Wednesday, February 20, 2013

SCOTUS: Drug honden sniff was up te snuif, tot oprichting van waarschijnlijk...

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat een waarschuwing door Aldo de drug-snuivende Duitse herder gaf een Florida politieagent waarschijnlijke oorzaak te zoeken van een vrachtwagen met een verlopen licentie plaat.

In een unanieme uitspraak (PDF) zei het Amerikaanse Hooggerechtshof dat de staat hoeft niet om de geschiedenis van de hond om waarschijnlijke oorzaak. Afwezig bewijsmateriaal aan het tegendeel, kunt de staat weergeven van een hond betrouwbaarheid met bewijs dat de Honds is gecertificeerd door een organisatie voor bonafide of is voltooid een trainingsprogramma beoordeling van bekwaamheid inzake het gebruik, het Hof zei.

"De vraag — soortgelijk aan elk onderzoek naar de waarschijnlijke oorzaak — is of alle feiten die rond een hond alert, bekeken door de lens van gezond verstand, zou maken een redelijk verstandig persoon denken dat een zoekopdracht smokkelwaar of het bewijs van een misdrijf zou onthullen" Kagan schreef. "Een snuifje is tot snuif wanneer het voldoet aan deze test. En hier, Aldo de deed."

Het Hof oordeelde in het geval van verweerder Clayton Harris, die was op zoek naar bewijs gevonden in zijn truck bestaande uit 200 pseudo-efedrine pillen en andere ingrediënten gebruikt voor het maken van metamfetamine onderdrukken. Officier voert de zoekopdracht uit na een waarschuwing door Aldo. De hond had voltooid een 120 uur cursus in verdovende middelen detectie en een andere 40-urige refresher cursus; zijn officier-handler had ook opleiding voltooid.

Het Hooggerechtshof omgekeerd een Florida Hooggerechtshof besluit dat de staat van de hond "hits" en "mist" in het veld om waarschijnlijke oorzaak documenteren had geëist.

Rechtbanken kijken naar het geheel van de omstandigheden bij de beoordeling van de waarschijnlijke oorzaak, Kagan schreef. "We hebben verworpen starre regels, heldere lijn tests en mechanistisch onderzoek ten gunste van een meer flexibele, all things considered aanpak," schreef ze. De Florida Supreme Court "strikte bewijskracht checklist" is "de antithese van een analyse van de totaliteit van de omstandigheden", zei Kagan.

ABAJournal.com: "hond Sniff gevallen te worden aangevoerd op Halloween hebben rondspoken implicaties, wet Prof zegt"

ABAJournal.com: "Hooggerechtshof accepteert hond Sniff aanvraag streden Fla. Hooggerechtshof genegeerd waarschijnlijke oorzaak Precedent"

Via: Beste glaucoom behandelingen nog een puzzel, Task Force rapporten

No comments:

Post a Comment