Thursday, February 28, 2013

Omdat mannelijke borstkanker zeldzaam is, zijn niet veel gevallen gevangen tot latere stadia - Washington Post (blog)

Voor maanden, Oliver Bogler genegeerd de forfaitaire voelde hij zich achter de tepel van zijn rechter borst, het uitzoeken was gewoon een raar weinig overlast. Maar op een rafting trip in Idaho afgelopen zomer, zijn T-shirt was gekleurd door kwijting toen hij uit zijn leven vest. Dat zijn aandacht kreeg.

Wet die hogere premies op grond van geslacht verboden niet van toepassing op plannen die betrekking hebben op fundamentele dagelijkse taken.

"Ik ben mezelf ik niet eerder was gegaan schoppen" zei Bogler, 46. "Ik had moeten gaan meteen. [Mijn grote zorg gedurende deze tijd maar] — en ik schreef dit neer — is op zoek dwaas en met mijn vrouw look at me: 'Bent u kidding?' Dus zei ik niets voor iedereen."

Bogler, de senior vice president van academische zaken op MD Anderson Cancer Center aan de Universiteit van Texas in Houston, ondergaat chemotherapie behandelingen; tot nu toe had zijn tumor gestopt met groeien. De volgende stap in zijn behandeling is een gemodificeerde radicale mastectomie, vervolgens straling en vijf jaar van tamoxifen, die van de volwassen stimuleren van borstkankercellen oestrogeen remt.

Volgens de American Cancer Society, Bogler het geval is zeldzaam: over 2.240 gevallen van borstkanker geconstateerd in VS mannen per jaar, vergeleken met ongeveer 232,000 gevallen van invasieve kanker bij vrouwen.

En omdat mannelijke borstkanker zeldzaam is, de meeste mensen met de ziekte doen wat Bogler deed en negeren de symptomen: brokken in een borst, kwijting uit een borst of andere veranderingen in een borst of de tepel.

"De patiënt en de arts vaak niet hebben een hoog niveau van verdenking is kanker van de borst," zei Sharon Giordano, Bogler de oncoloog. "Sommige mannen komen niet in, of sommige artsen niet krijgen biopsieën. Het is niet een gemeenschappelijk ziekte, die mannen leidt tot gediagnosticeerd in meer gevorderde stadia,"die zijn moeilijker te behandelen.

De meeste van de tijd, zei krijgen vrouwen een diagnose van borstkanker na een mammogram, Robert Warren, oncoloog en professor in de geneeskunde aan de Georgetown Lombardi uitgebreide Cancer Center. "De meeste mannelijke borstkanker is gediagnosticeerd met een aanwezigheid van massa," zei hij, wat betekent dat "rechts af de vleermuis, de forfaitaire of massa gaat worden een later stadium tumor."

Kanker van de borst krijgen mannen zelden omdat ze produceren zeer weinig oestrogeen, die gekoppeld aan de vrouwelijke geslachtskenmerken is.

"Blootstelling aan oestrogeen is de ultieme risicofactor voor het ontwikkelen van kanker van de borst," zei Ben Park, een borst kanker specialist en onderzoeker aan de Sidney Kimmel uitgebreide kanker Center van de Johns Hopkins Medical School.

Sommige wetenschappers vraag me af als sommige mannen die de ontwikkeling van kanker van de borst kunnen de productie van meer oestrogeen dan normaal.

Of er een relatie tussen oestrogeen en het mannelijke hormoon testosteron is is onduidelijk, Park zei. Maar wanneer kanker van de borst bij mannen ontwikkelt, het steeds vaker gebeurt in oudere, op een moment wanneer testosteron productie afneemt.

Volgens de American Cancer Society is de gemiddelde leeftijd voor de ontdekking van kanker van de borst bij mannen 68; de ziekte slaat meestal mannen (en vrouwen) tussen de 50 en 70.

Andere potentiële risicofactoren, Park zei, omvatten een familiegeschiedenis van de ziekte, obesitas (vet cellen kunt omzetten testosteron in oestrogeen), en alcoholmisbruik of cirrose van de lever. De lever helpt metaboliseren oestrogeen. Mannen geboren met Klinefelter-syndroom, een zeldzame aandoening waar mannen een extra X-chromosoom hebben, kunnen meer vatbaar voor kanker van de borst, evenals mannen die erven een gemuteerd gen worden. De meest voorkomende boosdoener, voor mannen en vrouwen, is het BRCA2 genmutatie.

Link: Global Geoengineering tanken Venus syndroom

No comments:

Post a Comment