Saturday, March 2, 2013

Nanogels presenteren een nieuwe methode om aan te vallen lupus - Dhge & D Magazine

Wetenschappers aan de Universiteit van Yale hebben ontworpen en getest een drug delivery systeem dat vroege belofte voor verbeterde behandeling van lupus en andere chronische, niet-uitgeharde auto-immune ziekten, zoals multiple sclerose en Type 1 diabetes toont.

In systemische lupus erythematosus aanvallen het lichaam zelf om grotendeels mysterieuze redenen, wat leidt tot ernstige ontsteking en orgel weefselschade. Huidige drug behandelingen adres alleen symptomen en levenslang dagelijks gebruik op toxische doses kan vereisen.

In een studie gepubliceerd online 1 maart in het dagboek van klinische onderzoek, Yale onderzoekers verslag gebruik van biologisch afbreekbare nanodeeltjes te leveren drug relatief lage doses die het leven van proefdieren uitgebreid. In tests op muizen, profylactische gebruik van de drug-beladen nanodeeltjes, genaamd nanogels, verhoogd met drie maanden de mediane overlevingstijd van lupus-naar voren gebogen muizen, en met twee maanden muizen dat al ernstige nierschade, een gemeenschappelijk gevolg van lupus.

"Drie maanden van het leven van een muis is ongeveer gelijk aan meer dan acht jaar van een mensenleven, dus dit is dramatisch," zei Tarek Fahmy, universitair hoofddocent van de biomedische technologie aan Yale, een hoofdonderzoeker van het papier. "We houden op dit, omdat het potentieel voor menselijke voordeel duidelijk en veelbelovende is."

Vergeleken met conventionele lupus therapieën, de biologisch afbreekbaar nanogels bleek beter bij het leveren van drugs naar de cellen en beter behoud van drugs in het lichaam, waardoor voor aanzienlijk lagere doses, onderzoekers zei. Resultaten suggereren ook dat drug delivery via nanogels werkt zonder het afbreken van alle witte bloedcellen, waardoor geadresseerden minder kwetsbaar voor besmetting.

"We hebben gevonden een zeer veelbelovend uitgangspunt," zei Michael Look, een postdoctoraal onderzoeker in bioengineering op Yale en hoofdauteur van het papier.

Zeer stabiel, de nanogels zijn in wezen microvessels gemaakt van organisch materiaal dat vervoer en release drugs. Zij kunnen circuleren voor meer in de lichaam dan conventionele geneesmiddelen als gevolg van hun grootte en de mogelijkheid om biologische belemmeringen. En ze kunnen worden geprogrammeerd om te richten van specifieke cellen — in het geval van lupus, T-cellen en cellen antigeen-presenteren.

Als bestaande lupus behandelingen werken ze door het uitschakelen van specifieke immune cellen, onderdrukken hun reactie en het minimaliseren van lupus symptomen.

"We zijn vooral enthousiast over dit werk omdat het de eerste diepgaande en alomvattende toepassing van een veelbelovende nanotechnologie voor gestuurde immuunsuppressivum levering in een heterogene auto-immune ziekte met beperkte therapeutische opties," zei Fahmy. Dr. Joseph Craft, hoofd van de Reumatologie aan de Yale School of Medicine, is ook een hoofdonderzoeker.

De onderzoekers van Yale geladen de nanogels met mycophenolic zuur, een soort die wordt gebruikt in lupuspatiënten.

Het nanogel systeem is nog niet getest bij de mens. Maar de nanogels zijn gemaakt van FDA-goedgekeurde materialen, die versnellen het proces betrokken zijn kunnen bij de voorbereiding van hen voor menselijk gebruik. Nanogels zijn eerder getest voor levering van kanker geneesmiddelen.

"Wij zijn zeer opgewekt om te zien deze veelbelovende resultaten van onze eerste roman onderzoeksbeurs Dr. Fahmy en zijn collega's," zei Margaret Dowd, president en CEO van de Lupus Research Institute, die financiële steun voor het werk. "Hij kwam naar ons met een zeer innovatieve aanpak van het ontwerp van een nieuwe drug delivery system die zijn op ziekte-veroorzakende cellen gericht zou. Net als de meeste LRI gefinancierde projecten, Dr. Fahmy werk is de deur openzetten voor grote vooruitgang in de behandeling van lupus met bredere implicaties voor andere auto-immune ziekten."

Andere auteurs zijn Eric Stern, Qin A. Wang, Leah D. DiPlacido en Michael Kashgarian. Het papier is getiteld: "op basis van Nanogel levering van mycophenolic zuur uitzitten systemische lupuserythematosus bij muizen."

No comments:

Post a Comment