Saturday, March 2, 2013

Klinische update op jicht - Irish medische Times

L-R: Dr John Carey, Dr Ronan Kavanagh en Dr. Robert Coughlan op de ' Reumatologie Toolbox: Reumatologie voor algemene praktijk conferentie ' in het Radisson Blu Hotel, Galway. Foto: Andrew Downes

Jicht is een van de enkele reumatologische voorwaarden die is genezen. In zijn laatste klinische Update, Gary Culliton beoordelingen huidige therapieën en — in het kader van lange wachtlijsten — het belang van behandeling in de Gemeenschap door GPs.

Jicht is de meest voorkomende inflammatoire artritis. Als jicht verlaten onbehandeld, het kan worden uiterst uitschakelen. Er zijn een toenemend aantal gewrichten betrokken en aanvallen geworden meer frequent en langdurig en er is meer schade. Het hele syndroom evolueert naar een op lange termijn meer chronische artritis, wanneer links onbehandeld of slecht behandeld.

De storting van de kristallen in de nieren, de gewrichten en in de huid. De vooruitzichten voor patiënten met jicht hangt af van de arts zei reumatoloog Dr Robert Coughlan, die een kliniek jicht op Galway universitair ziekenhuis heeft ingesteld. "Als de dokter een goede greep op de ziekte krijgt en het correct wordt behandeld, de overgrote meerderheid van de patiënten hebben ziektevrije overleving en zijn goed," zei Dr Coughlan. "Als de voorwaarde is onvoldoende, behandeld of door slechte vervalsing of slechte naleving, er zullen aanhoudende problemen."

Jicht genezen met behandeling is — hoewel de behandeling levenslang is, zei Tallaght ziekenhuis Reumatologie Consultant Prof David Kane. In termen van biochemie is urinezuur een zout dat is het eindproduct van purine metabolisme, zei Dr Coughlan. Purines Voer het metabolisme door middel van dieet en endogene productie en verhoogde stofwisseling van purines kan leiden tot verhoogde synthese van urinezuur.

Purines zijn belangrijk voor cel omzet — de meer spiermassa een persoon is, de meer purines worden gemetaboliseerd. Purines pauze naar urinezuur en productie kan toenemen als gevolg van een genetische afwijking, trauma (toevallige en chirurgische), tumoren en chemotherapie. Urinezuur kan ook worden verhoogd in het bloed door verminderde excretie.

Hypoxanthine en xanthine, het eindresultaat van dit, worden geconverteerd naar urinezuur door het enzym xanthine-oxidase. Deze twee zouten, hypoxanthine en xanthine, zijn zeer goed oplosbaar en zij vertegenwoordigen niet een risico van kristallisatie. Urinezuur, aan de andere kant, ligt in de buurt van verzadiging op fysiologische niveaus. Een fenomeen dat de bloedserum urinezuur verhoogt heeft de neiging om te maken van urinezuur in de buurt van verzadiging en dus gevraagd kristallen formatie.

De effectiviteit van een persoon op het opruimen van urinezuur uit de bloedbaan nieren is de sleutel. Als een persoon ouder wordt, zei de nieren kunnen worden minder efficiënt en drugs kunnen ook het maken van de nieren minder efficiënt, Prof Kane.

De eerste fase kunnen asymptomatische; is er acuut jicht. Klassieke jicht is niet moeilijk te diagnosticeren en in de meerderheid van de patiënten, is er een plotselinge begin van een hete, gezwollen onderste extremiteit gemeenschappelijke, meestal de grote teen. Dit verdwijnt gewoonlijk binnen een week of twee.

Intercritical goutAnother vorm is intercritical jicht, waarbij terugkerende aanvallen afgewisseld door normale punten. Eerste aanvallen resultaat van kleine hoeveelheden •Uraat binnen de gewrichten en dit verhoogt na verloop van tijd. In de late stadia, kan •Uraat worden gezien in de huid. Chronische jicht betreft chronische gemeenschappelijke symptomen zonder enige ware verlossing en uiteindelijk, tophi ontwikkelen. Dit zijn de voor de hand liggende crystal deposito's en klassieke gebieden omvatten de grote tenen, de ellebogen, de oren en de knieën.

Chronische jicht artritis kunnen leiden tot permanente kristallen in de gewrichten. De acute aanvallen kunnen ook resulteren in schade; kan er symptomen van chronische jicht en er is chronische pijn en zwelling in de getroffen gewrichten.

Wanneer iemand met een acute aanval komt, is het wellicht gemakkelijk vast te stellen van de diagnose, zelfs met een eerste aanval. Nemen van een geschiedenis zal geven de patroon en tijd loop van gezamenlijke betrokkenheid. Een patiënt die een snelle verandering in urinezuur niveaus is meer kans op het krijgen van een acute aanval van jicht — dit is omdat dergelijke veranderingen lijken te provoceren opschorting van kristallen in gewrichtsvocht. Acute aanvallen tot gevolg hebben.

De patiënt moet worden geïnformeerd over de jicht en de gevolgen daarvan: wat het is, hoe het gebeurt, wat leidt tot acute afleveringen en hoe het wordt voorgesteld om het te behandelen.

De ontsteking wordt behandeld met NSAID's. Als de urinezuur hoog — als het ziet als jicht eruit — dat wil zeggen de normale omstandigheden wanneer een diagnose wordt gesteld. Wanneer de aanval afneemt, kan de urinezuur worden gemeten; bepaalde dingen zijn standaard zijn, zoals ontsteking op de grote teen.

Urinezuur niveaus stijgen en zodra een bepaalde concentratie wordt bereikt, kristallen komen uit oplossing in de gewrichten. De kristallen zal statistische formulier tophi en de betrokkenheid van meer dan één gezamenlijke en chronische ziektes zijn indicatoren van een behoefte aan meer dringende behandeling van de ziekte.

Voedingsdagboek wordt gegeven over het vermijden van hoge-purine foods – bijvoorbeeld rood vlees en sommige soorten schelpdieren — en matiging in het gebruik van alcohol wordt ook aangeraden. Geneesmiddelen die urinezuur stijgen, kan worden geïdentificeerd en bijvoorbeeld een alternatieve vorm van therapie om diuretica kan worden vervangen.

Bij het eerste bezoek en vervolgens is het vermeldenswaard de site en de grootte van tophi. Soms is het ook de moeite waard de handen en de voeten om onderliggende schade als gevolg van de 'bovenliggende' tophi, x-stralen, zei Dr Coughlan. Bij elk bezoek, moet urinezuur serum worden gemeten, zodat de behandelde patiënt achtergrond is bekend. Kreatinine niveaus moeten worden afgemeten, dus er een bewustzijn van mogelijke nierfunctiestoornis is.  Dit zal een invloed hebben op de drugs en de gevolgen van de drug dosis. C - reactief proteïne (CRP) moet worden gemeten; bij patiënten met acute ontsteking zoals acute jicht, zal het niveau van de •Uraat in het bloed worden laag. Het is alleen wanneer de patiënt CRP normaal dat men kan er zeker van is dat het urinezuur niveau één is het meten van de ware •Uraat status van die patiënt vertegenwoordigt.

"Als er enige twijfel te positieve, u moet hebben kristallen geïdentificeerd," zei Dr Coughlan. "Dat is een raadsman van perfectie en GPs hebben zelden een kans krijgen dat gecontroleerd. De meeste mensen met een diagnose van jicht hebben niet deze perfecte test gedaan. De faciliteiten zijn niet algemeen beschikbaar."

Sommige Reumatologie klinieken zoekt urinezuur kristallen. Niet veel plaatsen hebben de faciliteiten om dit te doen, echter. "Het gewrichtsvocht moet worden onderzocht voor een definitieve diagnose.

Synoviale afzetting is in eerste instantie meestal asymptomatisch en asymptomatisch kan blijven voor lange periodes. Als de kristallen uit het tophi of de deposito's komen en in suspensie in gewrichtsvocht komen, is er een acute ontsteking. Onderhuids tophi kunnen overal optreden, maar zijn meestal te vinden op sites van wrijving, dergelijke van de ellebogen, Achilles pezen en soms in de pulp van de vingers.

"Jicht is niet moeilijk te behandelen, als je de ziekte begrijpt," zei Dr Coughlan. "Het moet worden behandeld in de Gemeenschap. Als GPs de ziekte begrijpen, dan is zeer behandelbare door een groot aantal mensen."

Uiteindelijk, de meeste patiënten zal moeten behandeling met iets dat 'uitschakelen zal' het maken van urinezuur metabolisme, Prof Kane zei.

PathologyThe sleutel tot therapie is het omkeren van het proces van de pathologie. Urinezuur belasting kan worden verminderd door remming van xanthine-oxidase. U kunt ook kan de urinezuur serum worden verminderd door verhoging van urine •Uraat niveaus, met name bij patiënten met een normale nierfunctie. Wanneer de tophi in een milieu van verminderde serum urinezuur, ze beginnen te solubilise en als gevolg daarvan worden geabsorbeerd.

Zodra de acute aanval afgelopen is, moet op lange termijn profylaxe worden overwogen om te voorkomen dat de ontwikkeling van de ziekte.

Onder de traditionele •Uraat-verlagende geneesmiddelen, de xanthine-oxidase remmers — de meer gebruikte klasse van drugs — allopurinol, die is al voor een lange tijd, en febuxostat, die meer onlangs beschikbaar is. Beide geneesmiddelen werken op dezelfde manier door remming van xanthine oxidase en lage serum niveaus resultaat in een ontbinding van deposito's. De dosis is doorverwezen naar •Uraat streefwaarden.

Xanthine-oxidase remmers zijn een eerstelijnsbehandeling. Allopurinol meer is vastgesteld en het wordt meestal geleidelijk verhoogd van een begindosis. Febuxostat is nieuwer en er is minder dosis escalatie. "In vergelijking met een standaard dosis van allopurinol, febuxostat lijkt meer effectief in het verlagen van urinezuur," zei Dr Kane.

Gewoonlijk zal de patiënt op een plan waarin de controle van de acute afleveringen, profylaxe en therapie op lange termijn.

Allopurinol is een behandeling te verlagen de urinezuur, om te voorkomen dat verdere aanvallen gebeurt. De FOCUS studie werd gekeken op lange termijn jicht behandeling met Febuxostat. "Febuxostat heeft voordelen. Het heeft een betere tolerantie,"zei Dr Coughlan. Xanthine-oxidase remmers zijn gemakkelijker te beheren, zei Dr Coughlan, en overeenstemming is een groot probleem met deze voorwaarde.

Een aantal uricosuric agenten met inbegrip van probenecide zijn beschikbaar voor gebruik in Ierland, zei Dr Coughlan. Zij verhogen urinezuur urinaire excretie. Vandaar, verlagen zij de belasting •Uraat.

Een tekort aan rheumatologists is al lang in Ierland een probleem. Een van de ideeën achter Dr Coughlan en collega's Reumatologie Toolbox was om wachtlijsten door bijscholing GPs in bepaalde gebieden van de Reumatologie waarmee ze vertrouwd moeten worden. Een video werd gedaan gericht op SHOs beginnen in Reumatologie, geven praktische adviezen voor de hand, zodat ze snel aan de slag zijn.

Patiënt naleving van passende jicht therapie is de sleutel. "De patiënt moet weten is er een behoefte aan behandeling en moeten zien dat de therapie effect sorteren zullen," zei Dr. Robert Coughlan van de jicht kliniek van Galway universitair ziekenhuis. Patient education van voeding, levensstijl, behandeling doelstellingen en beheer van comorbidities is een aanbevolen kern therapeutische maatregel. Xanthine oxidase remmers (XOI) therapie met allopurinol of febuxostat wordt aanbevolen door de American College van Reumatologie (ACR), als de eerste regel farmacologische •Uraat-verlagende therapie (ULT) in jicht. Met beide drugs, moet de dosis zo laag mogelijk worden gestart. De dosis moet meestal worden geëscaleerd maandelijkse tussenpozen, zei Dr Coughlan.

Serum •Uraat niveau moet voldoende worden verlaagd om te tekenen en symptomen van jicht duurzaam te verbeteren, aanbevelen de ACR richtsnoeren. De startende dosering van allopurinol moet niet groter zijn dan 100 mg/dag en minder dan die in gematigde aan ernstige chronische nieraandoeningen (CKD).

Een combinatie van orale •Uraat-verlagende therapie met één XOI agent en één uricosuric agent is geschikt wanneer het serum •Uraat doel niet is voldaan, zei de ACR. Met uricosuric agenten, doses laag moeten beginnen en in kleine stappen worden geëscaleerd maandelijkse tussenpozen, aan de doelgroep, zei Dr Coughlan.

Andere gezondheidskwesties moeten worden beschouwd: bijvoorbeeld patiënten zwaarlijvigheid, alcoholgebruik en metabool syndroom. Langzame veranderingen in levensstijl — in de nasleep van de controle op acute afleveringen van jicht — worden geadviseerd.

No comments:

Post a Comment