Thursday, February 28, 2013

Cleveland Kliniek studie toont waarom maagomleiding diabetes - Plain Dealer kunt afrossen

"Het is prachtig, omdat we nog niet deze metabolisch effect van andere therapieën voor diabetes gezien." Dr. Sangeeta klimdaan

CLEVELAND, Ohio--Een studie door Cleveland Clinic artsen vorig jaar bleek dat maag-bypass chirurgie kan knock-out diabetes in een kwestie van dagen.

Sangeeta Kashyap, een endocrinoloog bij de kliniek, legt uit: "een maag-bypass wijzigingen hormonen in de darm, die activeert de alvleesklier om te beginnen met het opnieuw maken van insuline."

Klimdaan was de hoofdonderzoeker in deze studie van 60 personen, die allen had diabetes. Een derde had een maag-bypassoperatie, een derde had een gewijzigde versie, genaamd maag mouw chirurgie, en de controlegroep had slechts intensieve medische behandeling.

"Mensen die de maag-bypassoperatie hadden had het beste effect op de alvleesklier productie van insuline, en het vermogen van het lichaam te gebruiken die insuline," zegt klimdaan. "Dit effect werd niet gezien op degenen die nam medicatie.

De resultaten van deze studie aanbieding hoop voor vele diabetici, zegt ze, die worstelen met hun gewicht en hun bloedsuiker controle.

"Het is echt moeilijk voor mensen op glucose-verlagende geneesmiddelen en insuline om gewicht te verliezen--in feite, de meeste patiënten ervaren gewichtstoename als ze het nemen van de drugs."

De gerandomiseerde trial controle sprake van een toename van hormonen geproduceerd door de darmen, die de alvleesklier om insuline te stimuleren. Het bleek dat ook het verlies van buikvet na de operatie in de verlossing van diabetes helpt.

"Alle drie van de patiëntengroepen toonde enige verbetering in hun bloed suiker graven," zegt klimdaan. "Maar de grootste verbetering was in die met maag-bypass."

Timothy Ferree, 46, van Macedonië, had een maag-bypassoperatie bij de kliniek van vijf jaar geleden. Hij had toen, diabetische al ongeveer vier jaar en had een body mass index van 35, die wordt beschouwd als matig zwaarlijvig.

"Daarvoor, was ik niet vertrouwd met het concept van het gebruik van bariatric chirurgie voor diabetes," zei hij. "Maar ik was zeker geïnteresseerd in het doen een betere baan van het beheer van [mijn diabetes]."

De chirurgie en herstel verliep vlot, zei hij, en op zijn vier weken durende check-up, hij ontdekte die zijn diabetes onder controle was en hij niet langer nodig zijn medicatie.

"Mijn diabetes in wezen werd opgelost-- en dat gebeurde lang voordat ik verloren het grootste deel van het gewicht," zei hij. Sinds de operatie, de 6-foot stay-at-home papa heeft verloren 65 lbs., en is nu net onder 200 pond.

Klimdaan zei dat alle patiënten in de studie zal blijven worden gevolgd in de komende vijf jaar te controleren van het voortdurende effect van hun operatie.

Vanwege de effectiviteit van maag-bypass chirurgie, de kliniek dit jaar begon de kosten--het kan lopen ongeveer $25.000--voor werknemers die in aanmerking komt omdat hun diabetes niet onder controle is.

Via: Met kettlebell swing te werken benen, schouders en buik

No comments:

Post a Comment