Thursday, March 14, 2013

Epilepsie drug leidt tot verlies van het gewicht, bijwerkingen | Moderne geneeskunde

NEW YORK (Reuters gezondheid) - een drug goedgekeurd om te voorkomen dat de vangsten kan ook helpen zwaarlijvige mensen een paar kilo's kwijtraken wanneer het wordt toegevoegd aan de therapie en voeding begeleiding, suggereert een nieuwe kleine proces.

Maar mensen die zonisamide nam ook gemeld meer bijwerkingen van misselijkheid en braken aan angst en depressie. En niet betrokken in de studie van twee onderzoekers ondervraagd hoeveel de drug zou daadwerkelijk helpen mensen in de echte wereld.

Hoewel zonisamide is alleen goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor aanvallen, artsen voorschrijven kunnen het off-label - en voorafgaande kleine proeven en anekdotisch bewijs stelde dat het kan bijdragen aan verlies van het gewicht.

"Er is een klein beetje weight loss met deze drug wanneer het wordt gegeven voor de behandeling van epilepsie," bovengenoemde hoofdonderzoeker Dr. Kishore Gadde, van Duke University Medical Center in Durham, North Carolina.

Dat zou kunnen zijn vanwege de effecten op de serotonine en dopamine, zei hij. Deze twee neurotransmitters invloed op motivatie en beloning trajecten in de hersenen, met inbegrip van die welke betrekking hebben op voedsel.

Dr. Gadde zei dat zijn team wilde zien als zonisamide gewichtsverlies in mensen zonder epilepsie, en met de extra hulp van een gedragsinterventie kon produceren.

Volgens informatie gepubliceerd met de studie, Dr. Gadde heeft meerdere octrooien voor zonisamide als een behandeling van obesitas en gewichtstoename en heeft hij aandelen in een bedrijf ontwikkelen een combinatie gewicht-verlies drug met zonisamide.

Voor de nieuwe studie, gefinancierd door het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en nierziekten, Dr. Gadde en zijn collega's willekeurig toegewezen 225 zwaarlijvige mensen te nemen ofwel 200 of 400 mg van zonisamide of placebo dagelijks voor één jaar. Op de top van dat, alle deelnemers regelmatig een ontmoeting met een diëtist en werden aangemoedigd om meer fysiek actief te zijn.

Een jaar later, gemiddelde gewichtsverlies was negen pond met placebo, 10 pond met de lagere dosis zonisamide en 16 kilo met de hogere dosis.

Bijwerkingen zijn meest voorkomende op de hoge dosis. Uit 75 mensen, 10 gerapporteerde misselijkheid of braken, 14 had hoofdpijn, 15 ontwikkelde infecties, acht had verminderde geheugen en zeven gemeld angst.

Dr. Gadde zei dat het is niet duidelijk welke van die werden rechtstreeks verband houden met de drug, of hoeveel ze patiënten de moeite. Tussen de vier en zes deelnemers in elke groep stopte met inbegrip van de cohort placebo vanwege bijwerkingen.

Volgens een waarschuwing FDA-opdracht op de drug etiket kan zonisamide veroorzaken ernstige huiduitslag, suïcidale gedachten en problemen met het geheugen en denken, onder andere mogelijke bijwerkingen.

Obesitas onderzoeker Dr Raj Padwal, van de Universiteit van Alberta in Edmonton, Canada, zei dat het verschil tussen de hoge dosis zonisamide en placebo groepen in deze studie was "bescheiden" op zijn best.

"Over het geheel genomen het is soort van een ho-hum resultaat," in het advies van Dr. Padwal, die was niet betrokken bij het nieuwe onderzoek.

"De eerdere studies van zonisamide waren een beetje meer veelbelovend, dus ik dit als een beetje teleurstellend karakteriseren zou," vertelde hij Reuters gezondheid.

Dr. Yoni Freedhoff, van de Universiteit van Ottawa in Canada en het Bariatric Medical Institute, zei ook dat hij niet ongelooflijk onder de indruk van het extra gewichtsverlies met zonisamide, vooral omdat de studie slechts één jaar duurde.

"Hoewel dat als een erg lange tijd klinkt, is het niet als het gaat om het beheer van het gewicht. Het houdt het gewicht af dat is een strijd,"zei hij. "Om bruikbaar te zijn voor klinische behandeling van mensen die worstelen, moeten we om te zien dat of twee, drie, vier, vijf jaar onderaan de weg, er is eigenlijk voordeel."

Wat meer is, Dr. Freedhoff toegevoegd, het lijkt onwaarschijnlijk op basis van de gegevens die zonisamide zou hebben geen invloed op cholesterolgehalte of diabetesrisico.

"Aan het eind van de dag, er zijn gewoon niet alle snelkoppelingen," Dr. Freedhoff, die ook niet in de studie deelnemen, vertelde Reuters gezondheid.

Dr. Gadde veel grotere studies, met honderden of duizenden zwaarlijvige mensen in alle behandelde groepen zei, zullen we moeten meer duidelijk zien de gewicht-verlies voordelen en mogelijke risico's van zonisamide. Hij is van plan om de financiering van dergelijk onderzoek van de National Institutes of Health.

"Hoe meer opties hebben wij beschikbaar, hoe beter het zal worden voor zowel de consumenten als clinici" Dr. Gadde vertelde Reuters gezondheid.

Een combinatie drug met inbegrip van een verschillende anti-epilepsie medicatie, topiramaat, goedgekeurd door de FDA voor weight loss in juli.

Dr. Freedhoff zei zonisamide kunnen nuttig zijn voor mensen die anti-epilepsie behandeling nodig hebben, maar zijn op andere epilepsie drugs waardoor ze winnen gewicht.

Copyright © 2012 Reuters Limited. Alle rechten voorbehouden. Heruitgave of de herdistributie van Reuters inhoud, met inbegrip van framing of soortgelijke middelen, is uitdrukkelijk verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Reuters. Reuters is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of vertragingen in de inhoud, of voor alle acties die in afhankelijkheid daarop worden gevoerd. Reuters en de Reuters gebied logo zijn gedeponeerde handelsmerken en handelsmerken van de Reuters-groep van bedrijven over de hele wereld.

More Info: 'Gewelddadig gedrag' vindt plaats in vele volwassen Sleepwalkers, Study Finds

No comments:

Post a Comment