aan dit verhoogde risico is niet goed begrepen. Deze therapie, met inbegrip van tumor necrose factor (TNF) antagonisten, worden vaak gebruikt om te behandelen RA en een verscheidenheid aan andere immuun-gemedieerde ontstekingsziekten en duidelijk zijn geassocieerd met een verhoogd risico van tuberculose en andere opportunistische infecties,"volgens de achtergrondinformatie in het artikel verschijnt in de 6 maart kwestie van JAMA. "Het is onduidelijk of anti-TNF therapie verheft herpes zoster risico."

Dus heeft Dr. Kevin Winthrop van Oregon Health Science University, Portland, Oregon, en collega's een studie laten verrichten om te bepalen of de inleiding van de anti-TNF therapie in vergelijking met niet-biologische comparatoren werd geassocieerd met verhoogde herpes zoster risico. De onderzoekers geïdentificeerd nieuwe gebruikers van anti-TNF therapie tussen groepen van patiënten met RA, inflammatoire darmziekte, psoriasis, psoriatica of ziekte van Bechterew van 1998 tot 2007 binnen een grote Amerikaanse pluri samenwerking. De auteurs ten opzichte van herpes zoster incidentie tussen nieuwe anti-TNF gebruikers (n = 33, 324) en patiënten initiëren van niet-biologische, ziekte-aanpassen antirheumatic drugs (DMARDs) (n = 25, 742) binnen elk cohort ontstekingsziekte (laatste deelnemer follow-up, 31 December 2007).

Over alle aanwijzingen van ziekte waren er 310 herpes zoster gevallen onder anti-TNF en 160 onder niet-biologische DMARD gebruikers. Voor patiënten met RA vonden de onderzoekers dat aangepaste incidentiecijfers waren vergelijkbaar tussen anti-TNF en niet-biologische DMARD initiatiefnemers en vergelijkbare tussen alle drie anti-TNF therapieën studeerde. Basislijn gebruik van corticosteroïden van 10 mg/d of meer onder alle aanwijzingen van ziekte werd geassocieerd met verhoogde risico in vergelijking met geen basislijn gebruik.

Na correctie voor diverse factoren, werd geen significant verschil in herpes zoster tarieven waargenomen binnen een ziekte indicatie tussen patiënten initiëren van anti-TNF therapie en begrepen het opzetten van nieuwe DMARD regimes.

No comments:

Post a Comment