Thursday, February 21, 2013

Kankertherapie begint om verbinding maken met een verschil voor particulieren - Kaiser gezondheid...

Het was haar eigen ervaring met slopende bijwerkingen na de behandeling van kanker die Dr. Julie Silver om te beseffen dat er een enorme kloof in zorg die kankerpatiënten houdt leidde van het krijgen van revalidatie diensten.

Zilver was 38 in 2003 toen ze werd gediagnosticeerd met borstkanker. Ook al zij een arts is, ze was geschokt door de tol chemotherapie en straling vond op haar lichaam. Zilver was omgaan met pijn, extreme vermoeidheid en zwakte.

"Ik was echt, echt ziek, zieker dan ik ooit gedacht," zegt Silver, die een assistent professor aan de Harvard Medical School. "Ik heb wat oefening testen en ik testte uit als een vrouw in mijn jaren 60. Dus had ik ouder drie decennia in een kwestie van maanden door de behandeling van kanker."

Zilver ging naar haar oncologie team voor hulp. Ze vertelde haar om naar huis te gaan en te genezen. 'Het gesprek had moeten zijn, 'We gaan sturen u naar kanker rehab om u sterker te helpen',' zegt ze. Maar dat is niet wat er is gebeurd en na zilver kwam om te beseffen dat haar ervaring typisch was, ze opgenomen om te veranderen van het systeem voor andere patiënten.

In 2009 begon ze een programma ontworpen om overlevenden van kanker therapie revalidatie na de behandeling. Het heet STAR en wordt nu aangeboden in bijna alle 50 staten. Het programma groeit, zoals onderzoek waaruit blijkt dat veel van de kwaliteit van het leven problemen kanker overlevenden hebben zijn fysieke en kunnen worden geholpen met rehab.

"Patiënten zijn vast komen te zitten, en ze weten niet waar te gaan," zegt Dr Rebecca Lansky, een rehabilitatie specialist aan de Universiteit van Massachusetts Medical Center. Ze zegt dat de focus op kanker zorg is over de behandeling en dat kankerpatiënten die lijden grote bijwerkingen vaak door de spleten vallen. Ze herinnert aan een patiënt die met de bijwerkingen van tong kankerbehandeling worstelde.

"Hij had straling op het hele kaak en de hals, zodat hij zijn mond niet kon voor zes maanden openen," zei Lansky. "Hij had een voederen buis, en hij ging naar zijn oncoloog zeggen: ' Hoe kan ik maar beter? Wat ik kan doen? Hij kreeg tot slot verwees naar me en we zijn nu openstelling zijn kaak zes maanden nadat hij is niet in staat om te gaan."

Een studie van 2008 van borstkankerpatiënten in de Journal of Clinical Oncology gevonden dat 90 procent van de patiënten nodig rehab, maar slechts ongeveer een derde de therapie kregen.

Fysiotherapeut "Ik heb gezien gevallen waar iemand heeft heel wat pijn, en ze hebben gedaan scans en het is niet een maligniteit en misschien hebben zij gedaan experimentele chirurgie om te zien wat er gebeurt en niet echt vinden veel behalve een heleboel littekenweefsel," zegt Jennifer Goyette, een STAR opgeleide therapeut die met kankerpatiënten in Worcester, Massachusetts werkt. "Ik ben in staat om hen een heleboel opluchting en een heleboel keer patiënten hoeven te hebben verdere interventie. Ze willen niet te worden op de verdovende middelen voor het beheer van pijn. Zij zouden eerder komen hier."

Een van de Goyette cliënten is 56-jarige kanker overlevende Deborah Leonard. Leonard had gedurende twee jaar na haar behandeling voor kanker van de borst vroeg stadium, zwelling, pijn en een grote massa in haar borst--die niet kanker was.

"Duidelijk ik niet heb die vóór de operatie, omdat de tumor zo klein was en dit veel groter was, en het uitsluitend gehouden getting groter," zegt Leonard. "Door de nacht was mijn borst uiterst gezwollen en zeer pijnlijk."

Op de eerste artsen dacht dat Leonard wellicht een infectie en gaf haar antibiotica. Toen dat niet werkte deden zij een andere operatie te verwijderen van littekenweefsel. Maar het probleem gegeven. Haar artsen waren een derde operatie suggereren wanneer Leonard eindelijk Goyette.

Na drie sessies met Goyette doen wat heet lymfedrainage, voelde Leonard veel beter. Goyette maakt gebruik van manuele druk om te ontruimen Leonard's lymfatisch systeem, zodat de ophoping van vocht veroorzaken Leonard pijn en zwelling te laten verdwijnen.

"Ik ben slapen 's nachts, ik heb energie weer. Meer mensen moeten weten over dit omdat u niet hoeft te worden een martelaar en grijns en het dragen. Dit werkt."

De problemen zijn verschillend voor elk type van kanker-hoofd en nek kankerpatiënten wellicht slikken en spraak therapie; bloed kankerpatiënten wellicht therapie vergelijkbaar met cardiale rehab voor de wederopbouw van hun kracht en uithoudingsvermogen; en patiënten die behandeld werden op darmkanker kunnen krijgen hulp van fysiotherapeuten met pijn in de onderrug en buik zwelling.

De meeste verzekeraars hebben betrekking op rehab voor kankerpatiënten, maar soms patiënten moeten strijden om meer dan de standaard 9 tot 12 sessies gedekt. Een andere belemmering voor zorg is dat te weinig oncologists en kanker chirurgen hun patiënten verwijzen naar rehab.

De Commissie over kanker, de arm van het American College of Surgeons die kanker programma's in Amerikaanse ziekenhuizen, erkent onlangs aangekondigde nieuwe eisen ter verbetering van de zorg voor overlevenden van kanker met betere toegang tot de rehabilitatie therapie.

Alle oorspronkelijke KHN materiaal – artikelen, afbeeldingen en video's – kan worden gebruikt voor gratis, als u ons krediet en een link naar ons. Meer informatie

No comments:

Post a Comment