Thursday, February 28, 2013

Facebook, Google tech-goeroes ontwerpen kanker onderzoek spel - Reuters

Een werknemer bereidt de Cancer Research UK tuin vóór de opening van de Chelsea Flower Show 2011 op dinsdag, in Londen in dit bestand foto genomen van 22 mei 2011.

Londen (ANP) - wetenschappers uit een Britse cancer charity zijn samen met technologie goeroes uit het graag van Amazon, Facebook en Google ontwerpt en ontwikkelt een mobiel spel gericht op bespoediging van de zoektocht naar nieuwe kanker geneesmiddelen.

Het project, geleid door de liefde Cancer Research UK, moet betekenen dat iedereen met een slimme telefoon en vijf minuten te sparen onderzoeken van belangrijke wetenschappelijke gegevens op hetzelfde moment kunnen als een mobiele spel.

De eerste stap is voor 40 computerprogrammeurs, gamers, grafisch ontwerpers en andere specialisten deel te nemen aan een weekend "GameJam" aan de liefdadigheid ruwe genetische gegevens omzetten in een Spelformaat voor toekomst zogenaamde "burger wetenschappers".

"We maken grote vooruitgang in de genetische redenen kanker ontwikkelt begrip. Maar de aanwijzingen naar waarom sommige geneesmiddelen zal werken en wat zullen niet worden gehouden in de gegevens die moeten worden geanalyseerd door het menselijk oog - en dit jaar, zou kunnen nemen "zei Carlos Caldas aan Cancer Research UK Cambridge Institute.

"Door gebruik te maken van de collectieve kracht van de burger wetenschappers zullen wij de ontdekking van nieuwe manieren om te diagnosticeren en behandelen van kanker juist veel meer versnellen."

Na de GameJam, die wordt uitgevoerd in Londen van maart 1-3, bouwen een agentschap het spel concept in de realiteit en de team plannen te starten in medio 2013.

Kanker doodt al meer dan 7,5 miljoen mensen per jaar en het aantal mensen met de ziekte wereldwijd verwachting surge met meer dan 75 procent in 2030, volgens de World Health Organization kanker Agentschap IARC.

CRUK van wetenschappers werken hard om te identificeren de genetische fouten dat kanker station om te proberen te vinden van nieuwe manieren van diagnose en behandeling van patiënten in een meer gerichte manier op basis van hun genetische profiel en dat van hun tumoren.

In een grote internationale studie borst kanker genetica vorig jaar gepubliceerd, zeiden CRUK onderzoekers dat zij zijn nu in staat om de ziekte te classificeren in 10 subtypen - een vaststelling die tot meer accuraat en op maat gemaakte behandeling in de toekomst leiden kunnen.

Die studie vond ook meerdere volledig nieuwe genen die station borstkanker, doelwit voor nieuwe types van drugs aanbieden.

Nog zei dat dit soort onderzoek genereert een enorme hoeveelheid gegevens die moet worden geanalyseerd, CRUK als het de gaming-project aangekondigd. En terwijl de vooruitgang in de technologie betekenen wetenschappers kunnen sneller dan ooit gegevens verwerken, veel van het nog moet worden geanalyseerd door mensen in plaats van machines.

"Het menselijk oog kan detecteren subtiele veranderingen die machines niet zijn geprogrammeerd om te zoeken naar - leidt tot serendipitous ontdekkingen aanwijzingen verstrekken aan de oorzaken en de stuurprogramma's van de ziekte," zei de liefdadigheid.

"Met de collectieve kracht van honderden duizenden mensen over de hele wereld helpen onze wetenschappers om deze gegevens te analyseren wij kan drastisch versnellen onderzoek."

Philip Su, engineering site directeur van Facebook Londen zei dat zijn bedrijf gelooft dat de beste manier om een probleem oplossen "is om slimme mensen samen aan 'hack' een oplossing te brengen."

"Dat aanpak is net zo goed op het gebied van de biowetenschappen, zoals het is in de software engineering," zei hij.

Via: hoeveel spier is te veel?

No comments:

Post a Comment