Friday, February 15, 2013

Oekraïne: Doorbraak voor kankerpijn | Human Rights Watch

Dit is goed nieuws voor kankerpatiënten in Oekraïne. Deze verandering kan brengen noodhulp aan tientallen duizenden van de Oekraïners leven en sterven in vermijdbare ernstige pijn.

(New York) – Oekraïnes recente registratie van mondelinge morfine, een sterke pijn medicatie worden het meest gebruikt voor de behandeling van ernstige kankerpijn, is een belangrijke stap naar verbetering van de end-of-life zorg, vandaag bovengenoemde het horloge van rechten van de mens.

De registratie, zal op 1 februari 2013, Interchem, een Oekraïense farmaceutisch bedrijf in Odessa, om te beginnen productie van 5 mg en 10 mg morfine tabletten toestaan. De medicijnen worden op de markt in maart 2013 verwacht.

"Dit is goed nieuws voor kankerpatiënten in Oekraïne," aldus Diederik Lohman, senior gezondheid onderzoeker bij Human Rights Watch. "Deze verandering kan brengen noodhulp aan tientallen duizenden van de Oekraïners leven en sterven in vermijdbare ernstige pijn."

De World Health Organization (WHO) heeft beschouwd als mondelinge morfine een essentiële pijn medicatie sinds 1977. De geneeskunde is ook de hoeksteen van de richtlijn behandeling voor kankerpijn.

Toch vandaag, is alleen een injecteerbare vorm van morfine beschikbaar in de openbare gezondheidszorg systeem van Oekraïne. De producent van injecteerbare morfine houdt momenteel een monopolie op de medicatie. Pijnstillende patches zijn ook verkrijgbaar in sommige apotheken, maar patiënten moeten betalen voor hen contant en hun kosten is onbetaalbaar voor de meeste.

In een verslag van mei 2011 "Ongecontroleerde pijn, Oekraïnes verplichting tot zorg ervoor Evidence-Based palliatieve zorg," concludeerde Human Rights Watch dat tienduizenden kankerpatiënten in Oekraïne jaarlijks in ernstige pijn, sterven omdat ze niet voldoende palliatieve zorgdiensten te krijgen. Human Rights Watch gevonden dat sommige patiënten overwogen of poging tot zelfmoord te plegen omdat hun lijden ondraaglijk is.

Het verslag het ontbreken van mondelinge morfine geïdentificeerd als een belangrijke belemmering voor de verstrekking van kwaliteit end-of-life verzorging in het land en de invoering ervan in de openbare gezondheidszorg systeem aanbevolen.

"Nu dat mondelinge morfine beschikbaar komen zullen, zal de regering moeten om ervoor te zorgen dat artsen zijn opgeleid in het gebruik ervan, en dat openbare klinieken begrotingstoewijzingen hebben te verkrijgen van de medicatie," zei Lohman.

Oekraïnes drug bepalen voorschriften en onvoldoende scholing van gezondheidswerkers in end-of-life zorg waren gaande belemmeringen voor palliatieve zorg, Human Rights Watch gevonden, spoort de regering om deze kwesties als onderdeel van een strategie voor uitgebreide palliatieve zorg.

Een werkgroep bijeengeroepen door de nationale Drug Control-Service heeft nieuwe drug control verordeningen die veel voor het gebruik van sterke pijn geneesmiddelen, zoals morfine belemmeringen zou opgesteld. De nieuwe regering van Oekraïne, die benoemd 24 December 2012 tot werd, overweegt de ontwerpverordeningen.

"De goedkeuring van de nieuwe drug control verordeningen zou opnieuw een grote stap bieden," aldus Lohman. "Het signaal zou de regering inzet om ervoor te zorgen geen enkele patiënt heeft onnodig lijden onder ernstige pijn."

No comments:

Post a Comment