Thursday, February 14, 2013

Jonathan Papelbon geeft toe gebruiken controversiële Toradol drug in...

De voormalige Red Sox dichter zegt dat hij en enkele teamgenoten waren regelmatig geïnjecteerd met de juridische, maar zeer controversiële anti-inflammatoire geneesmiddel tijdens zijn tijd in Boston. Zijn toelating is een indicatie van een groter probleem van drugsgebruik in de competitie?

Het is een paar dagen geweest aangezien elke nieuwe namen met betrekking tot de Major League Baseball en drug te gebruiken, opgedoken dus ik denk dat het is zowat tijd voor een ander verhaal op oppervlak.

Terwijl dit laatste verhaal niet rechtstreeks gepaard met het gebruik van PEDs--gaat zoals gedefinieerd in de MLB gezamenlijk Drug overleg, ten minste--het verwijzen naar een clubhuis cultuur die nog steeds niet bang te injecteren spelers met krachtige stoffen, ongeacht de potentiële bijwerkingen.

In een interview in het weekend zei Philadelphia Phillies dichter Jonathan Papelbon dat hij en enkele teamgenoten regelmatig werden ingespoten met een juridische, maar zeer controversiële anti-inflammatoire geneesmiddel genaamd Toradol tijdens zijn tijd in Boston, per Gordon Edes van ESPN:

"Het was soort van een mond-tot-mond ding," zei hij. "U kreeg in het clubhuis en zei, 'Man, ik voel me als stront', en iemand zou zeggen, 'Oh, moet je een Toradol geschoten.'

"Ik gebruikte het op basis van hoe ik me voelde," zei hij. "De dagen dat ik voelde me slecht, ik vond het. Misschien een keer per maand."

Papelbon beweert te hebben nooit gezien iedereen anders geïnjecteerd met de drug, of iets anders, maar is van mening dat het een regelmatige ding in het clubhuis van Boston was. De right-hander, die werd verteld om te stoppen met de drug bij zijn aankomst in Philadelphia, nooit ervaren eventuele negatieve bijwerkingen van de pijnstiller (andere dan zijn griezelig Papelbon stare, misschien), maar dat betekent niet dat de drug is veilig.

Het gebruik van de drug, een steroïdale pijnstiller waarvan niet-commerciële naam keteorolac is, is "wijdverbreid" in honkbal, volgens een ambtenaar van de Red Sox, ondanks de bezorgdheid in de medische gemeenschap over zijn ernstige bijwerkingen. De drug is verboden in verschillende landen en is voorbehouden voor een ziekenhuis in Engeland, vanwege een neiging voor het geven van haar gebruikers ernstig risico van levensbedreigende gastro-intestinale bloeden samen met een hele reeks andere verschrikkelijke uitkomsten.

De officiële Red Sox ook verklaard dat de club aan werpers voorafgaand aan de drug beheert (aantal? aller?) hun begint. Dit kan gaan een lange weg naar right-hander Clay Buchholz bout met Oesophagitis vorig jaar die hebben geleid tot zijn toelating tot een intensive care unit en het verlies van drie of vier pints(!) van bloed uit te leggen.

"Maar hier is het ding dat je moet begrijpen. Er zijn zo veel organisaties die het doen. Niet alleen honkbal, maar elke sport. Voetbal, basketbal, hockey. Het is niet alleen de Red Sox."

En Papelbon heeft gelijk. R.A. Dickey toegelaten tot het gebruik van de drug voor ongeveer een dozijn voor de New York Mets begint terwijl het terugkomen van een gescheurde plantaire fascia in 2011, per The New York Times.

In de NFL diende 12 (oud) spelers een rechtszaak met de Liga in December 2011 onder vermelding dat het misbruik van de drug vóór en tijdens games verergerd hun hersenschudding. Aangezien het kostuum werd ingediend, heeft een NFL taskforce aanbevolen dat Toradol alleen aan spelers op het verslag van de schade, en alleen op de laagste effectieve dosis worden toegediend.

Nogmaals, is de drug volkomen legaal voor iedereen te nemen, zo lang als een arts is het toedienen van de injectie. Echter, de schijnbare prevalentie van de drug in het clubhuis van de Boston--in wat lijkt te zijn een preëmptieve mode in plaats van te reageren op de werkelijke pijn/letsel--geeft ons een glimp in een cultuur die is schijnbaar nog steeds afhankelijk van drugs te geven jongens die extra, onnatuurlijke push met weinig achting ongunstige gevolgen hebben.

Nee, niet alles moet reactionaire--Zie: iets in de politiek van de V.S.-- maar een potentieel gevaarlijke drug te beheren voordat een zwelling opgetreden ernstige reden tot bezorgdheid is.

Het verband tussen steroïden en verhoogde prestaties is zwak op zijn best, en Toradol is waarschijnlijk niet anders. De echte zorg is met Toradol-- en zijn neef, cortison--is het potentieel "misbruik", zoals de NFLers hem, van gevaarlijke medicatie ten behoeve van een spel, en die over de gezondheid op lange termijn van de persoon met een gewicht.

More Info: Doula: heb je nodig een doula?

No comments:

Post a Comment