Sunday, February 24, 2013

Mannen zeggen dat hun borstkanker werd als gevolg van besmet water op...

Mike Partain kreeg de schok van zijn leven vijf jaar geleden toen hij werd gediagnosticeerd met kanker van de borst op 39-jarige leeftijd. Dat kreeg hij borstkanker helemaal is verrassend. Het is zo zeldzaam dat voor elke 100 vrouwen die het krijgen, gewoon een man zal.

"Vijf jaar geleden was ik gewoon een gewone vader van vier, echtgenoot van 18 jaar. En een nacht, mijn toenmalige vrouw gaf me een knuffel en ze voelde een bult op mijn borst,"zei hij in een interview met Dr. Nancy Snyderman luchten vanavond op 10 pm/9 CT op NBC-Nieuws Rock Center met Brian Williams.

Als het verwoestende nieuws zijn arts afgeleverd in een telefoongesprek, was Partain de eerste gedachte, "welke wedstrijd in de hel ik winnen om waard zijn zulks?"

Na zijn diagnose, Partain was wanhopig om te antwoorden op de vraag "waarom"? Hij zei, "ik niet drinken. Ik rook niet. Ik heb nooit drugs gedaan. Er is geen geschiedenis van borstkanker in mijn familie."

Maar alles veranderd nadat hij zag een nieuwsbericht, waar een voormalig Marine drill instructor genoemd Jerry Ensminger vertelde Congres hoe zijn 9-jarige dochter AMA stierf aan leukemie, en dat hij geloofde dat haar dood was het gevolg van drinkwater op Camp Lejeune verontreinigd met chemische stoffen.

"Mijn knieën kromgetrokken," Mike zei, "Ik pakte de rug van de Bank en ik zat daar.  Ik was als, 'Oh mijn God, dit is wat er gebeurd is.' "

De zoon van een Marine Partain werd geboren in Camp Lejeune in Noord-Carolina. Hij leerde al snel dat er sprake was van een lange geschiedenis van wantrouwen over het water bij Camp Lejeune.

"De hele tijd mijn moeder zwanger met mij was, wij waren het drinken van hoge niveaus van tetrachloorethyleen, trichloorethyleen en benzeen in ons water", zei hij. Partain gelooft dat deze chemicaliën veroorzaakt zijn borstkanker.

Het Center for Disease Control and Prevention (CDC) schat dat tussen 500.000 en 1 miljoen mensen werden blootgesteld aan het verontreinigde water van 1953 tot 1987, toen de laatste van verschillende verontreinigde wells werden gesloten.

Partain heeft 83 andere mannen die het leefde of geserveerd in Camp Lejeune die zijn gediagnosticeerd met mannelijke borstkanker gevonden.

"Toen Peter werd voor het eerst gediagnosticeerd, had hij een fase III kanker.  En ongeveer een jaar later, vonden wij dat hij verre metastasen zijn beenderen moest,"zei Ruddy.  Ze zegt dat zijn kanker terminal.

Zoals Devereaux, de meeste mensen de neiging om te krijgen gediagnosticeerd in latere stadia dan vrouwen, die hun voortbestaan, volgens Ruddy vermindert. Devereaux nodig een mastectomie en hormoon behandeling, die beide gemeenschappelijk voor mannen met mannelijke borstkanker zijn.  Maar de bijwerkingen van behandelingen voor hormoon beïnvloeden mannen anders dan vrouwen, volgens Ruddy.

"Mannen niet worden gebruikt om te flitsen warm en ik denk dat het is een uitdaging vooral voor mannen om te gaan met de bijwerkingen van onze behandelingen, waaronder de opvliegers van onze endocriene therapieën die net niet iets dat ze ging zijn in dit verwacht te voelen," Ruddy zei.

Het is niet alleen de ziekte dat de mannen van Camp Lejeune verstoort. Zij zijn boos omdat zij geloven hoe ze kanker.

Klik hier om te lezen van de Marine Corps volledige reactie op NBC-Nieuws met betrekking tot waterverontreiniging op Camp Lejeune

Een Lab verslagen van 1980 Toon dat de United States Marine Corps begon routinematig leidingwater testen terug in 1980. Tests bleek uiteindelijk één monster die 280 maal de aanvaardbare norm van trichloorethyleen (TCE), een chemische stof die kanker kan veroorzaken.

Sommige van de chemische stoffen die waren verbonden aan een Stomerij weg basis die sindsdien heeft gesloten. Maar een onlangs vrijgegeven rapport vond dat de ergste besmetting kwam rechtstreeks uit het Marine Corps, vanwege haar industriële afval praktijken en lekkende brandstof opslagtanks. Een document, in December 2012, uitgebracht door de CDC gegevens hoe meer dan 1 miljoen liter brandstof sijpelde in de grond van ondergrondse opslagtanks en besmetten het kamp goed water.

Ambtenaren zeggen dat terwijl het testen van water uit de kraan begon in 1980, het duurde vier jaar om precies welke wells besmet waren, en dat zodra deze putten werden geïdentificeerd, ze werden stilgelegd onmiddellijk. Partain zegt dat het Marine Corps moet gesloten de putjes eerder. "Ze koos te houden die putten op voor welke reden dan ook en niet beginnen de putjes afsluiten tot 1984," zei hij.

Zoals voor enig verband tussen de chemische stoffen in het water en kanker, handhaven Marine Corps ambtenaren dat "betrouwbare wetenschappelijk bewijs ontbreekt" om aan te tonen van een of andere manier of de waterverontreiniging een ziekte veroorzaakt. Maar Dr. Richard Clapp, één van de meest gerespecteerde experts van de natie in kanker en het milieu, het niet eens is.

"De mate [van besmetting] in het drinkwater was de hoogste die ik ooit heb gezien," zei Clapp, een epidemioloog aan de Universiteit van Massachusetts, Lowell. "Ik heb gewerkt op dit soort dingen voor 30 jaar. Ik heb nooit gehoord van een Gemeenschap die heeft de niveaus van verontreinigende stoffen die ze op Camp Lejeune hadden."

Hij heeft de gegevens van Camp Lejeune onderzocht en zegt hij gelooft de besmetting en de vormen van kanker zijn gerelateerd. "Het cluster van ziekte--bijvoorbeeld mannelijke borst kanker--kan ook blijken te zijn de hoogste dat overal geweest gezien."

Klik hier om te lezen van de Marine Corps volledige reactie op NBC-Nieuws met betrekking tot waterverontreiniging op Camp Lejeune

Hoewel het Marine Corps een verband tussen het slechte water en een ziekte niet heeft bevestigd, voelde Congres er genoeg bewijs om op te treden om te helpen de veteranen die geloofden dat het water bij Camp Lejeune maakte ze ziek was. De Voorzitter ondertekend in 2012 een wet bieden voordelen voor de gezondheid aan Camp Lejeune veteranen en hun gezinnen die de besmetting maakte ze ziek aantonen kunnen.

De wet bevat verschillende soorten ziekten die kunnen worden gerelateerd aan het vergiftigde water bij Camp Lejeune, met inbegrip van kinderjaren leukemie en kanker van de nier, Long, blaas en borstkanker. Maar het is moeilijk voor de mannelijke borstkankerpatiënten die geloven zij geweest bent kanker werd veroorzaakt door verontreinigd water op Camp Lejeune voordelen, die worden beheerd door de Veteran's Administration te krijgen.

Een voormalige Camp Lejeune Marine, Tom Gervasi, zegt dat hij is geweigerd voordelen meerdere malen. Hij zegt dat het voor hem, tijd van essentieel belang is.

"I got fase 4 terminale kanker. Mijn overleving is minimaal. Wat ik zorgen maken over is mijn vrouw en haar wordt verzorgd door VA en de Marine Corps,"indien mogelijk, zei Gervasi.

De mannen zijn te wachten op een verslag gevolg van dat dit jaar van de CDC's Agentschap voor toxische stoffen en ziekte register (ATSDR) die zij geloven kan helpen hen bewijzen dat het was het water dat hen maakte zieken, en dat de Marine Corps, in feite verantwoordelijk is.

Partain en Camp Lejeune families zeggen de CDC analyse, die meer dan 20 jaar geleden begon, is te lang. Dr. Christopher Portier, de directeur van de ATSDR vertelde NBC News "Ik denk dat we zijn te laat op dit ene." Nu hij dat hij duwt zijn personeel zegt te snel voltooien. "Onze verantwoordelijkheid voor deze mensen is om te doen de absolute beste wetenschap, zorg ervoor dat wij het precies goed krijgen zodat niemand kan bezwaar tegen een van onze resultaten wanneer we klaar."

Als iedereen voor het rapport wacht, willen Partain en zijn mannen het Marine Corps en het beleid van veteranen te intensiveren en te zorgen voor hun mariniers en hun gezinnen. Partain vraagt, "Wanneer de leiding van het Marine Corps gaat opstaan en zeggen dat we een fout gemaakt?"

Registreer om meldingen met betrekking tot Camp Lejeune historische drinkwater, door hier te klikken of bel (877) 261-9782.

Via: Zet de vriendschap terug in uw relatie vandaag

No comments:

Post a Comment