Friday, February 22, 2013

Agentschap wint rechtstreeks naar borst kanker gene octrooi in Australië, voor...

Een bedrijf dat eigenaar is van de octrooien voor twee borstkankergenen heeft gewonnen een gerechtelijke strijd in Australië betwist dat eigendom. Het arrest ingesteld een precedent dat staten van geïsoleerd DNA octrooieerbaar is, een oordeel dat schadelijk zou kunnen zijn om toekomstige onderzoek en leiden tot een eventuele stijging van de kosten van diagnostische tests--waarover het bedrijf al een monopolie heeft.

Kanker stemmen Australië en een 66-jarige kanker overlevende betwist US-based Myriad Genetics recht om zelf het octrooi voor het BRCA1-gen (het bezit ook het octrooi voor BRCA2) in de Australische federale rechtbank, hun argument wordt u natuurlijk voorkomende genetische materiaal geen octrooi kunt verlenen. Mutaties van de twee erfelijke genen zijn gekoppeld aan zowel borst- en eierstokkanker.

In een uitspraak die weerklonk een 2012 proces tegen talloze in de VS, de rechter gevonden ten gunste van de biotechnologie-onderneming. Volgens de Sydney Morning Herald zei Justitie John Nicholas het was een "fout" om aan te nemen dat uitpakken en doelbewust isoleren genetische mutaties was niet een vorm van "nieuwe vervaardiging", en dat er was geen noodzaak--in de ogen van de wet--voor het "product" te zeer zijn de verschillende van iets dat gebeurt in de natuur. Rechter Nicholas woorden herhaald een soortgelijk proces tegen talloze op de federale Circuit Court of Appeals in de VS in 2012, gedurende welke Circuit Judge Alan Lourie zei: "alles en iedereen komt uit de natuur, volgen van de wetten, maar de composities hier zijn niet natuurlijke producten. "Ze zijn de producten van de mens, zij het na, net als alle materialen, wetten van de natuur."

Toevoegend belediging aan verwonding, besteld Justitie Nicholas de eisers--een vrijwilligersgroep kanker en kanker overlevende Yvonne D'Arcy--de juridische kosten voor Horde, die overigens 140.7 miljoen dollar (90.6 miljoen pond gemaakt) bij moleculaire diagnostische tests in het fiscale tweede kwartaal, 2013 (de andere tests omvatten Colaris, voor aanleg voor dubbele punt en endometriumkanker en Colaris AP voor aanleg voor polyposis dubbelpuntkanker-- maar de kanker van de borst proeven make-up 70 procent van de inkomsten).

Verlaten van de rechtbank D'Arcy zei: "om de waarheid vertellen ik ben zeer teleurgesteld. Wij deden dit voor toekomstige generaties, en ik ben gewoon zo teleurgesteld."

"Duidelijk, is dit een verschrikkelijke beslissing voor borstkankerpatiënten en borst kanker onderzoekers in Australië en over de hele wereld," James Flanagan, borst kanker campagne wetenschappelijke Fellow aan het Imperial College London, vertelde Wired.co.uk. "Het wordt vaak vergeten dat deze genen ook bij risico van ovariële kanker en andere typen tumor ook betrokken zijn. Met huidige hele genoom sequencing technologieën is het nu zo erg goedkoop naar de volgnummer van deze genen, de kosten zijn talloze in rekening brengen op volgorde van hen ongerechtvaardigde."

Flanagan ontslagen van de rechter rechtvaardiging voor de uitspraak zoals hebbend geen wetenschappelijke basis dan ook: "Ik ben zeker geen expert in de juridische aspecten, maar er is geen enkele wetenschappelijke rechtvaardiging om te zeggen dat de genen BRCA1 of BRCA2 gensequenties anders aan elke andere nucleic zuren in het genoom of uitgepakt in een reageerbuis of in een cel in het lichaam. Ik heb altijd vond het moeilijk te rechtvaardigen een sequentie van genen te octrooieren omdat alleen evolutie beweren kan te hebben uitgevonden het."

Caitlin Palframan, hoofd van het beleid op doorbraak borstkanker, vertelde "Hoewel dit Australische verhaal heeft geen invloed op het Verenigd Koninkrijk, we zullen eventuele Europese ontwikkelingen nauw kijken," Wired.co.uk. "Wij zou sterk gekant tegen alle uitspraken die potentieel NHS of onderzoek laboratoria beperken zou om genetische tests voor fouten in borstkankergenen uit te voeren. Het effect dat een besluit als dit zou kunnen hebben is potentieel vrij koeling, met name met betrekking tot wat de NHS bieden kan aan mensen met een familiegeschiedenis van kanker van de borst, en ook op borstkanker onderzoek."

BRCA1 was eerst ontdekt in 1990 op de Universiteit van Berkeley, maar Horde, samen met de Universiteit van Utah Research Foundation, de eerste was te isoleren en kloon en toegepast voor het octrooi kort daarna (overigens, op haar website die BRCA1 is vermeld als één van de talloze ontdekkingen, samen met verschillende andere genen gerelateerde voor kanker, hoewel het bedrijf één jaar na Berkeley's ontdekking werd opgericht).

Het ging om vitale diagnostische tests die het uitsluitend licenties in Australië op genetische Technologies Limited. Het bedrijf heeft vele actievoerders volgens een oneerlijke monopolie over de gene, en verwante levensreddende proeven. Volgens Cancer Research UK hebben vrouwen met deze genen een 50 tot 80 procent kans op borstkanker ontwikkelen in hun leven. Rapporten zeggen dat de talloze diagnostische test veel beter dan andere bestaande is--het geen onderscheid wordt gemaakt goedaardige mutaties van schadelijke die in slechts drie procent van de gevallen, versus 30 procent in de langzamere Europese tests. Minder dan drie procent van alle kanker van de borst worden veroorzaakt door deze genen, maar door te houden de patent Myriad Genetics worden verondersteld om te worden houden van vitaal belang onderzoek door het verbieden van de toegang tot haar databanken. Het kan mogelijk ook de kosten van diagnostische gegevens kosten verder, waardoor het ontoegankelijk voor veel wandelen.

In November 2012, wanneer het US-based bedrijf aangekondigd haar plannen om uit te breiden verder in Europa (een Munich diagnose centrum geopend vorig jaar), genetici banded samen om te spreken.

"Myriade van doel op de Europese markt krachtiger kan leiden tot oneerlijke concurrentie met academische instellingen voor voorspellende precisie," zei professor Martina Cornel, voorzitter van de Europese vereniging voor menselijke genetica beleid. "Het is belangrijk dat vooruitgang gepersonaliseerde geneeskunde, waarin zo veel belofte, niet wordt gehinderd door bedrijven onderhouden privé genomic databases."

Als Myriad haar BRCA analyse uitvoert, kan het volgnummer en behouden van informatie over de verschillende varianten in de database. In feite is het aanleggen van enorme hoeveelheden gegevens op het gen, die het niet heeft gedeeld met een internationale gemeenschap van kanker onderzoekers sinds 2004.

"Met de nieuwe moleculair-gerichte drugs, genaamd PARP-remmers, die zijn specifiek ontworpen voor tumoren die mutaties in de genen BRCA1 en BRCA2 hebben, zal er een veel grotere klinische noodzaak voor toegang tot deze informatie, en dit moet gemakkelijk beschikbaar ten behoeve van de patiënten zijn," vertelde Flanagan Wired.co.uk. "Als dit arrest op geen enkele manier in patiënten niet worden behandeld met een drug die hen zou kunnen helpen resulteert, dan dit zal leiden tot leven verloren. Geen enkele hoeveelheid commercieel gewin zou moeten waard die."

De geldigheid van de talloze octrooi op de genen geweest in kwestie sinds een eerste geval van de VS in 2009, wanneer de Amerikaanse Burgerlijke Unie van vrijheden (ACLU), de Public Patent Foundation op de Benjamin N Cardozo School of Law in New York, patiënten en medische groepen samen te vechten. Ze won hun zaak in 2010, met de District Court rechter Robert W zoete uitspraak tegen zeven verwante octrooien omdat ze een "wet van de natuur" betrokken. Octrooien op levende organismen-- en vele andere menselijke genen--al bestaat, zodat talloze zocht in eerste instantie een ontslag.

Spreken na de overwinning, advocaat van de ACLU Chris Hansen had gezegd: "het menselijk genoom, zoals de structuur van bloed, lucht of water, werd ontdekt, niet gemaakt. Er is een eindeloze hoeveelheid informatie op genen die voor verdere ontdekking smeekt, en gene octrooien opgemaakt onaanvaardbare hindernissen voor de vrije uitwisseling van ideeën."

Echter vorig jaar talloze won haar beroep op het besluit in de VS, en de zaak gaat nu naar het Hooggerechtshof later dit jaar.

In de tussentijd onderzoek zal niet stoppen, en talloze die niet voorkomen. Volgens SMH genetische technologieën probeerde om juridische actie tegen pathologie en kanker centra in 2008 vanwege de octrooi eigendom, maar het ondersteund naar beneden na publieke verontwaardiging volgde.

Daarnaast Flanagan zegt: "met het bedrag van het hele genoom sequencing dat is--nu gaande op minder dan 1000 pond per persoon [Nota: talloze kosten $3.000, bijna £2.000, om te testen voor de twee kankergenen borst]--onderzoekers over de hele wereld zijn het rangschikken van deze genen, samen met alle andere genen in het genoom in grote aantallen personen. Er is geen manier om te stoppen met deze informatie wordt gegenereerd."

Natuurlijk zijn gene "ontdekkingen" big business, met enorme implicaties voor biotech bedrijven als horde, die begon als een relatief klein bedrijf en nu meer dan 1.000 mensen werkzaam. Als genetische octrooien werden gegooid, zou het het economisch evenwicht in de industrie en eventueel leiden tot meer betrokkenheid verschuiven van regeringen en universiteiten, in tegenstelling tot de particuliere bedrijven, wat resulteert in lagere kosten en een open markt.

Toekomstig onderzoek zal worden gebaseerd op persoonlijke patiënten behandeling, wat betekent meer gemeenschappelijke genetische tests zal worden. Als patenten in handen van bedrijven blijven, dus kan dit leiden tot veel meer monopolies over disgnostics en behandelingen in de toekomst dan de één talloze reeds zelf heeft vervaardigd.

Het is vermeldenswaard dat een 2011 empirisch onderzoek naar het effect van menselijke genen octrooien op genetische tests in het Verenigd Koninkrijk "het weinig of geen invloed gehad op de praktijk voor de ontwikkeling van genetische tests in de publieke sector in het Verenigd Koninkrijk" gevonden. Waarom? "Niet omdat octrooien worden beheerd optimaal; Integendeel, gene octrooien zijn in wezen genegeerd. Goed nieuws voor genetici, kanker onderzoekers en patiënten, slecht nieuws voor talloze en gelijk.

More Info: En u bent functionele?

No comments:

Post a Comment